GAP Turu Seyahat Tavsiyeleri | Hayat40tansonra

Mardin Midyat

Merhaba Sevgili Arkadaşlar:) En son İstanbul'da Kısa Bir Fotoğraf Gezisi yazımda da belirttiğim gibi geçen hafta, uzun zamandır hayalini kurduğum GAP turuna katılma imkanı buldum. 8-13 Kasım 2021 tarihleri arasında, 6 gün ve 5 gece süren GAP turunu, pazar gece yarısı itibariyle sağ salim tamamladım. Instagram hesabımı takip eden arkadaşları da bu sürede hikayelerim ile epey bunalttım:) Halen takip etmeyen arkadaşlar için hesabıma buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Daha önceki gezi tavsiyesi yazılarımda olduğu gibi (Karadeniz, Salda) bu yazıda da önce gezi programı hakkında kısa bilgiler ile başlayıp, tur yada bireysel gezi planlayanlar için kısa tavsiyeler ile yazımı tamamlayacağım.

İlk olarak bir görsel ile başlayalım; Arabadan/ otobüsten hiç inmeden 15 saate yakın süren bir gezi rotası ile karşı karşıyayız:)

GAP Turu Rota

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan başlayan gezinin ilk durağı, tura katılan değerli arkadaşlarla buluşma noktası olarak seçilen Adana Şakirpaşa Havalimanı oldu. 8 Kasım sabahına planlı uçuş saati 07.40 olmasına rağmen, İstanbul'da ki yoğun sis nedeniyle 12 saatlik bir rötardan dolayı Adana'ya varmamız saat 17.00'ı buldu ve ne yazık ki bu gecikme gezide ki planlı rotalarda değişikliğe sebep oldu. İlk güne planlı Antakya gezisi iptal edilerek, Adana'dan herhangi bir yere uğramadan direk Gaziantep'teki otele intikal ettik:( 

Adana'ya Varış:)

Yazının devamında, tur kapsamında kaldığımız otel isimlerini ve kısa görüşlerimi de belirteceğim, ki sizde gitmeniz durumunda belki faydalanırsınız.

Mardin Raymar Otel

İlk günü pas geçerek Gaziantep'ten başlayalım:)

9 Kasım 2021;

Gaziantep'te kaldığımız otel ismi; Tilmen Hotel. Üst seviye değil ama aile ile birlikte kalınabilecek, hijyenik ve konum olarak güzel bir otel. Bireysel giderseniz tercih edebilirsiniz. Gaziantep Kalesi, Gaziantep Çarşıları, tarihi camiler, Pirsefa Hazretleri ve Hz. Yuşa Peygamber Türbeleri, Unesco Geçici Miras Listesinde yer alan Kasteller ve kısa bir otobüs yolculuğu sonrası meşhur Zeugma müzesi ile Gaziantep ziyaretimizi tamamlayarak Şanlıurfa'ya doğru yola çıkıyoruz.

Gaziantep Tahmis Kahvecisi

Gaziantep

Gaziantep Çarşıları

Şanlıurfa'da ilk durağımız "Citta Slow" Halfeti'ye tekne turu oluyor. Bu arada Fırat Nehrinin bir yanı Gaziantep, diğer yanı ise Şanlıurfa:) Yani tekne turunda ilerlerken solunuzda Rumkale'yi görüp, sağ tarafınızda Eski Halfeti'yi görüyorsunuz. Arkasından Balıklı Göl, Aynzeliha Gölü, tarihi cami ve çarşıları gezerek günü burada batırıyoruz. 

Halfeti Tekne Turu

Balıklı Göl

Balıklı Göl

Günün son etkinliği olan sıra gecesine katılmak üzere Şanlıurfa Harran Otel'e yola çıkıyoruz. Bu otelde aile olarak kalabileceğiniz orta seviye otellerden biri. Eşyaları otele bıraktıktan sonra günümüzü sıra gecesi ile tamamlayıp ilk gezi gününü burada bitiriyoruz.

10 Kasım 2021;

İkinci günümüze yine Şanlıurfa ile devam ediyoruz. İlk durak; Hz. Eyyüb Sabır Makamı ve camisi. Sonrasında Harran Ören Yeri'ni ziyaret edip, konik kubbeli evlerden birine misafir oluyoruz. Bu ziyaretler sonrası, tüm gezinin en önemli noktalarından Göbeklitepe yeni durağımız ve aynı zamanda Şanlıurfa için son gezi noktamız.

Harran Ören Yeri

Konik Kubbeli Evler

Göbeklitepe

Mardin'de ise ilk durağımız; Deyrulzafaran Manastırı oluyor. Arkasından hava karardıktan sonra Kasımiye Medrese ziyareti ile ikinci günü tamamlayarak Mardin'de Raymar Otele varıyoruz. Bu otel hem konumu, hem konsepti, hem de manzarası sebebiyle gönül rahatlığı ile kalabileceğiniz bir otel.

Deyrulzafaran Manastırı

Kasımiye Medresesi

11 Kasım 2021;

Üçüncü gün belki de gezinin en keyifli günü:) Mardin'den devam ediyoruz. Tarihi cami, medrese ve sokak gezileri ile öğle saatlerine kadar devam eden günün arkasından Dara Antik Kenti ve arkasından Midyat'ı doya doya geziyoruz. Diyarbakır'a yolculuğumuz esnasında Batman'da ki Hasankeyf son ziyaret noktası oluyor. 

Zinciriye Medresesi, Mardin

Dara Antik Kenti

Midyat

Gece konaklaması ise Diyarbakır Business Otel'de oluyor. Sanırım gezinin tek tavsiye ETMEYECEĞİM oteli. 

12 Kasım 2021;

Sabah gözlerimizi bir başka tarihi şehir Diyarbakır'da açıp, kendimizi tarihi sokaklara atıyoruz. Ulu Camii, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi ve Hasan Paşa Hanı uzun uzun vakit geçirdiğimiz noktalar oluyor. Arkasında Hevsel Bahçeleri ile On Gözlü Köprü ziyaretini yapıp, Adıyaman'a doğru yola koyuluyoruz. 

Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi

Diyarbakır Ulu Camii

Diyarbakır On Gözlü Köprü

Yolda Nissibi Köprüsü ziyareti yapıp Karakuş Tümülüs'ü ve Cendere Köprüsü ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Ve günbatımı izlemek için son durağımız Nemrut Dağı:) Son gecemizde ise Adıyaman White Star Otel 'de konaklama yapıyoruz. Ve gezi boyunca kaldığımız en iyi otel diyebilirim. Giderseniz kesinlikle tavsiye edeceğim bir işletme.

Nissibi Köprüsü

Cendere Köprüsü

Nemrut Dağı Doğu Teras

13 Kasım 2021;

Sanırım gezinin en gereksiz ve zaman kaybı olarak kabul edilecek Kahramanmaraş saatleri başlıyor:) Tabi ki lafım kesinlikle şehre değil ama tur programında olmasa da hiçbir kayıp yaşamayacağınız bir nokta. Buranın tamamı serbest zaman olarak geçiyor ve Kahramanmaraş sonrası ise son gezi noktamız Adana şehri oluyor.

Dünyanın En Kötü Mimarisi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Anıtı

Aslında Adana, Antakya ile birlikte ilk güne planlıydı. Ancak uçak rötarı sebebiyle iptal edilmişti. Telafi etmek maksadıyla da son güne Adana sıkıştırıldı diyebiliriz. Burada ise Taş Köprü ile Sabancı Merkez Camii ziyaret noktalarımız oluyor. Adana'nın en güzel restoranlarından birisinde yenilen yemek sonrası biten gezimiz için Adana Havalimanına hareket ile GAP Turunu burada tamamlıyoruz. 

Adana Taş Köprü

Adana Sabancı Merkez Camii

Böylelikle 8 Kasım Sabiha Gökçen'de başlayan tur, 14 Kasım gece yarısı yine Sabiha Gökçen'de tamamlanmış oldu:)

Gelelim daha önemli ve kritik tavsiyelere;

Ben bu gezi için Mali Tur'u tercih ettim. Tercih sebebimde ki en büyük neden ise sosyal medyada tur paylaşımları için yapılan olumlu yorumlardı. Ayrıca 5 gece ve 6 gün uçakla seyahat yapan sayılı ve maddi olarak en uygun turlardan birisi olmasıydı. Bu tarz turları incelediğiniz zaman aslında hemen hepsinde gün sayısına bağlı gezilecek noktaların aynı olduğunu fark edeceksiniz. Bununla birlikte ücretlerin de ufak farklarla birbirine yakın olduğunu görebilirsiniz. Burada en önemli faktör ne derseniz, tur boyunca size eşlik edecek REHBER:) Ve açıkçası bu konuda gerçekten çok şanslıydık. Rehberimiz gerçekten işine saygı duyan, konulara çok hakim, genel kültürü üst seviye bir arkadaştı. Ayrıca planlama ve organizasyon konusunda da en ufak bir aksaklık, gecikme yaşamadık. Bu yüzden de bu geziden genel anlamda memnun kaldım. 

GAP turları gün sayısı ve ulaşım tercihine göre 900 TL. den başlayıp, 2500 TL. ye kadar çıkıyor. Tabi birde özel rehber eşliğinde, daha az katılımcı ile yapılan turlar var. Ancak bunların fiyatı haliyle biraz daha fazla oluyor. Gezide sadece öğle yemeklerinde ekstra ödeme yapıyorsunuz. Tabi arada bazı gezi noktaları için ve sıra gecesi gibi özel faaliyetlere ilave ödeme yapma durumu olabiliyor. Bunun haricinde ekstra olarak sizin yapacağınız alış verişleri sayabiliriz. 

Bu bölge hediyelik eşya alış verişi için çok anlamlı değil ama özellikle bazı yerlerde; isot, salça, tarhana vb. ürünleri tercih edenler oluyor. Tabi bunlar da az önce yazdığım gibi ekstra ödeme kapsamında:)

İkinci önemli husus mevsim tercihi. Havaların en güzel olduğu dönem bence eylül sonu, ekim ayının tamamı ve kasımın ilk haftası. Ancak bu mevsimlerde ki sıkıntı ise havaların erken kararması. Gün ışığından faydalanma süreniz epey bir azalıyor. Tabi böyle olunca gezi noktaları arası koşturma yada gezi noktalarında durma zamanları azalıyor. Hatta yeri geliyor bazı yerlere hava karardıktan sonra gitmek zorunda kalıyorsunuz. 

Bu mevsimde öğle saatine kadar mont giymenize sebep olan bir serinlik oluyor. Öğlenden akşama kadar ise ince bir kazak ile rahatça durabiliyorsunuz. Ancak akşam saatlerinde yeniden mont ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu sebeplerle; havaların yine çekilir olacağı nisan ve mayıs ayları da ideal olarak düşünülebilir. Bu arada unutmadan hangi mevsimde giderseniz gidin, gezi noktaları arasında Nemrut Dağı günbatımı/ gündoğumu varsa yanınıza kalın şeyler alın. Temmuz'un ortasında ne kadar soğuk olabilir demeyin... İnanın o mevsimde bile çok soğuk. Daha önce o mevsimlerde giden arkadaşların tecrübeleri bu yönde. Nemrut yazısında detaylı olarak anlatırım:)

Yaz aylarında yapacağınız gezi inanın çok yorucu ve bunaltıcı olacaktır. Birazdan bahsedeceğim yemek işi de yaz aylarında size sıkıntı verebilir:)

Karadeniz gezisinden hatırlayanlar olacaktır. Spor ayakkabı orası için elzemdi. Ancak GAP turu için spor ayakkabı yanına bot yada tercihinize göre ayakkabı da alabilirsiniz. Yine mevsime bağlı kıyafet tercihlerine de dikkat edilmeli. Olur da yazın giderseniz, insanların sıcaktan kıyafet azaltmak yerine daha fazla kapandıklarını unutmamak lazım:)

Fotoğrafçı arkadaşlar için tavsiyelere gelirsek; yedek batarya şart:) Tahmin edemeyeceğiniz kadar çok kare çekeceğinizden emin olun. Ben cep telefonu ve makine ile toplamda 1000'e yakın kare çektim:) Ayrıca Nemrut Dağı'nda ki soğuktan bir çok insanın cep telefonu ve makinelerinin kapandığına şahit oldum. Bunun yanın sıra gece çekimi yapılabilecek nokta sayısı da çok fazla. Ben turla gittiğim için tripodu yanıma almadım. Ama araba ile gider ve bagaj sıkıntınız olmazsa yanınıza mutlaka tripod alın. Tarihi yapıların çokluğu bilinen bir durum ama harika manzara çekimleri de olacağını unutmamak lazım. Özellikle geniş açı lens kullanılacak mekan sayısı çok fazla. Birde insanlar burada fotoğraf çektirmeye alışık ve genelde izin veriyorlar. Bu sebeple harika portre ve sokak çekimleri yapacağınızı da aklınızda tutmanızda fayda var.

Bireysel gezi yapacak arkadaşlar için yukarıda yazdığım her gezi noktası anlamlı olmayacaktır. Ama ben ikinci kez gitme imkanım olursa, kesinlikle Mardin ve Midyat için özel bir program yaparım. Ayrıca Gaziantep ve Diyarbakır'da çok özel 2 şehir ve kesinlikle en az 2 gün planlama yapılarak gidilecek şehirler. Şanlıurfa'da aynı şekilde en az 2 gün ayrılacak bir şehir. Kısacası demek istediğim turların 6 günlük planları Güneydoğu Anadolu için yeterli değil:) Eskiden 10 güne varan geziler planlanıyormuş ancak şu an en fazla, benimde katıldığım 6 günlük turlar var. Ve dediğim gibi yeterli değil.

Bölge ile ilgili en merakla beklenen konuların başında sanırım yemek kültürü geliyordur diye tahmin ediyorum:) Eğer beni gibi kırmızı ete uzaksanız, sıkıntı yaşama ihtimaliniz yüksek:) Midem sadece ilk iki güne dayanabildi:) Üçüncü gün havlu attım ve uzun süre et görmek istemiyorum desem yeridir:) Bu tarz gezilere turla katıldığınız zaman, şehirlerin popüler ve tercih edilen restoranlarında yemek yeme şansınız biraz az. Ama turla da olsa her yemek durağında öne kebaplar ve tavuk çıkıyor. Et ile ilgili sıkıntım yok, midem kaldırır derseniz, bayram edeceğiniz bir gezi olacağına emin olabilirsiniz. Peki en iyi kebabı nerede yedin derseniz; tereddütsüz Adana:) 

Tabi bu coğrafyada sadece kebap konusu değil meşhur olan. Bölgede özellikle tatlılar da ön planda ve çok lezzetli. Ayrıca kahve kültürü de inanılmaz gelişmiş bir bölge. Tatlı konusunda ki favori şehrim ise; Gaziantep:)

Otellerden kısaca bahsettim ama bu bölge Karadeniz'e göre çok daha üst seviye otellere sahip. Alternatif çok, ama iyi araştırma yaparak gitmekte fayda var. Özellikle bölgenin kültürüne uygun oteller ilgi çekici.

Ulaşım konusuna gelince; ben buluşma noktası olan Adana'ya uçakla geldim. Her ne kadar ciddi bir rötar yaşamış olsamda, uçak bu mesafeler için tercih sebebi olmalı diye düşünüyorum. Eğer otobüs yolculuğunu seviyorum derseniz o başka:) Bu arada uçak ile otobüs ulaşımı arasında 500 TL. ye yakın bir fiyat farkı var. Buluşma noktası sonrası şehirler arası ulaşım çok rahat. Sizi rahatsız edebilecek tarzda yollar yok. Sadece Nemrut Dağı'na ulaşımda transfer için küçük minibüsler zorunlu. Yollar çok virajlı ve mide bulantısı yaşama ihtimaliniz yüksek. Burada biraz da minibüs şoförünün insafına kalıyorsunuz:)

Karadeniz gezisinden bir farkı daha vardı bu gezinin ve benim için önemli, memnuniyet vericiydi. O da tur şirketinin anlaşmalı yer tercihleri (alış veriş vs. için). Karadeniz'de; neredeyse gezilecek nokta sayısı kadar çok, tur şirketinin zorunlu götürdüğü, anlaşmalı alış veriş noktaları vardı ve inanın çok sıkıcıydı... Ama bu turda böyle bir şey yaşamadık. Yaşamadığımız gibi rehberimiz tarafından sürekli alternatifli yerler sunuldu bize. Dediğim gibi zorunlu yerlerde bekleme yapma, alış verişe zorlanma gibi bir durum söz konusu değildi.

Benim edindiğim tecrübe ve izlenimler bu şekilde. İlerleyen günlerde, bazen şehir gezi rehberi, bazen de özel yerleri, yapıları anlatan kısa yazılar ile GAP turunun detaylarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğim:)

Vakit ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim:)

Yorum Gönder

45 Yorumlar

  1. Sayenizde gitmiş kadar oldum, insta dan hep takip ettim sizi:))
    Çok yer gezdim ama hep merak ettiğim bir türlü gitme fırsatımın olmadığı bölge. Böyle bir tur yapmayı çok istiyoruz eşimle, kısmet artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Bende geziye kadar bu bölgede bir yer ziyaret etme imkanı bulamamıştım ve gerçekten etkilendim.. İnşallah en kısa zamanda ziyaret etme fırsatı bulursunuz:)

      Sil
  2. Görseller harika olmuş özellikle. Balıklı göl ve Gaziantep'i gezme fırsatım oldu . Gezinizde Mardin varmı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazıda da belirttiğim gibi Mardin ve Midyat ziyaretleri de oldu, kısmetse onları da ilerleyen günlerde yazacağım:)

      Sil
  3. Ya cok ilginc hic merak etmedigim acaba gitsem mi diye dusunmedigim bir bolge benim. Mutlaka cok onemli yerler ama benim tatil planlarim arasina girmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası tarihi yerleri barındırması ve farklı kültüründen dolayı hep ilgimi çekerdi ama kısmet olmamıştı:) Bir kez gittim, ikinciye yine tereddütsüz giderim:)

      Sil
  4. Çok sevindim biraz da imrendim sizin adınıza. Ben bölgeye en son sırt çantasıyla 20 yaşımda gitmiştim :)) Çok değişmiş fotoğraflardan yakalayabildiğim kadarıyla, şimdi orta yaşımda daha farklı bir gözle gitmeyi çok istiyorum. Gaziantep'i özellikle merak ediyorum, nedenini de bilmiyorum sanırım yemek kültürü dışında çok fazla birşey duymadığım için. Fotoğraflar da merakımı arttırdı..
    Mardinse 20 yılda hiç değişmemiş :)) Bu iyi sanırım.
    Instagram kullanmıyorum ama burayı bırakmayın aman ne olur, sayenizde gezmiş oluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırt çantalı gezi kesinlikle paha biçilmez değerde, özellikle de bu bölge için:) Coğrafya Karadeniz gibi değil, rahat gezimlik:) İnsanlar turizm işine fazlası ile alışmış ve güvenli yerler aynı zamanda. Mardin ve Gaziantep iki favori şehrim ve bireysel olarak kesinlikle tekrar gideceğim şehirler. Mardin'e doyamadım... Blogger 1 yıldır en değerli varlığım:) Bırakmak gibi bir niyetim yok:)

      Sil
  5. Güzel bir hafta geçirmişsiniz. Bir sürü gezmişsiniz, ne güzel. Uçağın gecikmeli varması kötü olmuş. Fotoğraflar çok güzel, insanın gidip göresi geliyor. Karadeniz turuna göre daha keyif verici olması güzel. Halfeti, Balıklı Göl ve yemekleri merak ediyorum ben de. :) Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karadeniz memleket ve yeri çok ayrı:) Ama bu bölge de gerçekten çok güzel. Biri doğa harikası, diğeri medeniyetler beşiği:) Yemek olayı, kişisel tercihlerimden dolayı halen bende soru işareti olsa da ciddi bir yemek kültürü var. Ben teşekkür ederim değerli yorum için:)

      Sil
  6. Çok ama çok güzel bir gezi olmuş:))) İnstagramdan hikayelerinize baktıkça gezmiş gibi oldum:))) Fotoğraflar mükemmel. Gaziantep özellikle merak ettiğim yerlerden( yemeklerini çok severim) Tekrar tekrar gidip gezilecek yerler. İnşallah bir gün gidebilirim. Balıklı gölü de çok merak ediyorum. Fotoğraf konusunda ben de gitsem en az sizin kadar fotoğraf çekerim. Yazılarınızda her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazıyorsunuz, herkes için gerçekten rehber niteliğinde:))) Emeğinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tekrar tekrar gidilecek yerleri var.. Gaziantep ve Mardin'i ilerleyen aylar için yeniden listeme aldım:) Ama bu sefer tur olmadan tabi:) Çok teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  7. En sıcak mevsim dahi olsa dağa çıkıyor iseniz şayet rüzgâr muhakkak yapacağını yapıyor :) alevler içinde ki davulcu abi sıra gecesindendi sanırım :) Aksaklıklara rağmen hoş bir gezi olmuş, ne güzel yapmışsınız. Programdan olsa gerek Kahramanmaraş'ın hakkı yenmiş, yoksa gezilecek yerler diye bakıldığında çok cazip yerler çıkıyor google amcada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nemrut'ta ki hava değişimi beni şaşırttı ve söylenenlere pek inanmamıştım, ta ki parmak uçlarımı hissetmemeye başlayana kadar:))) Sıra gecesi gerçekten çok ilginçti.. Seçilen yer çok başarılı ve büyük bir han tarzındaydı. İnanılmaz farklı bir eğlence türü haline gelmiş:) Fırsat olursa bunu ayrı bir yazı olarak bile yazabilirim:)

      Kahramanmaraş dediğiniz gibi tamamen programdan kaynaklı hayal kırıklığı yarattı.. Google Amca şaşırmaz, diyorsa vardır bir bildiği:) Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, saygılar:)

      Sil
  8. İki yıl öncesini yad ettim. Gidip gördüğüm halde çok büyük bir özlemle yine yeniden gitme isteğim hiç eksilmedi. O nedenle büyük bir merakla okudum, devamını daha büyük bir merakla bekliyorum:)

    Bölgeye uçakla inmeniz büyük avantaj. Urfa ve sıra gecesi favorim olmuştu. Nemrut Dağı'ndaki karlı ortama rastlamamanız iyi olmuş. Resmen intihar yolu gibiydi. Feci soğuk varmış onun yerine yalnız, belli. Kahramanmaraş'la ilgili görüşlere tamamen katılıyorum. Bizim de Urfa'da kaldığımız otel berbattı. Biz Adana'ya kadar direkt otobüsle, Diyarbakır içine hiç girmedik. Bitiş noktamız Avanos'tu.
    Çok güzeldi, Emeklerinize sağlık ve teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de bazı bölgelere ikinci kez gitme isteği uyandıran bir gezi oldu:) Bu kadar üşümüşken, karlı zamanları gerçekten hayal dahi edemiyorum.. Tam da tabire uygun, "intihar yolu" çok hoşuma gitti bu benzetme:)))

      Uçak, bu mesafeler için, en azından bana zorunlu.. Çünkü belim, boynum artık uzun otobüs yolculuklarını kaldırmıyor:) Karadeniz gezisi ile bunu görmüş oldum..

      Yavaş yavaş başlıyorum serinin diğer yazılarını:) Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için, saygılar:)

      Sil
  9. İnstagram hesabını yeni öğrendim :)

    Ben turlarda çok yoruluyorum. Artık yaşlandım sanırsam. Oyyy hayatta bu kadar gezemem diye okudum yazını :)

    Zaten müze falan gibi yerlere turla hiç gitmemem lâzım, millet beni beklerken sıkılıyor, aynı anda ben de istediğim gibi gezemesim diye üzülüyorum :D

    Gezinin güzel geçtiğine sevindim. Sis de olmasaymış daha iyiymiş ama neyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizin instagramı yeni gördüm:) Bu kadar aktif bir kullanıcı olduğunuzu bilmiyordum:)

      Vallahi 12 kişilik bir kadın grubu vardı ve yaşları tahmince 60'a yakın ablalardı.. Kök söktürdüler gençlere:) Halaylardan, oyun havalarına, yürüyüşlere kadar her yerde vardılar ve çok sevimliydi hepsi:)

      Sis nedeniyle kötü başladı ama güzel bitti:) Teşekkür ederim, saygılar.

      Sil
  10. Çok teferruatlı, çok faydalı bir paylaşım olmuş Sezgin Bey. Özellikle turla gitmeyi planlayanlar ekstra faydalanacaklar. Rötar dışında güzel bir gezi olmuşa benziyor. Eşim Urfa'da askerlik yaptı, ablam da Viranşehirde öğretmenlik yaptı. Oraların tarihi, mistik havası çok farklı gibi geliyor bana. Göbeklitepeyi görmeyi isterdim. Urfa'dan Gaziantep'e geçmiş oraları da gezmiştik. Zeugma müzesini çok beğenmiştim. Yakın gelecekte Adıyaman'a gitmeyi planlıyoruz biz de. O tarihlerde bu yazınızı dönüp bir daha okumam gerekecek. Elinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten büyük bir ülke olduğumuzu her farklı bölge ziyaretimde daha çok anlıyorum Sibel Hanım:) Bu bölge çok yabancı olduğum bir bölgeydi.. Daha önce neredeyse hiçbir şehrini görmedim, kültürüne tamamen uzak olduğum yerlerdi. Çok etkilendim.. Bazı şehirlerin, sizin de yazdığınız gibi mistik havası insanı kendinden alıyor. İmanınız olursa Mardin'i mutlaka ziyaret edin:) Teşekkür ederim değerli yorumunuz için, saygılar, selamlar:)

      Sil
  11. Glad you had a very nice and productive trip. It always an enjoyable read when the details are shared so thank you. Have a great day!

    YanıtlaSil
  12. Hocam bu yazı genel bir yazı olmuş Detaylı yazılar yolda diyorsun :) Nemrut Dağı'nda üşüdüğün baya belli hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Hocam:) Daha çok yazı var:))) Parmaklar ve burun düşecek sandım bir ara:)

      Sil
  13. That landmark of Adana (Sabancı Merkez Camii) is absolutely stunning! It's marvelous 🕌
    It's easy to see there are beautiful streets and historic buildings in Gaziantep. Some Turkish people, who work here, come from Gaziantep and its surroundings. They told me there is an good airport there.

    I enjoyed the report of your great trip.

    Have a nice time!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. It is both interesting and nice to have someone from gaziantep there :) There are airports in Gaziantep and the surrounding cities and it is very easy to reach this region. My favorite city is Mardin :)

      Thank you Giorgio:)

      Sil
  14. Excellent article. Made even more desire to visit. what a beautiful trip.

    Coisas de Feltro

    YanıtlaSil
  15. Nemrut ve Balıklı Göl'ü görmüştüm, bu rotada Antakya ve Mardin ilgimi çekiyor ilk olarak. İyi gezmeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mardin benim de favori şehrim oldu bu rota üzerinde:) Teşekkür ederim değerli ziyaretiniz ve yorumunuz için:)

      Sil
  16. 1000 kare fotoğraf demişsiniz ki burda yayınladıklarınız 100 de 1 i sanırım. :) Ama hepsi harika. İşte bu beklediğim tur yazısı. Sanırım gezi zamanını kaçırdım, artık bahara bir araştırma yaparım. Nemrut için hep uyarıda bulunuyorlar zaten yedek ve kalın giyecekler için ama tur şirketleri de battaniye veriyor diye biliyorum :) Belki onlar daha küçük özel turlardır. Ayrılamadım fotoğraflardan, o derece etkiledi beni. Emeğinize sağlık. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba bu bölge için son zamanlar.. Gerçi turlar devam ediyor ama keyifli olmayacaktır:) Nemrut Zirve öncesi güzel bir tesis yapmışlar ve orada 10 TL. gibi bir ücret karşılığı polar kiralama imkanı var. Dediğiniz gibi az katılımcısı olan özel turlar bunu belki kendileri de yapıyor olabilir, biz 37 kişiydik:)

      Fotoğrafları beğenmenize sevindim. Yer görmenin yanı sıra fotoğraf konusu da benim için önemliydi ve tatmin edici bir gezi oldu:)

      Sil
  17. Glad you had a fantastic and productive trip.

    A most enjoyable post, SZGNBSL.

    YanıtlaSil
  18. Şimdi baktım bende 2015 yılında en yakın arkadaşımla bu tura çıkmıştım. Hayatımda unutamadığım nadir zamanlardan biriydi. Muhteşem bir coğrafya. Tarih fışkıran sokaklar... Hele o Göbeklitepe, hele o Nemrut.... Masal gibi...Fotoğrafların harika,bakmaya doyamadım.Sen hep gez. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coğrafya tam da dediğin gibi, muhteşem... Göbeklitepe görsel ziyafet vermese de manen doyurucu bir yer:) Nemrut ve Mardin ise benim için efsaneydi:) Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  19. Okuma listeme düştü ama açtığımda bir bağlantı yoktu:( Buradan gönderdiğiniz link üzerinden inceleyeceğim, teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar.
    Her bir geziniz, Evliya Çelebi Seyahatnamesi değerinde diyebilirim. 8 Kasımda başlayıp 14 Kasımda tamamladığınız Gap turu seyahatiniz, hemen hemen bir haftalık bir sürece yayılmış. Şimdi sizin bir haftada gezdiğiniz, izlenimlerinizi ve fotoğraflarını paylaştığınız bu seyahatinizi içimize sindirerek incelediğimiz takdirde sizin paylaşımınızın bir anlamı olacak. Benim de gerçekten gezmeyi, görmeyi ve incelemeyi çok istediğim yerlerden biridir Gap.

    Halfeti Tekne Turu başlıklı fotoğraf karesinde minarenin sular altında kaldığını gördüm. Burası Fırat nehri üzerinde yapılan bir su barajından dolayı mı sular altında kaldı?

    Gezi paylaşımlarınız çok harika ve çok etkileyici. Sizin gezilerinizi okurken ve incelerken, emin olun kendimi o yörede hissedebiliyorum. Siz , bu güzel ve yararlı gezi paylaşımlarınızla okuyucularınıza bu güzelliği, zevki ve keyfi hissettirip verebiliyorsunuz. Bu bağlamda kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey;

      Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum değerli yorumunuza. Sular altında kalan minare tam da dediğiniz gibi; 2000 yılında yapımı tamamlanan Birecik Barajı nedeniyle Halfeti ve çevresinde sular altında kalan köylerden birisine ait.

      Mutlu bir haftasonu dilerim, saygılarımla.

      Sil
  21. Ne kadar dolu dolu bir gezi olmuş..Zaten gittiğinizden beri İnstagram da hikayelerinizden takip ediyordum,burada daha detaylı bilgi edinmiş oldum :)
    Benim hiç gitmediğim ama çok merak ettiğim bölgeler..Özellikle nedense Mardin'i pek bi merak ederim kısmet olur bir gün inşallah :)
    Fotoğraflar ve yazınız gerçekten harika,emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevil Hanım:)

      Mardin benim en beğendiğim şehir oldu ve sizde de benzer bir izlenim oluşturacağına eminim. Bu bölge benimde daha önce hiç gitmediğim ve "neden bu zamana kadar gitmemişim" dememe sebep olan farklı bir dünya oldu:) Çok teşekkür ederim tekrardan, saygılarımla.

      Sil
  22. Demiştim ama yine söyleyeceğim : okuduğum en iyi gezi bloğu sizinkisi. Sankisohbet ediyoruz da tam bişi soracağım hooop cevabı buluyorum. Okumuyorum da tadına bakıyorum oraların.

    Vallahi emeğe teşekkürler. Bir kısmını gezdiğim yerler..ne çok dğeişmiş şaştım kaldım.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, gerçekten çok mutlu oldum böyle düşünmenize:)

      Sil
  23. Benim de hayallerimi süsleyen bir tur GAP Turu. Umarım hayalimi gerçekleştirmek nasip olur bir gün.

    Halfeti, Kara Gül filmi ile adını duyurmuştu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inşallah en kısa zamanda kısmet olur 🙏 Güzel ve görülesi bir bölge ☺️

      Sil