Akçakoca Gezi Rehber ve Rotaları | Hayat40tansonra

Akçakoca Gezi Rehberi

Diğer birçok Hayat40tansonra yazılarına konu olan yerler gibi Akçakoca'da uzun zamandır aklımda olan yerlerden biriydi. Akçakoca, gerek son zamanlarda okuduğum başka arkadaşların yazı ve görsellerinin cazibesi, gerekse Koronavirüs günlerinde konaklamalı gezileri tercih etmemem sebebiyle; hem gezmek, hem fotoğraf çekmek hem de yazmak için en yakınımda ki ideal gezi noktalarından birisi oldu. 

Hazırsanız, günübirlik ama iki ayağınız bir pabuca girmeden, tadını çıkararak gezebileceğiniz Akçakoca Gezi rehberine başlıyorum. Diğer yazılardan biraz daha farklı olarak, az yazı bol görsel ile Akçakoca sizlerle:)

Milattan Önce 1200'lere dayanan tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Akçakoca'nın, özellikle devam eden kazı çalışmaları ile ortaya çıkarılan/ çıkarılacak eserler sonucunda yakın zamanda sadece yaz tatillerinin değil, kültür ve tarih turizminin de odak noktalarından biri olacağına emin olabilirsiniz. Hazır çok fazla insan tarafından keşfedilmemişken gitmekte ve görmekte fayda var:)

Ulaşım:

Ulaşım için aşağıya, altında gezi noktalarının ismi olan bir görsel bırakıyorum. Rota güzergahında bu mevsimde gezilebilecek tüm yerler mevcut. Fotoğraftaki sırayı izlemeniz size ciddi bir zaman tasarrufu sağlayacaktır. Yollar mükemmel değil ama size ve aracınıza sıkıntı çıkaracak kadar da kötü değil.

A- KONURALP MÜZESİ, B-PRUSIAS DA HYPIUM ANTİK KENTİ, C-FAKILLI MAĞARASI, 
D-AKÇAKOCA MERKEZ CAMİ, E-ORHANGAZİ İLKOKULU, F-TARİHİ YUKARI MAHALLE, 
G-CENEVİZ KALESİ VE SOLAT YALIYAR KAYASI, H-TARİHİ HEMŞİN KÖYÜ AHŞAP CAMİ, 
I-MELENAĞZI BALIKÇI LİMANI

Keşfet:

Keşfet kısmını, yukarıdaki görselde hazırladığım sıra ile maddeliyorum;

1. Konurnalp Müzesi:


Konuralp Müzesi

Burası geziden önceki son geceye kadar ne duyduğum, nede gezi planımda olan bir yer değildi, gezilecek yerlerin gözüme az görünmesi nedeniyle, Google Maps'te karşıma çıkınca hemen listeme ekledim ve inanın çokta mutlu ayrıldım. Osmanlı Devletinin kuruluş yıllarına hizmet eden en başarılı ve aynı zamanda ilk Türk Komutanlarından olan Konuralp Bey'in ismini taşıyan tarihi belde ileride kesinlikle turizm merkezlerinden biri haline gelecek.


Düzce İline bağlı tarihi belde ile aynı ismi taşıyan müzeye giriş ücretsiz. Pazartesi günleri hariç her gün öğleden önce saat 10'da açılarak hizmet vermeye başlıyor. Müze 4 ana bölümden oluşuyor. Birinci ve en geniş alan bahçe kısmı;

Müze Bahçesinde ki En Görkemli Eserlerden-Lahit

İkinci Alan ise müze içerisindeki Arkeoloji bölümü. Daha çok Roma ve öncesi dönemlere ait değerli eserlerin sergilendiği alan;

Konuralp Müzesi Arkeoloji Bölümü

Konuralp Müzesi Arkeoloji Bölümü

Müzenin en değerli eseri, bu bölgede çıkarılmasına rağmen, orjinali İstanbul Arkeoloji Müzesinde muhafaza edilen " Kader, Şans ve Başarı Tanrıçası" Tykhe Heykeli. Gerçekten göz alıcı.

Tykhe Heykeli

Müzenin diğer değerli eseri; Orpheus Mozaği. Bu mozaik, Arkeoloji Bölümünün girişi yasak olan, ortasında ve alt katında bulunuyor. 

Orpheus Mozaği

Müzenin diğer bir alanı ise; arkeoloji kısmı kadar ilgi çekici olmayan Etnografya Bölümü. Bu bölümde daha çok geleneksel kültürlere ait eserler sergileniyor.

Konuralp Müzesi Etnografya Bölümü

Konuralp Müzesi Etnografya Bölümü

Müzenin son alanı ise bizleri pek ilgilendirmeyen, konferans salonu. Geçelim ikinci durağımıza.

2. Prusias Da Hypium Antik Kenti:

Yukarıda gördüğünüz ilginç isim, bu beldenin M.Ö 3üncü yüzyıldan bu yana aldığı isimlerin bir kısmı. Konuralp Müzesinin, araba ile yaklaşık 5 dk. mesafesinde bulunan bu antik kenti şu an ne yazık ki detaylı bir şekilde gezme şansınız yok. Çünkü hummalı bir şekilde arkeolojik kazı çalışması var. Soğuk, yağmur demeden devam ediyor. Sadece belli bir kısmına kadar ilerlemenize izin veriliyor. Kibarca da kazı çalışması yapılan yerlerin fotoğrafının çekilmemesi isteniyor.

Prusias Ad Hypium Antik Kenti

Bu kentin çok önemli görülmesinin en önemli nedenin ise; geçmişten günümüze kadar gelen en sağlam antik kent olduğunun söylenmesi.

Prusias Ad Hypium Antik Kenti

Bu arada antik kentte muhabbet ettiğim çalışan bir arkadaşın, fotoğrafını çekmemi söylediği ve geçen ay bulunan, değerli Medusa Kabartması

Medusa Kabartması

Antik kentin hemen önü ve kısmen girişinde bir otağ, her iki yanında birer heykel ile mozaik bulunuyor. Bunlar tarihi eser değil, daha sonradan yapılmış ancak neden buranın önüne konulmuş, açıkçası bir fikrim yok. Hemen aşağı tarafta bulunan caminin yanında Konuralp Türbesi mevcut. İlgisini çeken arkadaşlar buraya da uğrayabilir.

Prusias Ad Hypium Antik Kenti Ön Tarafı

Son olarak Konuralp Beldesinden çıkarken, bu bölgenin hemen her yerinde olan tarihi evlerden fotoğraf kareleri alabilirsiniz.

Konuralp Beldesi Tarihi Evler

3. Fakıllı Mağarası:

Üçüncü durağımız Fakıllı Mağarası. Konurlap'ten sonra yaklaşık 30 dk. kadar gitmeniz gerekiyor ve harita uygulaması kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü yol ayrımında tabela terse konulmuş ve görme şansınız yok. Mağaraya ulaşım kolay olsada, bu mevsimde ve hafta içi mağarayı işleten bakkal abiye ulaşmak pek kolay değil. Ona ulaşmadan da mağarayı gezme şansınız yok. Çünkü mağara aydınlatmaları onun bakkaldan açılıyor:) Ben denedim, ışıksız olmuyor... Mağaraya giriş ücreti 4 TL. Yaklaşık 20 dk.lık bakkal abiyi bulma çabalarım netice verdi ve mağaraya girebildik. Beklemeye ve gezmeye değer bir mağara.


Fakıllı Mağarası İniş Yolu Salıncakları

Mağaranın giriş kısmı biraz ürkütücü görünüyor ve ilerledikçe de kaybolacakmışsınız hissi veriyor. Ancak girişi atlattıktan sonra problem kalmıyor. İçeride kaybolma şansınız yok çünkü tüm yollar yine giriş kapısına dönüyor.

Fakıllı Mağarasının Ürkütücü Girişi

Fakıllı Mağarası İlk Giriş Koridoru

Birçok kaynakta, mağara için astım ve nefes darlığına iyi geldiği söyleniyor. Açıkçası ben içeride farklı bir hava teneffüs etmedim. Nefes almakta zorlanacağımı düşünmüştüm ama öyle de olmadı. Sanırım mevsime bağlı bir hava sirkülasyonu var içeride.

Yağmur çok yağdığında içeri çok fazla su girişi ve birikmesi olduğu söyleniyor. Dikkatli olmakta fayda var.

Fakıllı Mağarası

Fakıllı Mağarası

Burada ayakkabı tercihiniz önem kazanıyor. Yerler hem kaygan hemde birçok noktada ıslak.

Fakıllı Mağarası Beyaz Oda

Gezi rotamız üzerinde, bu mağara orjinal ve görülmesi gereken bir doğal oluşum.

4. Akçakoca Merkez Cami:

Akçakoca Merkez Cami

Farklı mimarisi ile Türkiye'nin en ilgi çekici camilerinin başında geliyor. Alt katında ki mağaza, dükkan yerleşimi gözlerinizi rahatsız etsede, içeri girdiğinizde sizi en az dışı kadar farklı bir iç mimari/ yerleşim bekliyor.

Akçakoca Cami Giriş Kısmı
  
Akçakoca Cami

Akçakoca Cami

Akçakoca Cami

Akçakoca Merkez tabi ki sadece yukarıda ki görsellerden ibaret değil. Caminin hemen önünde ufak bir saat kulesi, yan tarafında ise tarihi görünümlü bir adliye binası ve Atatürk Anıtı var.

Akçakoca Saat Kulesi

Akçakoca Atatürk Anıtı ve Parkı

Bunların hemen arkasında ise, güzel bir sahil kordonu, Akçakoca tanıtım panosu ve Anıtlar mevcut.

Akçakoca Merkez Sahil

Mükemmel Zamanlama Dedikleri Bu Olsa Gerek:-)

Osmangazi, Akçakoca Bey ve Konuralp Bey Anıtı

Sahilden batıya ilerlediğiniz zaman ise Akçakoca Limanı sizleri bekliyor. Burada renkli bir mendirek ile limanda bulunan korsan gemisi görmeye değer yerler. 

Meşhur Korsan Gemisi (Balık Restoran)

Bu arada bildiğiniz gibi tüm restoranlar kapalı ama paket servis yaptırıp yemek yeme şansınız var. Benim tavsiyem limandan da görünen Dalyan Balık Lokantasından ekmek arası balık almanız. Hem taze, hem de tahmin edemeyeceğiniz kadar lezzetli. (Ekmek arası uskumru 10 tl. Ekmek arasına çift balık koydurmanızda fayda var.)

Bir sonraki durağımız ise Tarihi Orhangazi İlkokulu. Ancak buraya giderken renkli Akçakoca sokakları da görülmeye değer.

Akçakoca Sokakları

5. Tarihi Orhangazi İlkokulu:

1928 Yılında Devlet eliyle yapılan ve Cumhuriyetimizin ilk eserlerinden birisi olan okulda eğitim-öğretim son yıllara kadar devam etmiş. Ancak şu an benim gördüğüm kapalı ve bir tadilat yapılmış. Sanırım müze olma yolunda adımlar atılmış ancak yapılan boyama vb. işlemler sonucunda tarihi görüntüsünden bir hayli uzaklaşıp, sıradan bir bina haline gelmiş.

Orjinal Tabela

Tarihi Orhangazi İlköğretim Okulu

Bu tarihi ilköğretim okulunda geçireceğiniz zaman sadece 5 dk.

6. Tarihi Yukarı Mahalle: 

Adres olarak Yukarı Mahalle Cami yazdığınızda uygulama sizi bu mahallenin ortasından geçirecek. Şu an bu mahalleye gittiğinizde size hissettireceği duygu, western filmlerinde haydutların kasabaya girmeden önceki oluşan sessizlik, yerlerden uçuşan ot yumakları sahnesi ile birebir. Kalabalık olmasını ister miydim? O zaman bu kadar rahat gezip, fotoğraf çekme imkanım olmazdı ama kalabalık olsa bende daha olumlu izlenimler de oluştururdu.

Akçakoca Yukarı Mahalle Tarihi Evler

Yaklaşık 160 evin korunma altına alındığı ve restorasyon faaliyetlerinin olduğu bir mahalle. Kalabalıkta gerçekten ilgi çekici olabilecek bir yer. Yoldan geçen bir amca ile kısa sohbetimizde "yöresel ürünler pazarına denk gelseydin, çok keyif alırdın" cümlesi de buranın pazar kurulduğunda daha hareketli ve keyifli bir yer olduğunu anlatıyordu.

Yöresel Ürünler Pazar Yeri

Bu arada henüz restorasyona girmemiş evlerden güzel kareler çekebilirsiniz.

Akçakoca Yukarı Mahalle

Akçakoca Yukarı Mahalle

Akçakoca Yukarı Mahalle

Burada gideceğiniz mevsime bağlı 15 dakika da kalabilir, 2 saat te kalabilirsiniz.

7. Ceneviz Kalesi ve Soyat Yalıyar Kayası:

Akçakoca denilince sanırım ilk akla gelen yerlerden biri de Ceneviz Kalesi. Her ne kadar harabe şeklinde olsa da görülmeye değer bir yer. İçerisinde ki park gerçekten güzel düşünülerek yapılmış ve parktaki seyir teraslarından manzarayı izlemek büyük keyif.

Kadınlar Plajından Ceneviz Kalesi Görüntüsü

Kaleden Geriye Kalan Harabeler

Kale İçi Seyir Terasları

Kale İçi Park

Ceneviz Kalesinden doğu tarafa doğru ilginç bir yapısı olan Soyat Yalıyar Kayasını görmek de mümkün. Açıkçası Kefken ve Sardala'da ki kayalık oluşumunda çok farklı değil.

Soyat Yalıyar Kayası

Soyat Yalıyar Kayası

Ayrıca seyir teraslarından hem doğu hemde batı yönünde harika manzaralar izleyebilirsiniz. Saatini denk getirirseniz de gün batımı manzaraları çekebilirsiniz.


Seyir Terasından Batı Yönlü Manzara

Ceneviz Kalesi ile Kaya arasında kalan bölgede Kadınlar Plajı isimli bir alan mevcut. Yaz döneminde, plaj açıkken 10 yaş üzeri erkek çocukların ve erkeklerin girmesi yasak. Tabi kış mevsimi olduğu için böyle bir yasak şu an söz konusu değil:) Plajın en önemli özelliği dünyada ender rastlanan siyah taneli kuma sahip olması. Ancak biz gittiğimizde daha önce hiç almadığım kadar kötü bir koku vardı. O yüzden çok kalamadık ve buradan ayrıldık.

Akçakoca Kadınlar Plajı

Son durağımıza doğru yola çıkıyoruz artık:)

8. Tarihi Hemşin Köyü Ahşap Cami:

Gezimizin son önemli durağını haritalar uygulaması olmadan bulmanız pek mümkün değil. Gezeceğimiz cami 1877 yılında Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında bölgeye göç eden Artvin Hemşinliler tarafından yapılmış, farklı mimaride bir cami. Örnekleri arasında en iyi mimarilerden biri olarak gösteriliyor. Alt katı taş, üst katı ahşap mimari.

Tarihi Ahşap Cami

Tarihi Ahşap Cami

Tarihi Ahşap Cami

Tarihi Ahşap Cami

Son gezi noktamızdan sonra, en başta da bahsettiğim gibi Karasu-Şile yolundan geri dönüş yapıyoruz. Yol üzerinde Melenağzı Balıkçı Limanı da güzel fotoğraflar çekebileceğiniz bir bölge. Ancak doğru mevsimde daha keyifli bir yer olduğu belli. Daha çok tatil maksatlı işletmelerin, yazlıkların olduğu güzel bir sayfiye yeri.

Melenağzı Balıkçı Limanı

Melenağzı Balıkçı Limanı

Bu arada burada gördüğünüz yer Melen Çayı, burası bildiğiniz gibi rafting için en çok tercih edilen bölgelerden biri.

Başta da belirttiğim gibi gezilebilecek yerlerin tamamını sizlerle paylaştım. Sadece uygun mevsimde gelirseniz buralara ilave olarak Aktaş Şelalesini ve Karasu'da ki Maden Deresi Şelalelerini de ziyaret edebilirsiniz. Ancak Aralık ayı buralar için gerçekten tehlikeli olduğu için ben buraları keşfetmeyi önümüzde ki bahar ayına bıraktım. Maden Deresi ile ilgili maceramı merak ederseniz Acarlar Longozu yazımı da okuyabilirsiniz.

Tavsiyeler:

Ziyaret mevsimi kesinlikle kış ayları değil:) İlk tavsiyemiz bu olsun. Çok kalabalık olmadan, rahat rahat gezelim derseniz; Ekim ve Kasım ayları ile Mart ve Nisan aylarının en uygun mevsimler olacağını düşünüyorum. Yaz aylarını tavsiye etmiyorum çünkü denize girmenin burada çok keyifli olmayacağı kanaatindeyim. Ayrıca gezi noktalarının birçoğu da yaz aylarında kalabalık olacaktır.

Kıyafet ve ayakkabıların kesinlikle spor olması da ayrı bir tavsiyem olacak.

Fotoğraf sever arkadaşlar için birbirinden güzel karelerin çekilebileceği bir rota. Ayrıca camilerden dolayı geniş açılı lensiniz varsa yanınıza almanız iyi olacaktır.

Burası için ciddi bir bütçe ayırmanıza gerek yok. Konaklamalı ziyaret olmayacaksa; yol için sarf edilecek araç yakıtı ile yemek dışında bir gideriniz olmayacaktır. Tabi eşe, dosta alınacak hediyeleri de unutmayalım. (Gezi tarihi Aralık 2020)

Yorum Gönder

27 Yorumlar

  1. In my opinion it's one of most interesting articles from you. All of them I read with a big pleasure but this article and about Adaları (Prince Islands I hope I call them correctly) and about those stunning mountains are the most interesting ones for me. Congrats. The only problem it's a Google translator :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so mucf for following my articles. Prince Islands have 9 piece (5 are big islands and the other 4 are small islands) and I visited the biggest one that we call Büyükada. I guess , I must write my articleS more compatible to English. Or sometimes I must write in English:-) Happy weekend.

      Sil
  2. Buraya gidip görmeyi çok istiyordum şu an gitmiş kadar oldum ne güzel gezmişsiniz ve anlatmışsınız yine :) Camiler çok dikkatimi çekti, ilk caminin mimari yapısı ikinci caminin de ahşap oluşu klasik camiler gibi olmayışı belki de dikkatimi çekti. Mevsim konusunda evet yaz belki dediğiniz gibi daha uygundur ama kalabalık açısından tercih edilmez bence de şu zamanlarda.
    Güzel bir tarihi gezi olmuş. Aslında etrafımızda hem o kadar çok gezilecek yer var ki hem de her yer ayrı bir tarif alanı :)
    Teşekkürler emeğinize ve paylaşımınıza :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cami mimarisi çok enteresan ve aslında bilinmeyip yanlış düşünülen bir konu 🙏☺️ Çevremiz konusunda da sizinle aynı fikirdeyim, gözümüz nedense hep uzak ve popüler yerlerde ama yakınımızda gerçekten büyük cevher var :-)) Teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏 ☺️

      Sil
  3. Boa tarde meu querido amigo,fiz uma maravilhosa viagem através das suas fotos, obrigado.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muito obrigado, estou muito feliz que tenha gostado do meu artigo. Eu te desejo um bom dia meu amigo:-)

      Sil
  4. Hiç bilmiyorum buraları. O yüzden ilgiyle okudum. Kitap yazmayı düşünür müsünüz? Harika bir gezi kitabı çıkar sizden. Yoksa var mı? 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-)) Çok teşekkür ederim güzel iltifatlar için, kitap yazma seviyesinde değilim tabi ama yeni yeni ısınmaya başladım yazı yazmaya, ileride daha eğlenceli olur diye düşünüyorum:-)) İstanbul'a yakın yerler yazdığım yerlerin büyük çoğunluğu, bu aralar bende gezilere ara verdim ama biraz rahatlayınca gidebileceğiniz yerler:-) Tekrardan teşekkür ederim.

      Sil
  5. Bakkal abi bi ışığı açar mısın be sana zahmet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamda böyle işliyor sistem :-)) Sadece bunu dedikten sonra birde para veriyorsun :-))

      Sil
  6. gezi yazılarınız çok başarılı rehber niteliğinde okurken hem gezmiş oluyoruz hem de gitme imkanı bulursak güzel detayları kaçırmamış olacağız yazılarınız sayesinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, yorumunuz beni çok mutlu etti:-)

      Sil
  7. Çok iyi bildiğim yerler. 1995-2000 yılları arasında o bölgedeydim. Düzce Akçakoca yolu sisli ve heyelanların çok görüldüğü bir güzergah. Şimdi çok düzelttiler ama bildiğim kadarıyla yine büyük bir heyelan olmuş ve bahsettiğim güzergah kapalı. Melenağzı'nda zamanına denk getirirseniz o salaş lokantalarda yayın balığı nefistir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz heyelan haberini bende okumuştum. Melenağzı aslında bana bir arkadaşımın tavsiyesiydi ama sanırım yanlış zamanda gittik. Çünkü tam bir hayalet kasabaydı. Tabi korona etkisiyle de o dönemde her yer kapalıydı. Ama tavsiyenizi aklımda tutacağım. Havalar ısınınca Maden Deresi Şelalesine gezi planım var, o zaman mekanlar açık olursa uğrarım:-) Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

      Sil
  8. Fakıllı Mağarası'nı çok merak ettim. Mutlaka gidip görmeli ya ne zaman. Yine yeniden hafta sonu yasakları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakınsanız gitmeye değecek güzel bir yer ama uzakta oturuyorsanız sırf burası için gelmek çok anlamlı olmaz 🙏☺️ Teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için 🙏 ☺️

      Sil
  9. Sezgin Bey, ne kadar profesyonel hazırlamışsınız içeriğinizi, maşallah. Buradaki paylaşımlarınızı, ileride güzel bir gezi kitabında toparlayabilirsiniz bence. Çok da iyi olur. Akçakoca'da bu kadar tarihi yer ve eser olduğunu bilmiyordum. Sayenizde hem bilgilendim hem de kısa bir tur yapmış oldum. Emeğinize, yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum yorumunuza:-) Özellikle Konuralp denilen yer inanılmaz güzel bir yer ve kazı çalışmaları bittiğinde büyük ihtimalle çok popüler olacaktır. Ayrıca orada ki müze hiç beklemediğim seviyede güzeldi. Kitap yazma konusuna biraz uzağım:-) Aslında gittiğim ve yazmadığım çok yer var ama kitap yazma konusu ayrı bir yetenek. Olur da bir gün böyle bir karar alırsam tecrübelerine danışacağım ilk kişi siz olacaksınız:-) Tekrardan teşekkür ederim.

      Sil
  10. Ne yalan söyleyeyim müze ve evlerden ziyade mağara ilgimi çekti mağaranınnefes darlığına iyi geldiğinin keşfedilmesi nasıl olmuş acaba merak ettim.bir bakayım bulabilecekmiyim hakkında bir seyler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de benzer özellikte birçok mağara olduğunu biliyorum ve hatta bir kaçını ziyaret etme şansı buldum. Özellikle Mersin'de bulunan mağara gerçekten bahsettiğiniz konuda enteresan bir yerdi. Zaten mağaranın ismi de Astım Mağarası:-) Buna kim nasıl karar veriyorum, bu kısmını açıkçası bilmiyorum. Teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için.

      Sil
  11. Bakkal abiyi bulmadan önce yaptığım ilk deneme gerçekten ürkütücüydü:-) Cep telefonunun kısık feneri ile epey gittim ama baktım tehlikeli geri döndüm:-) Neyse ki bakkal abiye ulaştık ta sonrasında eşimle girip gezebildik:-) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  12. Kdz. Ereğli`de doğup büyüyen biri olarak Akçakoca benim için hiç yabancı değil:) Ama denize girmek vs. için Ereğli zaten yeterli olduğundan o amaçla gitmedim pek. Güzeldir, uzun kalmaya gerek yok, yazın daha hareketli ama ilkbahar-sonbahar daha iyi olur. Fındığı meşhurdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah gidip, akşam döndük ve açıkçası bizim için yeterli oldu, memnun ayrıldık :-)) Fındık ile ilgili bahçe yada benzeri yerleri göremedik ama yol üzerinde fındık fabrikaları ve dükkanlarda bolca satılması dikkatimi çekmişti 🙏 Ereğliye de çok gittim ama ne yazık ki meşhur mağaraları hiç gezmedim ve onlarda gezi planlarımda ☺️ Teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏

      Sil
  13. akçakoca çok güzel bir yer yaa, sahil deniz yüzmek yemek içmek açısından yani :) müzeler çok sıkıcı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de beklentilerimin ötesinde güzel bir yer çıktı. Özellikle Antik Kent ziyarete açılınca tekrar gideceğim:-)

      Sil
  14. çok kapsamlı harika bir yazı olmuş, kaydedip tekrar okumalı, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, mutlu oldum beğenmenize 🙏 ☺️

      Sil