Nirvana Cafe & Restaurant | Lezzet Durakları

 
Nirvana Kafe & Restoran

Uzun zamandır haftasonu yasakları nedeniyle ailecek herhangi bir aktivite yapmıyoruz. Açıkçası bu yönde pek fazla isteğimiz ve çabamız olduğunu da söyleyemem. Özellikle bizim gibi çok yüksek/ yüksek riskli şehirlerde cumartesi kısıtlamasının kalkması ve kafe/ restoranların %50 kapasite ile hizmet vermeye başlaması ile birlikte, insanların çılgınca AVM ve restoranlara, şehir merkezlerine dolduğunu gördükten sonra, olmayan hevesimiz daha kaçtı desem yeridir:-) 

Gerçi kısmen insanlara da hak vermiyor değilim. Tabi maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını göz ardı eden, BİLİNÇSİZ, BENCİL, DUYARSIZ ve ÇEVRESİNE SAYGISIZ insanlara hak vermiyorum, sadece uzun süredir evde bunalıp, yeter artık diye isyan bayrağı çekenleri az da olsa anlayabiliyorum.

Bildiğiniz gibi ben pandemiye rağmen gezilerine devam eden biriyim. Ama dikkat ettiyseniz, gezilerimi kesinlikle hafta içi, çok kalabalık olmayan yerlere ve daha çok da doğa ile iç içe olan yerlere yapıyorum. Bu şekilde hem insanlarla çok yakın olmuyorum hemde gezi bahanesiyle sporumu yapmış, yeni yerler keşfetmiş, bunları sizlerle paylaşmış ve en nihayetinde çıkıp rahatlamış oluyorum. 

Eğreltidüzü Yaylası

Kısıtlamasız geçecek bu ikinci cumartesi günü, hem çekirdek aile olarak uzun süredir birlikte bir şeyler yapamıyor olmamız, hem de bir süredir bizde olan misafirlerimiz ile farklı bir şey yapmak adına kısmen insanlardan uzak, en güvenli yer olarak gördüğümüz doğada vakit geçirmek için planlamamızı yaparak evimizden çıktık:-)

Öncelikli planımızı, Suadiye - Kartepe dağ yolunda bulunan Suadiye Tabiat Parkına (resmi adı Eğreltidüzü Yaylası) uğramak, kalabalık OLMAMASI durumunda da burada vakit geçirmek üzerine yaptık. Burada istediğimizi bulamama durumuna göre de Maşukiye - Kartepe yolu üzerinde ki Nirvana Kafe & Restorana gidip orada vakit geçirmek kararını da ikinci alternatif plan olarak belirledik:-) İlk plan tutmazsa (ki ben tutmayacağını tahmin ediyordum), uzun süredir pandemi nedeniyle gitmediğimiz ve çok sevdiğimiz bir yeri/ işletmeyi de ziyaret etme durumumuz olacaktı.

Suadiye Tabiat Parkına yaklaştıkça yol kenarlarında artan kar miktarı aslında burada vakit geçiremeyeceğimizin de habercisiydi. Bu şartlarda da burası güzel ama hem kıyafet hemde yiyecek-içecek anlamında buraya hazırlıklı gelmek zorundasınız. Çünkü tesis anlamında hem zayıf hemde şu an karlar altında:-)

Suadiye - Kartepe Dağ Yolu

Suadiye Tabiat Parkı daha önce önünden geçtiğim ama detaylı gezme fırsatı bulamadığım bir yer. İlk bakışta sıradan gibi görünse de, çadır kampı ve karavancıların yanı sıra keşfedilecek yürüyüş yolları, gizli ama harika manzarası ile aslında bulunmaz bir yer. Gezi planlarım arasında olan bir yer ve bu sebeple orası ile ilgili detayları ilerleyen haftalarda özel olarak buraya yapacağım gezi sonrası sizlerle paylaşacağım. 

Suadiye Tabiat Parkı - Eğreltidüzü Yaylası

Suadiye Tabiat Parkına vardığımızda az önce de yazdığım gibi her yerin bembeyaz kar ile örtülü olması, çevrede imkanların (yeme-içme) neredeyse hiç olmaması ve bizim bu anlamda hazırlık yapmadan gelmemiz nedeniyle ikinci planı devreye sokarak yola devam ettik. Yani aylar sonra ilk defa bir kafe & restoran ziyaretine doğru yola koyulduk. 

Suadiye Tabiat Parkı - Eğreltidüzü Yaylası

Giriş yazısından da anlaşılacağı gibi aylar sonra ilk defa bir restoran ziyareti ile birlikte, bir lezzet durağı yazısı ile beraber olacağız:-) Gerçi bu lezzet durağı yazıma geçmeden hemen belirtmemde fayda var ki beni bu konuda kınamayın:-) Biraz sonra fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere burası doğa ile iç içe, açık havada oturma imkanı olan bir yer ve kalabalık değil:-)

Nirvana Kafe & Restoran 

Ulaşım;

İlk olarak bilmeniz gereken Google Maps uygulamasına işletmenin konumunun şu an için yanlış girildiği. İsmini yazdığınızda çıkıyor ama yeri doğru değil. Bu sebeple direk işletme adresini girip ulaşmaya çalışmayın.

Burası için tercih edilen ilk yol Maşukiye'den Kartepe zirveye çıkan yol. Ve ulaşım için uygulamaya "Korupark 2 Kartepe Lokantası" girmeniz gerekiyor. İzmit Doğu gişelerden D-100 karayoluna bağlanıp, arkasından Sapanca Yolu'na giriş yapacaksınız. Sonrası aşağıdaki görselde:-)

Maşukiye - Kartepe Yolundan Ulaşım

İkinci yol ise bizim tercih ettiğimiz ve size de tavsiye edeceğim Suadiye - Kartepe yolu. İkinci yolu tercih ederseniz mesafe ve zaman biraz artacak ama emin olun çok keyifli bir yolculuk sizi bekliyor olacak. Ayrıca Suadiye Tabiat Parkını da görme imkanınız olacak. Bu yol aynı zamanda sizi Green Park Otele direk ulaştıran yol. 

Suadiye - Kartepe Dağ Yolu

Görsellerden de gördüğünüz gibi yol yaklaşık 20 dakikaya yakın uzuyor gibi görünüyor ancak bu yol diğerine göre bilinen bir yol değil. Yani hafta sonu daha boş. Aşırı kalabalıkları düşündüğünüzde aslında bu yol avantajlı bile olabilir. Bu yol üzerinde sizi zirveye kadar götürecek yeterli yönlendirme tabelaları mevcut. Ayrıca dağ yolu dediğime bakmayın, yollar son derece düzgün ve kar vs. yağdığında sürekli açık tutuluyor. Sadece kışın gece karanlığına kalmamaya özen gösterin.

Gelelim artık işletmenin detaylarına:-)

Keşfet;

Nirvana Kafe & Restoran 

Nirvana Kafe & Restoran 2014 yılından bugüne kadar aile işletmesi olarak hizmet veren bir yer. Çok büyük bir alan değil ama burası resmi olarak bir mesire yeri. Üç ana bölümden oluşan işletmenin hemen karşısında bir Eğlence Parkı,

Eğlence Parkı

Açık Hava yeme-içme yerleri;

Açık Hava Alanları

Ve son olarak da küçük ama çok şirin olan iki katlı ahşap bina yer alıyor.

İki Katlı Ahşap Bina

Detaylara geçmeden önce ilk söyleyeceğim konu; buraya geldiğinizde bir restorana yada kafeye gelmiş hissine kapılmıyorsunuz. Yada kazıklanacağınız bir işletemeye gelmiş hissi uyanmıyor. Sanki Kartepe'de kendinize ait bahçeli bir eviniz var da, hafta sonu ailenizle birlikte kendi evinize gelmiş gibi oluyorsunuz. Tek farkı mutfağa girmiyorsunuz ve tabi ki çıkışta hizmetin bu bölgeye göre uygun olan karşılığını ödüyorsunuz:-)

Burada dikkat çeken diğer bir konu ise işletme büyük olmasa da çevre düzenlemesi üst seviyede. Diğer bir çok yere göre küçük bir işletme ama dediğim gibi çevre düzenlemesi hem çok şirin hem de zevkli bir elden çıktığını belli ediyor.

Detaylar öncesi son husus ise tabi ki en önemli olanı. Yani korona tedbirleri. Bir kere işletme de çok fazla çalışan yok. Sahibi ve eşine ilave en fazla 3 kişi. Onlarda zaten yeğenleri. Mutfak kısmı, girişi dışarıdan olan ve sürekli temiz tutulan wc, lavabolarının hijyeni üst seviyede. Zaten çalışanlarda maske ve hijyen kuralları konusunda çok dikkatliler. Gelelim bizim uzun zaman sonra ki ilk mekan tecrübemize:-))

İşletmenin önünde yeterli bir otopark alanı var. Arabayı bıraktıktan sonra bizim ufaklığın ilk işi kendini karlara bırakmak oldu tabi:-))

Martın ortasına yaklaştık ama Kartepe'de kar Mayıs'a kadar az da olsa kalır.

Niyetimiz önce yemek sonra etrafı keşfetmek olsa da eğlence parkında kimsenin olmaması aklımızı çeldi ve rotayı direk oraya çevirdik:-)) Eğlence parkı dediğim alan yaklaşık 200 metreye 60-70 metre büyüklüğünde kızak ve şamrel ile kaymak için yapılmış.



Kişi başı yarım saat için 20 tl. gibi bir ücreti var. Ama dedim ya işletme sahipleri para göz değiller. Tabi ki kalabalık olduğu dönemde zaman işine dikkat ediliyordur ama sakin olduğunda ne zamanı, ne kişi sayısını ne parayı öncelik yapmıyorlar. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir işletme. Biz tabi yine de zaman kavramına dikkat edip 30 dk. sonra malzemeleri bırakıp bu sefer karnımızı doyurma derdine düştük. 100-150 metreyi elinde koca şamrelle in çık, üstelik kara gire çıka pek kolay değil:-))

Eğlence Parkı

Biz gittiğimizde kapalı alanda bir grup ve dışarıda açık alanda iki aile daha vardı. İçerisi iki katlı ama genelde alt katı kullanıyor. Zaten burası da pandemi şartlarında en fazla 3 aile (8-10 kişi) için ideal. Mutfak kısmı da alt katta bulunuyor. İç mekan döşemesi de başarılı ve orjinal.

Bina Alt Katı

Ortamda her ne kadar diz boyu kar olsa da hava sıcaklığı 11 derece civarında ve hissedilen sıcaklık daha fazlaydı. Bu sebeple de oturma tercihimizi dışarıdan yana kullandık. İnanın montları çıkartacak seviyede hissedilen bir sıcaklık vardı. Dışarıda kullanabileceğiniz iki farklı alan var. Bizim tercih ettiğimiz alan, ana binaya yakın ve yaklaşık 4-5 masadan oluşan bir alan. Havadan dolayı üzeri açık. Yazın aşırı sıcaklarda yada yağmurlu olduğu zamanlarda üzeri tente ile kapatılıyor. Burasının manzarasını gördüğünüzde büyük hayranlık duyacağınıza eminim. Buranın da detaylı fotoğrafını koymak isterdim ama başka aileler de olduğu için rahatsız etmek istemedim.

Bizim Oturduğumuz Alanın Geçen Seneden Görüntüsü

İkinci alanı şu an için kullanma şansınız yok. Çünkü karlar ile örtülü. Burası balkon şeklinde dizayn edilmiş çok güzel bir ortama sahip ancak üzeri ve çevresi ağaçlarla kaplı olduğu için her mevsim serin. Yani yazın kullanılabilecek bir alan.

Şu an karla kaplı ve balkon şeklinde olan alanın ise fotoğrafı aşağıda olduğu gibi. Burası da pandemi şartlarında en fazla 2-3 ailenin oturabileceği bir yer.

Balkon Alan

İşletmenin genel tanıtımı sonrası gelelim menülere ve lezzete:-)) Menüsü abartı olmasa da geniş. Zaten abartı menüsü olmayan yerlerin lezzet konusunda bir adım olduğunu düşünenlerdenim:-) Daha önce bir çok kez gelmiş olmamıza rağmen henüz kahvaltısını denemedik ama görsellerden ve başka yorumlardan çok başarılı olduğu belli oluyor. Kahvaltı fiyatı birçok yere göre uygun. Diğer menü fiyatları da bölgeye göre normal. Ne az ne de çok fazla diyebilirim. Menü genel olarak kahvaltı, ızgara ve güveç çeşitlerinden oluşuyor. Biz burada daha önce ve bu ziyaretimizde sucuk ekmek ve gözleme denedik. Ayrıca çok güzel semaver çayı var.

Semaver Çay ve Mangal

Bizim denediğimiz yiyecekler için kefilim:-)) Her ikisi de lezzetli ama özellikle gözleme malzemesinin bolluğu en çok dikkatinizi çeken husus olacaktır.

Buraya kadar gelip te böyle çekim yapmayanı ve sosyal medyada paylaşmayanı dövüyorlarmış:-))

Benim bu bölgeye geldikçe ziyaret etmekten büyük keyif aldığım işletme ile ilgili yazacaklarım bu kadar:-) Tavsiyelere geçmeden önce son yazacağım ise burada mümkünse çay/ kahve eşliğinde gün batımı izlemeniz:-)) Sebebi aşağıda;

2020'den bir Gün Batımı

2020'den bir Gün Batımı

Tavsiye;

Eğer Maşukiye, Kartepe'ye ziyarete gittiyseniz ve güvenle bir şeyler yiyebileceğiniz bir yer arıyorsanız, gönlünüz rahat bir şekilde gidebileceğiniz bir kaç işletmeden birisi.

Oğlumun Kadrajından:-)

Korona tedbirlerinin ve hijyen seviyesinin çok iyi olduğunu daha önce de söylemiştim. Bu arada unutmadan sanırım bu bölge Jandarmanın sorumluluk alanında ve sık aralıklarla işletmelerin korona tedbirlerine uyup/ uymadığı kontrol ediliyor.

Fotoğrafçı arkadaşlar için zaten Kartepe her mevsim ideal bir çekim alanı. Ama özellikle benim tavsiye ve tercih ettiğim yolu seçerlerse fotoğraf çekimi konusunda daha da mutlu olacaklardır.

Hem bu işletmeye hemde Kartepe için her mevsim ideal. Sadece yağmurlu zamanları tercih etmemeye ve dönüşünüzü geceye bırakmamaya çalışın.

Nirvana Kafe & Restoran

Bu bölgeyi ziyaret etme niyetiniz varsa Eylül 2020'de yazdığım Maşukiye Gezi Rotaları yazımı şiddetle öneririm. Buralarda büyümüş biri olarak, şehir dışından gelecekler için gerçekten çok faydalı bir rehber yazı olduğuna inanıyorum :-)

Vakit ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

(Ziyaret tarihimiz 13.03.2021)

Yorum Gönder

52 Yorumlar

  1. oooo yol çok güzelmiş, duymadığım bilmediğim yerler, kartepe artık unutmam, kafe restorana hiç gitmem tabi daha ama ilerde olabiler salgın bitince :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası gerçekten çarşı vs. de olan yerlere göre çok daha güvenli :-)) Bekleriz Kartepe'ye, keyifli pazarlar:-)

      Sil
  2. Mangal soba semaver falan çok keyifli geldi ama 1 yıldır ailemin haricinde 1 kişi bile olsa maskesiz kalmadigim için restaurantları unuttum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın hem keyifli hem de güvenli:-) Zaten kalabalık olduğu zaman girmeme seçeneği her zaman kendimizde saklı:-) Çok teşekkür ederim, keyifli pazarlar:-)

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş :) Çok şanslısınız ben de bu şekilde gezmen ve doğal güzellikleri görmeyi çok istiyorum İnşaallah nasip olur. Tabii bu dönemlerde bitince İnşaAllah:) Sayenizde bir liste oluşturup farklı yerleri tanımış oluyoruz çok sağ olun. Elinize sağlık Başarılarınızın devamını dilerim:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum yorumunuza:-) Amaç hem gezmek hem de faydalı olacak şekilde paylaşmak. Her zaman bekleriz Kartepe'ye, keyifli pazarlar:-)

      Sil
  4. Mekanın fiyatları nasıldı peki? 3-4 kişilik bir aile ne kadara çıkar buradan?

    Bu arada yol beni de cezbetti. Arka taraftan dolanıp Bursa'dan ben de geleyim bari. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İznik tarafından gelen arka yol buradan çok daha güzel inanın:-) Gelirseniz bu sefer haber verin, instagram hikayelerden takip etmeyelim:-) Bu sefer de bizim misafirimiz olun. Biz 5 kişiydik ve burada en çok tercih edilen yiyeceklerden yiyip, büyük semaver çay içtik. Üzen bir rakam olmadı:-) Keyifli bir pazar dilerim.

      Sil
  5. detaylı paylaşım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  6. Semaver kendinin olmazsa tadı çıkmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimize ait bir semaver ne yazık ki yok:-) Ama aklımızda olsun, teşekkür ederim. Keyifli pazarlar.

      Sil
  7. Kardeşimin üniversite kaydı için günübirlik Sakarya ziyaretimizde , dönüş yolunda Kartepeye çıktık bir kere.Yamacı tırmandıkça yol kenarlarında küçük tabureler ve çay servisi vardı. Manzaranın hoş olduğu yerler.Şöyle bir tepeden bakıp, manzaraya doğru bir çay içip dönmüştük.Ne var ne yok detaylı bakıp , gezememistik. Oksijen çarpmış olmalı ki eve varınca yığıldık bir taraflara :) Kar ile ne kadar da güzel olmuş.Sakin olması büyük şans bence. Ben de böyle anları seviyorum.Cocuklaşmak için şahane fırsat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kartepe ziyaretleri bende de aynı etkiyi yapıyor :-)) Dönüşte güzel ve derin bir uyku :-) İnşallah en kısa zamanda daha uzun süreli bir ziyaret imkanınız olur 🙏 Teşekkür ederim güzel yorumunuz için ☺️

      Sil
  8. Artık dışarıya çıktığımızı söylemeye de korkar hale geldik gerçekten. Halbuki bu yargılayıcı bakışların sahiplerinin çoğu maske kullanımından bir haber oluyor. -Sözüm meclisten, kendini bilenlerden dışarı- İnsanlar yargısız infaz etmeden önce bir düşünseler keşke, biz doğru olanı yapabiliyor muyuz diye. Allah'a şükür sokağa çıksam bile maskeme dezenfektanıma her şeyime dikkat ediyorum, ne bulaştırdım ne de bana bulaştı. Gerçekten çok şükür. İnşallah böyle de devam edebilirim. *-*
    Öneriniz gerçekten çok güzel, detaylı anlatmanız da çok iyi olmuş önceden araştırıp gitmek isteyenler için... Henüz Maşukiye'yi geçtim Kocaeli'ni gezemedim ama gezenti ruhum bir gün orayı da görebileceğime, o gün batımlarını tadabileceğime yürekten inanıyor. ^^ Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🙏 Sizinle hem fikirim bu konuda. Ben sık sık geziler yapıyorum ve bunu her seferinde tedbirlere ne kadar çok dikkat ederek yaptığımı da belirtiyorum ☺️ Mevzunun bilinçli ve dikkatli olmak olduğuna inanıyorum. Eşiniz fabrikada, ofiste, okulda çalışıp, siz hiç dışarı çıkmasanızda size bulaştırabilir🤷‍♂️ Tartışılabilir bir konu yani :-)) Tekrardan çok teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için ve en kısa zamanda buralarda ziyaret imkanınız olur, bekleriz 🙏☺️

      Sil
  9. Bir İzmitli olarak gitmediğimiz bir yer maalesef.
    Soğuksu diye bir yer var. Oda bu taraflarda galiba aklımda yanlış kalmamış ise. Yada Yuvacık tarafında olabilir. Oraya gitmiştik. Görünce orası geldi aklıma.
    :)
    Eşimin pek gezme sevdası yoktur.
    Arkadaşları ile giderse gideriz bizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence eşinizi en kısa zamanda kandırıp bu tarafları da ziyarete gelin :-) Soğuk Su dediğiniz gibi Yuvacık tarafında ve oralarda çok güzel yerler 🙏 Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, hayırlı akşamlar 🙏 🙋‍♂️

      Sil
  10. Ne güzel bir yermiş. Tanıtımınız da çok başarılı. Gün batımı manzaralarına bayıldım. Sakin ve doğal güzelliği olan yerleri gezmeyi seviyorum. Ama para olsa vakit olmuyor, vakit olsa para olmuyor. Geziler hep erteleniyor. :) Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat genel olarak erteleniyor, hep bir mazeret buluyoruz planları ertelemek için :-)) Bende uzun süre böyle yaptım ama baktım hayat hızlı geçiyor, beklemiyor hiç 🙏🙈 Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, şimdiden mutlu haftalar 🙏 🙋‍♂️

      Sil
  11. Nice review of this place, sounds like a great place to spend some time in. We are still under restrictions and only can go 5km from home which is not much. There are fines for people who exceed that limit so we stay in our area. Have a wonderful week.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The city which I live in is a very rich place about nature tourism and I'm really lucky:-) We have some restrictions on going out. But I do my trips by following all precautions and rules:-) Thank you so much for your kindly visit and comment, have a great new week too:-)

      Sil
  12. Valla çok güzel tebrik ederim millet dışarı çıkalım avm gezelim derken ailenizle çok güzel bir yere gitmişsiniz.

    " kazıklanacağınız bir işletemeye gelmiş hissi uyanmıyor." bu önemli :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğa ile iç içe olunca çok dert etmiyorum ki zaten normal zamanda da avm yada şehir merkezlerinde bulunan kafe, restoranları pek tercih etmiyorum:-) Tedbirlere uydukça dışarı da hayat devam ediyor. Çok teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için, şimdiden keyifli haftalar:-)

      Sil
  13. Kartepe’nin keşfedilesi güzel yerlerinden birine gitmişsiniz :) Detaylı anlatım gidecek insanlar için çok kolaylık sağlar diye düşünüyorum :) Önlemler doğrultusunda dikkat ederek gezdiğiniz için ayrıca teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için:-) Tedbirler harfiyen uygulandıkça problem olmayacağına düşünüyorum. Sadece zorunlu olmayan Evde kal tedbirini uygulamıyorum :-)) Şimdiden keyifli bir hafta olsun.

      Sil
  14. Bloğumdaki ilk yazım Sapanca gezisiyle ilgiliydi. Kartepe Tabiat parkına kadar çıkıp Esentepe restoranda manzaraya karşı keyifli bir çay içmiştik. Natürköy de balık yiyip güzel vakit geçirmiştik. Biz biraz karambole gittik yani çok bilmediğim için oraları akışına bıraktık, doğayla iç içe çok güzel bir gündü. Muhteşem yerler oralar, yalnız yazımda da belirtmiştim Araplar sahiplenmiş hep. Elinize sağlık güzel bir tanıtım olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandemi öncesi yabancılar konusu ciddi rahatsızlık veren bir konuydu gerçekten, sırf bu yüzden gitmeyi bıraktığım yerler var. Aslında yabancılardan çok bizim esnafın davranışlarından dolayı... Gittiğiniz yerlerde güzel yerler ama daha güzelleri var:-)) Yakında tam bir rehber niteliğinde Kartepe yazısı gelecek:-) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Keyifli bir hafta dilerim şimdiden:-)

      Sil
  15. Beato te che hai un po' di libertà di movimento e puoi girare sempre nel rispetto delle regole.
    Da noi invece siamo in zona rossa, che vuol dire che dal proprio comune ci si può spostare solo per salute o lavoro.
    Quindi un mezzo lock down ☹️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. le restrizioni a volte sono molto fastidiose ma tutte le regole sono per la nostra salute... Agendo con attenzione e responsabilità, possiamo superare questi problemi. Grazie per il tuo bel commento:-) Buona settimana:-)

      Sil
  16. Gerçekten çok güzel, sıra dışı bir durakmış. Google maps için uyarınız iyi olmuş. Güncellenmemiş o kadar lokasyon var ki. Güneşin batışı aşırı güzel bu arada. Çektiğiniz tüm kareler harika. Oğul da çekirdekten yetişiyor, maşallah ona:) Kayak videonuz da çok güzelmiş. Mini videoları çok seviyorum ben de.
    İnsanın güvendiği bir blog arkadaşından bu tarz bir yazı okuması ayrıcalık. Koronayı başımızdan def ettikten sonra, bir gün mutlaka diyorum. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum yorumunuza, güvenilmek ve güvenmek büyük ayrıcalık günümüz dünyasında :-) Her zaman misafirimiz olarak bekleriz 🙏 Şimdiden keyifli bir hafta dilerim ☺️

      Sil
  17. Ne güzel bir yer ve çok güzel fotoğraflar. Virüsün oraya ulaştığını sanmıyorum. Her neyse, kendine iyi bak; eskinin normalliğine dönmek için çok az şey kaldı.
    İspanya'dan çok güçlü bir kucaklaşın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, senin kadar iyi fotoğrafçı değilim ama iyi olmak için çabalıyorum :-)) Yakında her şey daha güzel olacak, mutlu haftalar 🙏 🙋‍♂️

      Sil
  18. WOW! What a lovely place!

    The sunset shots are gorgeous, SZGNBSL!

    Happy Monday!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much for your visit and kindly comment 🙏 happy new week ☺️

      Sil
  19. Birkaç kez yolumun düştüğü ama alana çok hakim olmadığım bir bölge... Fotoğraflara bakınca dışarıda vakit geçirmeyi, hele ki bir yerlerde sohbet muhabbet yemek yemeyi ne kadar özlediğimi fark ettim. Hele o semaver beni can evimden vurdu :)
    Keyifli zamanlarınız olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-)) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏 Yakında bu bölgeye hakim olacağınız bir rehber yazısı geliyor ☺️ Mutlu bir yeni hafta dilerim 🙏

      Sil
  20. Kar olayı süpermiş. İzmirli olunca hemen beyazlık dikkat çekiyor. Restoran kısmı ise bize uzak. Pandemi öncesi de sevmezdik pek. Genelde bu tarz yerlere hazırlıklı gidip piknik, imkan varsa semaverde çay en sevdiğimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde özellikle merkezi yerleri normal zamanda pek tercih etmiyoruz. Ama doğada bir yer ve kalabalık değilse iyi geliyor böyle zamanlarda ☺️ Teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için, mutlu haftalar 🙏

      Sil
  21. Kafeler bizimde çok tercih ettiğimiz yerlerden değil ama pandemi öncesi restoran ziyaretlerimiz oluyordu. Pandemi sürecinde beslenme anlamında bizde market harici bir yere gitmedik:-) Ama doğa ile iç içe olması, salgın anlamında risk olmayacak insan sayısı tercih etmemiz için yeterli oldu. Teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için.

    YanıtlaSil
  22. Wow stunning views from the Nirvana Cafe, thanks for sharing it!
    xoxo

    marisasclosetblog.com

    YanıtlaSil
  23. Bahsettiğin gözleme gece gece midemi kazındırdı hocam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandemi bitsin, söz benden gözlemeler hocam:-)

      Sil
  24. Çok teşekkür ederim, bugün komple blog okuma günü olarak geçmiş gibi görünüyor :-)) Selamlar, sevgiler 🤗

    YanıtlaSil
  25. Ben tanımasam da sizin tarzınızda yazan bloglar mutlaka vardır ama sizin blog gerçekten çok güzel, bir defa çok emek harcıyorsunuz ve çok titizlikle yazıyorsunuz.Bu yönden gerçekten teşekkür ediyorum. Turkiyenin her yeri gerçekten çok güzel ama malesef çok da gezme fırsatımız olmadı.Pandemiden önce karadeniz turu yapmak istemiştik, oda kısmet olmadı:( Bu günler geçerse inşallah artık sizin de blogun sayesinde nereleri gezecegimiz konusunda düşünmeye gerek kalmayacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum güzel yorumunuza:-) Bu konuda çok profesyonel siteler ve yazarlar var gerçekten. Amacım herkesin, en basitinden ekonomik olarak, gidebileceği yerleri keşfedip sizlerle paylaşmak. Karadeniz turu benimde planlarım arasında. Hemen her şehri gördüm orada ama bazı yerleri özellikle ziyaret etme niyetindeyim. Tabi korona izin verirse:-)

      Sil
  26. Inşallah korona geçer de herkes normal hayatına devam eder:)

    YanıtlaSil