Büyükada Gezilecek Yerler | Hayat40tansonra

Gezi tarihi Ağustos 2020

Büyükada Vapur İskelesi


Genel;

Bugün hayat40tansonra'da bir çoğunuzun duyduğu/ bildiği ama belki de henüz ziyaret etmediği, günübirlik gezilecek yerlerden olan Büyükada'dan bahsetmek istiyorum. 

Aslına bakarsanız aynı gün içerisinde Heybeliada ziyareti de yaptık ancak yorgunluktan yazı yazacak seviyede gezme imkanımız pek olmadı. Belki ileride ondan da biraz bahsederim diyerek yazımıza başlayalım:-)

Yazın hafta içi/ hafta sonu farkı olmaksızın ciddi bir kalabalık söz konusu, hem Adada hemde teknelerde. Sosyal mesafe kuralı açıkçası tekne ile ulaşımda biraz yalan oluyor. Herkes maske taksa da kalabalık nedeni ile ister istemez dip dibe yolculuk yapmak zorunda kalıyorsunuz. Varsa kendi yatınız onu tercih etmenizde fayda var:-)) Bizim olmadığı için tekne ile seyahat ettik:-)) Mevsim tavsiyem kesinlikle ilkbaharın ilk ayları ve sonbaharın başı.

Heybeliada'dan Bir Sokak Görüntüsü


Ulaşım;

Ulaşım ile ilgili olarak tavsiyem hem İzmit'e en yakın lokasyon olması hem de deniz yolu ile adalara en yakın mesafede olan Kartal'ı tercih etmeniz yönünde. Her ne kadar buradan şehir hatları ile ulaşım olmasa da Prens Tur isimli şirketin tekneleri ile yaklaşık 20-25 dk. da Büyükada'ya ulaşabilirsiniz. (Güncel ücret, kişi başı: 14 tl./ öğrenci fiyatı da aynı) Bu arada iskelenin çok yakınında bulunan İSPARK'a güvenle aracınızı bırakabilirsiniz. Tabi yer bulabilirseniz. Google Maps tariflerinden açık otoparka hatasız ulaşılıyor.

Tekneden İstanbul Görünümü

Keşfet; 

Gezi planınızı sabah erken saatte gidecek şekilde yapmanızda fayda var, çünkü Büyükada'da geziyi genel olarak büyük tur ve küçük tur olarak ikiye ayırmışlar. Tabelalar yetersiz olsa da, sora sora bulmak mümkün. Her iki turda ciddi zamanınızı alacağından planlamanızı buna göre yapın. Biz gitmeden önce Büyükada büyük tur ve Heybeliada gezisi olarak planlama yapmıştık. Ancak ne büyük turu ne de küçük turu tamamlayamadık:-)) Heybeliada'yı da kısıtlı olarak gezebildik. Sebebini yazımın ilerleyen bölümlerinde anlatmaya çalışacağım.

Yazımın hemen başında belirteyim ki benim tavsiyem küçük tur. Eğer yaz mevsimi haricinde gidiyorsanız büyük tur da alternatif olabilir. 

Tepeden Büyükada Manzara

Büyükada'ya vardığınızda sizi 3 seçenek bekliyor. Birincisi; ayaklarınıza güveniyorsanız ve yanınızda 10 yaş altı, hatta 13 yaş altı çocuk yoksa YÜRÜMEK. İkincisi; BİSİKLET KİRALAMAK (ama emin olun ki gezi güzergahının en az yarısını hem yürüyerek hemde bisiklet taşıyarak geçireceksiniz), üçüncüsü ise ELEKTRİKLİ MOBİLET KİRALAMAK. (Sırf bu iş için dizayn edilmiş ve uzak doğu ülkelerinde turistler tarafından sıkça kullanılan meşhur vasıtalardan burada da var.) 

Biz son seçeneği fark edemediğimiz ve 2 çocuk, 2 yetişkin gittiğimiz için bisiklet kiralama seçeneğini tercih ettik. Etmez olaydık, keşke uyanıp elektrikli motorlardan kiralasaydık:-)) Sanırım aşağıda ki fotoğraf size bunun sebebini açık bir şekilde anlatacaktır:-))

Gezinin henüz başlangıcı:-))

Biz, yukarıda da bahsettiğim gibi bisiklet kiralamamız nedeni ile gezimizi anlatmaya bu doğrultuda devam edeceğim. İskeleden inmeyi müteakip hemen karşınızda çarşı ile karşılaşıyorsunuz ve burada onlarca bisiklet kiralama dükkanı mevcut, saatlik ve günlük olarak kiralama işlemi yapabiliyorsunuz (Günlük kiralama ücreti: 20 tl.) Bisiklet seçerken dağ bisikleti olmasına dikkat edin ve frenleri çok ama çok iyi kontrol edin. Dik yokuş ve inişler olduğundan çok ciddi bisiklet kaza ve yaralanmaları oluyor. Unutmadan yaz mevsiminde yanınıza hafif bir sırt çantası ve yedek kıyafet almayı da unutmayın.

Büyükada Sokaklarından Bir Fotoğraf

Bisiklet kiraladıktan sonra iki seçeneğiniz var, ya şehir içi tabir edebileceğimiz konak/ tarihi evlerin sokaklarında kaybolup, güzel fotoğraflar çekeceksiniz yada büyük/ küçük tura başlayacaksınız. Turlar için şehir merkezini solunuzda bırakıp denizi sağ tarafınıza alarak başlayabilirsiniz. Turlar önce konak ve tarihi yapılar arasında başlayıp bir süre sonra doğa içerisinde devam ediyor. Ta ki lunapark denilen alana gelene kadar. Buraya kadar olan bölümde çiçekli yollar, az önce belirttiğim gibi konaklar mevcut. Lunapark'a gelmeden önce Aşıklar Tepesi ismi verilen yerde çay molası verip biraz dinlenebilirsiniz.

Büyükada Aşıklar Kafe

Lunapark ismi verilen meydanda yol birden fazla kola ayrılıyor. Burada geldiğiniz yol arkanızda kaldığında en sağda büyük tura devam edilecek yol (küçük bir tabela var), onun sağında Aya Yorgi Kilisesine çıkan yol, bir dinlenme tesisi, onun yanında küçük tura devam eden yol (tabela var), onun yanında Rum Yetimhanesine ve oradan da tekrar çarşıya inen yol mevcut. Biraz daha iyi anlaşılması için bir görsel paylaşıyorum.

Lunapark Bölgesi

Burada öncelikle gidilecek yer Aya Yorgi Kilisesi ve arkasından Rum Yetimhanesi, daha sonrasında Büyük Tur veya Küçük Tur sizin tercihinize kalmış.

Aya Yorgi'ye her ne kadar bisiklet ile çıkmak yasak ta olsa, deneyen ama yolda telef olmuş onlarca insan göreceksiniz. Bu sebeple aşağıda bulunan ve bisiklet başı 3 tl. alan bisiklet parkına bisikletlerinizi bırakmakta fayda var. Patika denebilecek yol inanılmaz dik ve bisiklet üzerinde çıkmak imkansız, ayrıca bisiklet ile inmekte bir o kadar tehlikeli. Yaklaşık 10-15 dk. yürüyüş sonrası inanılmaz manzaralı bir tepeye ulaşıyorsunuz.

Aya Yorgi Tepesinden Sedef Adası Manzarası

Tepede meşhur Aya Yorgi Kilisesi, bir restoran ve seyir yerleri mevcut. Kiliseye giriş ücretsiz ancak kısa şort ile giriş yasak, diz seviyesini kabul ediyorlar. 5 dk. gibi bir sürede burayı gezmeniz mümkün. İçeride fotoğraf çekmek yasak.

Aya Yorgi Kilisesi

Kilisenin sol tarafında Heybeliada'yı, sağ tarafında ise Sedef Adasını izleyebileceğiniz seyir tepeleri mevcut. Aynı zamanda soluklanıp, bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir tesis de sizlere hizmet veriyor. Tesis fena değil, tercih edilebilir. Fotoğrafçı arkadaşlar için saatini denk getirdiğiniz taktirde harika günbatımı çekimlerinin yapılabileceği bir mevki.

Heybeliada Manzarası

Bu alanın gezisi tamamlandıktan sonra tekrar bir çok yola ayrılan lunapark isimli alana iniyoruz ve burada bir karar vermemiz gerekiyor. Büyük tur yapmanız durumunda sadece adanın güneyine kadar inip tekrar küçük tur ile birleşiyor, birkaç müze sonrasında merkeze geliyorsunuz. Tek ayrıcalığı doğa içerisinde yürüyüş/ bisiklet turu yapmak oluyor. Küçük tur yaparsanız ise direk kestirmeden adanın doğusuna bağlanıp bir iki müze ziyareti sonrasında yine merkeze bağlanıyorsunuz. Biz tercihimizi ilk önce meşhur yetimhaneyi görüp, geri lunaparka dönmek suretiyle küçük tura bağlanmak olarak yaptık. Ama öyle olmadı:-))

Rum Yetimhanesine bisiklet ile çıkmak pek mümkün değil, yolu epey bir dik ve yorucu. Oraya vardığınız zaman hafif bir hayal kırıklığı oluyor, çünkü yetimhane özel mülk olduğu için çevresi çevrilmiş ve içeri girişe izin verilmiyor. Sadece uzaktan görüp, fotoğraflama şansınız var.

Rum Yetimhanesi

Bizim için burası son durak oldu diyebilirim, çünkü buraya kadar olan gezide bütün enerjimizi harcadığımız ve çocukların gücü tamamen bittiği için, geri lunapark alanına dönme ve küçük tur hayallerimiz sona erdi. Aslına bakarsanız benim şahsi kanaatim pekte bir kaybımız olmadığı yönünde çünkü görmediğimiz alanlar bence çokta büyük bir kayıp değildi. Yetimhane yolunun devamı daha önce dediğim gibi Ada merkezine bağlanıyor ancak buradan iniş epey dik olduğu için biz yine bisikletlerimizi yanımızda taşımak zorunda kaldık ve yaklaşık 30 dk. gibi bir zamanda merkeze vardık. İniş yolunda da aynı şekilde harika tarihi evler ve çiçekli yollara rastlayacaksınız.

Çiçekli Sokaklar

Tarihi Evler

Merkeze indiğinizde iskeleye yakın dondurmacılardan (mevsime göre) dondurma yemeyi ihmal etmeyin. Yemek işine giremeyeceğim çünkü biz hakkımızı bir sonraki durağımız olan Heybeliada'ya bıraktık.

Buradan ister şehir hatları ile isterseniz prens tur tekneleri ile 5 dk. deniz yolu mesafesi ile Heybeliada'ya geçmeniz de mümkün.

Tavsiyeler;

Gelelim son satırlara; öncelikle fotoğrafçı arkadaşlar için fotoğrafçılık adına harika kareler çekilecek bir yer, özellikle merkezde bulunan rengarenk çiçekli yollar ile tarihi evler ve yüksek yerlerde uygun lens ile İstanbul'a varan manzara fotoğrafları çekmek mümkün.

Son olarak benim burası ile ilgili tavsiyem kesinlikle küçük çocuklarınız ile gelmemeniz, gerçekten yorucu ve öncesinde yaptığınız gezi planına bağlı kalmanız neredeyse imkansız. Sadece eş/ sevgili ile yapılacak bir gezi olduğu aklınızın bir kenarında bence bulunsun. Yaz sezonu denize girmek için de tercih edilebilecek plajları olduğunu da unutmayın:-))

Yorum Gönder

56 Yorumlar

  1. Çok keyifli görünüyor. Ben de gitmek isterdim, uzun zamandır bisiklete de binmedim. Ne çok severdim halbuki. :) Tekneye de hiç binmedim ama çok istiyorum. Görseller ve anlatımınız yine çok güzel. Emeğinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten keyifli ama yorucu bir geziydi:-) O dönem korona bu seviyede değildi. Açıkçası teknelerin o durumda olduğunu bilseydim gitmezdik.. Ama sonuçta doğa ile iç içe bir gezi, tek sıkıntı deniz yolu ile ulaşımın riski. Şu dönemde mümkün değil ama inşallah sonbaharda biraz rahatlar ve bu tarz geziler yine mümkün olur. Teşekkür ederim:-)

      Sil
  2. Merkezi çok kalabalık ama o kalabalıktan sıyrıldığınızda ve eğer yaz mevsimi değilse keyifli olabilecek bir yer gibi geldi bana. Ama kalabalık ve yaz mevsimi, burası için gerçekten itici:-)

    YanıtlaSil
  3. Hocam bisikletlerle beraber çok yoruldunuz desenize :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba :)) If you back to this article I have the opportunity to ask you. Tell me, please the easiest way to get from the airport to the waterfront, and next to the Islands.Your article inspired me. And I have an idea on my holidays. You dissuade summer and maybe I will able to visit Istanbul in Autumn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cześć Ela:-) If you decide to visit Türkiye, all you need is telling me the date:-) Me and my family get happy to welcome you. There are many ways to reach islands. Most important thing is where you will stay in your holiday.

      Sil
    2. Thank you very much for your kind words. I would definitely feel better if I had a Guide like you, and I would benefit more. I figured it might be interesting to stay in a hotel on the islands. I found a very nice hotel. The owner has the title of "good host" or it sounds like it :)) It could be a base from which I would like to set out to conquer Istanbul :)) On the other side of the island there is a beach, it can be seen on the maps. So two in one. Rest and sightseeing. But I don't know anything about connections with Üsküdar yet, so I don't know if it's a good idea :)And I still can't imagine the distance so I can't calculate the time I need. I think I will leave that to you ;)) You definitely know it better.:) Wishing a peaceful night

      Sil
    3. Thank you:-) Good night for you too:-)

      Sil
  5. En alttaki martılı fotoğraf çok harika. Onu bir belirteyim unutmadan:)
    Bu yazıda kendimi gördüm. Çünkü 2019 Kasım'da da biz gitmiştik her iki adaya birden, aynı gün. Ama bizimki önce Heybeliada, sonra Büyükada. Yorgunluktan ölmek deyiminin içini doldu resmen. Büyükada'da doğru dürüst gezemeden sürekli kafeteryalarda oturduk desem yeri. Nerede öyle Aya Yorgi'ye falan çıkabilmek? Tek avantajımız sonbaharda gitmekti. Bir de hava sıcak olsaydı dayanılmazdı.
    Yine de keyifli bir gezi olmuş. Önerilerinize ben de katılıyorum, emeğinize sağlık.
    Huzurlu bir hafta sonu sizinle olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfam da "Hakkımda" başlıklı bir yazı yazmıştım:-) O yazıda gittiğim yerler ile ilgili "çoğu yer sizlerin de gittiği ama okuduğunuzda anılarınızı canlandıracağınız yada buraya gitmemişiz, kaçırmışız" dedirtecek yazılar yazmak yada gitmemiş arkadaşları zihinsel olarak harekete geçirecek, herkesin gidebileceği yerleri yazmak prensibimden bahsetmiştim:-)

      Bu yüzden bu yorumunuz benim için çok değerli, tamda istediğim duyguyu verebilmenin mutluluğunu yaşıyorum:-) Büyükada mı yoksa Heybeli mi önce tercih edilmeli kısmı önemli:-)) Ben Heybeli'yi avucumun içi gibi biliyorum, o yüzden Büyükada önce tercih edilebilirmiş. Ayrıca yazın gitmemiş olmanız da çok doğru bir tercih:-) Tekrardan çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Saygılarımla.

      Sil
  6. Bello lugar gracias por mostrarlo Te mando un beso
    Enamorada de las letras

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks for your kindly comment and visinting my blog:-) Happy weekend:-)

      Sil
  7. Looks like a wonderful place to visit. I am certainly adding Büyükada to my travel bucket list.

    Have a great weekend, SzgnBsl!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Veronica, I'm glad you like it and you can be sure that Büyükada would be a great choise to visit :-) Have a wonderful weekend.

      Sil
  8. Fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla çok güzel

    YanıtlaSil
  9. Hep aynı şeyi yazıyorum ama ben pandemi döneminde gezmeyenlerdenim ama adalarda kalmak istediğim bir kaç otel var onları takip etmeye başladım sosyal medyada 2022 baharında hayalim birer hafta sonu adalarda kaçamak yapmak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu mevsimler en keyif alınacak, en güzel vakit geçirilebilecek zamanlar. Daha doğrusu hafta içi konaklama yapılırsa tam da huzurun merkezi olacak bir dönemdeyiz. Teknelerde korona tedbirlerini uygulamak kolay değil ama şehir hatları vapurları büyük ve hafta içi kullanılırsa bence sıkıntı olmaz. Demek istediğim 2022 Bahara daha çok var:-) Hayalleri, durum analizi yapıp uygunsa ertelememek lazım:-) Ayrıca sizin oradan direk ulaşım imkanı da olabilir, araştırmak lazım.

      Sil
  10. Adalar deyince çocukluğum, gençliğim, ortayaşımda gezdiğim tüm anlar gelir aklıma. Tüm saydığınız yolları hep yürüyerek gittim. Her karışını gezdim, her kilisesine girdim, lokantalarında, midyecilerinde, dondurmacılarında, kahvelerinde bulundum. Bir anda kendimi orda hissettim :) Ne güzel çok iyi yapmışsınız. Yalnız değişmiş bazı yerleri, evvelden biz yetimhanenin olduğu bölgeye giriş yapardık, demek bazı olaylar oldu, o yüzden kapatmışlar bölgeyi. Haklısınız çocukla gezmek zor, sürekli onlara uyumlanmak zorundasınız. İnşallah bir dahaki sefere tabanvay gezersiniz :) Bu arada Büyükadada tam meydana gelince sol tarafa dönüldüğünde ilerde yolun sağ tarafında bir pastahane vardır (hala vr mı bilmiyorum) orda ermeni kurabiyesi kalçunya tatmalısınız bir dahaki sefere :) Benim en sevdiğim ada Burgazada. Müthiştir. Belki başka bir sefer oraya tek gezi yapıp Kalpazankaya' ya gidip orda bir masada oturup Sait Faik' i ve beni anarsınız :) Teşekkürler bu yazı için, Heybeliadayı bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetimhane ile ilgili daha sonradan okuduğum haberlerde Patrikhane restorasyon işlemlerini halletmiş ancak yıkılma, çökme tehlikesinden dolayı etrafı çevrilmiş. İçerisini görebilmeyi çok isterdim çünkü bahse konu yapı, Avrupa'nın en büyük, Dünya'nın ise 2nci büyük ahşap yapısı olarak gösteriliyor:-)

      Kalçunyayı not aldım:-) Dediğiniz bölgede biz gittiğimiz de yol çalışması vardı, o yüzden sol tarafa çok giremedik. Hem yaz, hem toz toprak çekilir gibi değildi..

      Burgazada'ya gitmedim ama en sevdiğiniz ada ise bunu boşuna dememişsinizdir:-)) Kalpazankaya'yı da listeme ekledim:-) Herşey biraz daha normale dönerse, en azından akşam kısıtlama saati kalkarsa, Kalpazankaya'dan bir gün batımı fotoğrafı size hediye ederim:-) Heybeliada'yı yazmayı çok düşünmüyorum, aslına bakarsanız avucumun içi gibi bildiğim bir yer ama orası ile ilgili fotoğraf eksiğini tamamlamam lazım:-)

      Güzel anılarınızın canlanmasına sevindim. Yazılarımın böyle etkilerinin olması beni daha da mutlu ediyor. Teşekkür ederim güzel yorumunuz ve katkılarınız için:-)

      Sil
  11. Çok keyifli bir yazı olmuş, yine fotoğraflara bayıldım:)) Emeğinize sağlık. İstanbul'luyum ama adalara hiç gitme fırsatım olmadı. Çok merak ediyorum ve gidince gelmek istemem gibi hissediyorum. Denizi, vapuru özledim. Çiçekli yollar da çok güzel görünüyor:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkan ve yeterli zaman olursa, bu mevsimleri kaçırmayın:-) Ama tabi ki hafta içi. Diğer türlü korona açısından çok riskli olacaktır... Dediğiniz gibi insanın geri dönesi pek gelmiyor. Biz konaklama yapmadık ama orada tarihi bir konakta, hotelde kalmanın çok keyifli olacağı konusunda hiç şüphem yok:-)

      Sil
  12. Yıllar önce gezmiştim. Hatırladığım sizin yazmış olduğunuz gibi dik yokuşlar ve güzel manzaralardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dik yokuşlar benimde hiç unutmayacağım anılar arasında yerini aldı:-)

      Sil
  13. Beautiful views of this area. I also enjoyed seeing the street view lined with the tree. Thanks for sharing your knowledge. Have a great weekend!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Bill, here is a spaecial island:-)) Happy weekend.

      Sil
  14. Süper yazı olmuş. Büyükada'nın ayrı bir havası var. Kısmet olursa bizde gezeriz umarım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Adalar genel olarak güzel ve gezilesi yerler:-)

      Sil
  15. Öyle özledim ki biraz yeşil biraz ağaç görmeyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adalar ideal ama şu an ne yazık ki mümkün değil:-( En azından yazılarla oralarda gibi hissettirmeye ve hissetmeye çalışıyorum:-)

      Sil
  16. Tam karşımızda ama pandemi bitse de bir ziyaret etsek diyoruz. Bahar ayları en güzel zamanı adanın. Faytonlar kalktıktan sonraki halini merak ediyorum doğrusu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim gittiğimiz dönemde faytonlar kalkmıştı. Onların yerine elektrikli bisiklet tarzı araçlar gelmiş ve son derece güzel olmuş. Biz fark edemedik ama ada turu için ideal araçlar. İnşallah her şey normale döner ve en kısa zamanda ziyaret edersiniz:-)

      Sil
  17. Istanbulà sadece bir defa gittim ama adalara gitmedim .Umarim tekrar giderim ve adalari merak ediyorum acikcasi;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'un en güzel yerlerinden, inşallah nasip olur:-)

      Sil
  18. Adalar Müzesi çok güzeldi. Biz yürüyrrrk dolaşmıştık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ve küçük turu tamamlayamadığımız için müzeyi ne yazık ki göremedik:-( Bir sonraki ziyarete inşallah:-) Çocuklar olmadığı zaman yürümek galiba en mantıklısı. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

      Sil
  19. Büyükada gezilecek hatta mümkün olsa yaşanacak yerlerden biri. İstanbul Üniversitesi'nde okudum ben. Sonrasında da çalışma yaşamım oldu İstanbul'da. 10 yıl yaşadım ve Adalar'ın hepsine gittim. Birden fazla kereler. En son 2013 yılında Gezi olayları nedeniyle gelmiştik İstanbul'a. Çocuklarla da Büyükada'da bisiklet turu yapmıştık. Adalar kadar Adalar'a yapılan o uzun vapur yolculuğunrun tadı da bambaşkadır. Heleşansınıza müzik yapan gençler de sizinle aynı vapura binmişse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamak konusunda aklımda soru işaretleri olsa da, farklı mevsimlerde sık ziyaret edilebilecek bir yer olduğunu düşünüyorum tüm Adaların:-) Vapur yolculuklarının yeri de bir başka. Aslına bakarsanız İstanbul da her vapur yolculuğu neredeyse ayrı bir keyif:-) Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

      Sil
  20. Büyükada çok güzel görünüyor ve gerçekten de turistik ziyaretler için hazırlanmış. Beni etkileyen şey deniz yoluyla oraya gitmek ve özel araçların geçmeden önce bırakılabilmesiydi, Bali Adası'na gittiğimde ziyaretimi hatırlattı.

    Bu harika sanal tur için teşekkürler dostum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumun için değerli dostum:-) Adaların tamamında motorlu araç kullanımı yasak. Sadece askeri araçlar ve hizmet araçları (itfaiye, ambulans gibi) serbest. Bu sebeple kesinlikle harika bir yer:-) Yazı da belirtmedim ama harika plajları da olan güzel bir yer:-)

      Sil
  21. Çok özlediğim bir yer Büyük Ada..Sayenizde biraz da olsa özlem giderdim teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Ne mutlu bana bu hissi verebildiysem:-)

      Sil
  22. Üniversite yıllarında gitmiştim ben 12 - 13 sene önce. Faytonlar vardı o dönemde. Onların yerine elektrikli mobiletlerin gelmesi çok isabetli olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız, elektrikli araçlar bu anlamda çok doğru bir karar. Ve inanın fiyatlarda abartı değil. Ziyaret için en güzel mevsimler diyeceğim ama tam kapanma geldi:-))

      Sil
  23. Fotoğrafçılık anlamında her çekim tekniğini deneyebileceğiniz yerler:-) İstanbul'a konaklamalı giderseniz mutlaka listenize ekleyin. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  24. büyükada en sevdiğim yer, en sık gittiğim, pandemi öncesi ilkbahar yaz sonbahar da sürekli gittiğim yer, yüzmeye gezmeye, gül dondurmacısına, sonra iskeleden inince soldaki balıkçıkda aile yemeklerimiz olur, yazları evler kiralarız, herkes gelir, yurtdışından da, nizam tarafında, değirmen de deniz kulübünde yüzeriz, akşamları tekneyle kınalı ya gideriz, dans etmeye eğlenmeye :) işallah bitsin de şu pandemi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyükada'yı değil ama bende Heybeli'nin her karışını bilirim:-) İnşallah normale biraz döneriz ve yaza tekrar Ada anılarını hayata geçirirsiniz:-)

      Sil
  25. Bizi Büyükada'da güncellediğiniz için teşekkür ederiz.
    Elbette güzel fotoğraflar da var.
    İspanya'dan bir kucaklama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazik ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Fotoğraf konusunda sizden öğrenecek çok şeyler olduğuna eminim:-) Mutlu haftasonları, saygılarımla.

      Sil
  26. Great post! If I were to visit Buyukada I would rent a bike, as it seems daily rental fee is not too expensive. I would never mind to ride a bike alond Buyukada's down hill paths :-)) ... I once a week ride a mountain bike in the hills here in Central Italy.

    The Rum Yetimhanesi is a particular building.

    Thanks for sharing the information about that special place of your country.

    Have a nice weekend!

    YanıtlaSil
  27. Thank you so much Giorgio 🙏 Here is really special and I know you like this Island and the other Islands :-) Happy Sunday 🤗

    YanıtlaSil
  28. Uzun yıllar önce bir kere gitmiştim Büyükada'ya ve fayton ile kısa bir tur atmıştık diye hatırlıyorum. Ama ne güzel oldu sayenizde şimdi çok daha büyük ,ferah bir tur atmış gibi oldum, kaleminize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adalar yıllar geçse de hep aynı, çok değişiklik olmuyor :-) Benim gördüğüm faytonların yasaklanması dışında bir değişiklik yok ve geçte olsa yerinde bir karar verilmiş 🙏Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :-)

      Sil