Lezzet Durakları | Gölevi Kafe & Restoran | Hayat40tansonra


Açıkçası Lezzet Durakları adı altında tanıtım yazısı yazmak konusunda ciddi tereddütlerim var... Bir yer için seyahat ipuçları vermek her hâlükârda sizlere yardımcı olur ama malum herkesin damak tadının, mekan tercihinin, eğlence kültürünün farklı olması sebebiyle lezzet durağı yazmak biraz sıkıntılı bir durum oluşturabilir:-)) Ama ne yapayım ben burayı gerçekten beğendim:-)) 

Giderseniz bana belki hak verir, iyi ki buraya gelmişiz dersiniz yada ne zevksiz adam, nereden geldik buraya dersiniz, bilemiyorum:-))

Öncelikli bilmenizi isterim ki, gittiğim hiçbir işletmenin sahibini yada işletmecisini tanımıyorum yada bunu reklam amacıyla yazmıyorum. Sadece ben ve ailem buralarda vakit geçirmekten, misafirlerimizi ağırlamaktan hoşlanıyoruz. Umarım sizde yolunuz düşerse memnun kalır, olumlu fikirlerle dönersiniz hem benim hakkımda hem de işletmeler hakkında:-)) 

Bu yüzden de gidilmemesi gereken yerlere gezi yazılarımda yer vermeye, özellikle gitmenizi tavsiye ettiğim yerleri ise ayrı birer yazı olarak yazmaya karar verdim...

Genel;

Pazar günü (14 Ağustos 2020)  için  İstanbul'dan arkadaşlarımız gelecek ve biz her zaman olduğu gibi sürekli tercih ettiğimiz kahvaltı mekanına gidecek hem çocuklarla keyifli vakit geçirecek hem de arkadaşlarımızı güzel bir şekilde ağırlayacaktık.... Malum mekana çok güveniyorduk :-))

Tabi hesaba katmadığımız konu Pazar günü için meteorolojinin sağanak yağmur vermesi ve corona tedbirleri idi... Biz risk almayalım ne olur ne olmaz diyerek cumartesi öğleden sonra kendi tercih ettiğimiz mekanı arayıp randevu yaptırmak istedik... Ama ne yazık ki yağmur beklentisi ve corona tedbirleri nedeni ile işletmenin açık mekanlarının kullanılama kapatıldığı, kapalı alan için ise yer kalmadığı sürprizi ile karşılaştık:-)) Tabi haliyle ufak bir panik sonrası hemen internet üzerinden araştırmalarımıza başladık:-))

Bölgede bildiğimiz ve tecrübe ettiğimiz bir çok mekan vardı ama dediğim gibi zaten tecrübe etmiş ve bir çoğundan memnun kalmamıştık... Neyse birkaç mekan araştırması ve bu mekanlar hakkında yapılan yorumlara istinaden sonunda bir yere karar verdik ve randevu işini de hallettikten sonra başladık heyecanla beklemeye:-))

Tabi biraz gergindik çünkü daha önce gittiğimiz bir mekan değildi ve açıkçası bildiğimiz bir yerde değildi.... Ayrıca misafirlerimiz de ilk defa geleceklerdi... Bölgede kapısından bakınca harika görünen ama içeri girdiğinizde büyük hayal kırıklığı yaşatan onlarca işletme gözönüne alındığında panik ve stres yaşamamız da gayet normaldi diye düşünüyorum...

Risk aldığımız ama nihayetinde hem karnımızın fazlası ile doyduğu, kahvaltı sonrası keyifle oturduğumuz, çocukların fazlası ile eğlendiği ve neticede büyük bir memnuniyet ile ayrıldığımız Gölevi Kafe & Restoran bugünkü yazımızın başrol oyuncusu :-)) 


Detaylara ileriki bölümlerde daha fazla yer vereceğim ama ben bir mekana girişte karşılanma detayına ve çalışanların tavırları ile kıyafetlerine çok dikkat ederim. Mekana/işletmeye girişte kendi kendime yer aramak, ilgilenilmiyor hissi ile düzensiz bir çalışma şekli, karmaşa, hijyenik görüntü vermeyen çalışanlar herkes gibi beni de olumsuz olarak etkiler ve açıkçası girdiğim gibi geri çıkmamak için kendimi zor tutarım, zorunlu bir sebebim yoksa da inanın çıkar geri giderim...

Buranın ilk dikkatimi çeken konusu da girişteki dekorasyon ve ilk karşılanma idi. Sadece bu iş ile ilgilenen, son derece güleryüzlü, işini seven, müşterisine değer veren ve tek derdi yardımcı olmak olan insanların varlığı daha baştan karnını doyuruyor inanın:-)) Ayrıca tek tip kıyafet ile tertemiz çalışanlarda insanın hemen dikkatini çekiyor.


Mekanın ağırlıklı hizmeti geç kahvaltı gibi görünse de aslında öyle değil. Diğer öğün yemekler için de zengin bir menüye sahip ve alkollü bir işletme. Tecrübe etmedim ama lezzetli görünen bir menüsü var. Ayrıca işletme de özel günler ile evlilik teklifi vb. sürprizler için de organizasyon mevcut. Önceden aramak ve tabi ki bilgi vermek şartıyla.

Sanırım bu bölüm fazla uzadı ama tavsiyeler kısmında Kırkpınar Mahallesi ile ilgili yazdıklarımı da mutlaka okumanızı isterim. 

O zaman artık başlayalım tanıtım yazımıza:-))

Ulaşım;

İzmit Merkezden yaklaşık 35 km. mesafede yer alan tesis için Google Haritalar uygulaması sizlere hatasız bir ulaşım hizmeti sağlıyor:-)) Buraya giderken benim sizlere en büyük tavsiyem Otoyol kullanmanız ve Sapanca gişelerden çıkış yapmanız. Zaten çıkıştan yaklaşık 5-6 dk. sonra Kırkpınar Mahallesinin içinden geçerek hedefinize rahatça ulaşıyorsunuz. 

Burada ufak bir ayrıntı son düzlüğe gelmeden köprü inişinde sağa doğru 180 derecelik bir dönüş yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu önemli çünkü tesis nerede acaba diye bakınırken hem yolu kaçırma, hemde tam gördüm derken 180 derecelik çok keskin bir virajı dönerken karşı taraftan gelen arabalar ile sıkıntı yaşama ihtimaliniz var. Malum köprüden iniş olduğu için karşı tarafı göremiyorsunuz. Aynı şekilde geri dönerken de virajı düzgün alıp köprüye çıkmakta fayda var... Fazla detay oldu farkındayım ama yaşanmış tecrübeler sonuçta:-)) Benim anlattığım bir yere giderseniz sıkıntı yaşamanızı istemem açıkçası...

Bu arada unutmadan işletmenin kendine ait otoparkı ve güvenliği (vale) mevcut, son derece de büyük ve emniyetli bir alan.

Dekorasyon/Yerleşim;

Herşeyden önce hem dış alanları hemde kapalı alanları son derece modern ve kaliteli dekore edilmiş bir işletme. Giriş kısmına ve kapalı alana denizci temalı ürünler ile ayrı bir hava katılmış ve gerçekten hem ilgi çekici hemde başarılı. Özellikle giriş kısmında ki gemi direği ile korsan heykeli müşterilerin ilgisini fazlası ile çekip önünde fotoğraf çektirme kuyruğu oluşmasına neden oluyor:-) Ayrıca girişteki Türk sineması duayenlerinin siyah beyaz fotoğrafları harika duruyor...


Mekana gittiğinizde zaten keşfedeceksiniz. Sadece birkaç bilgi yazmak istiyorum. Göl üzerine kurulu iskelede kahvaltı yapmak diğer alanlara nazaran daha keyifli görünse de mevsimsel şartlara göre değişiklik gösterebilir. Benim tercihim göl kenarında ki masalar, malum çocuk olması, yeşil alan ve çocuk parkına yakınlığı bu alanı bizim için daha cazip kılıyor. En azından oraya yaslandı mı, düşer mi kalkar mı derdi olmuyor. Ama çocuksuz çiftler için göl üzeri iskele daha tercih edilebilir görünüyor. 


Kapalı alan iki adet, girişteki mekan gayet ferah ve corona tedbirlerine göre yerleşim yapılmış. Benim dikkatimi çeken bu alana ağzına kadar masa sandalye doldurup masalara etiket (corona nedeniyle oturmayınız gibi..) yapıştırmak yerine tedbirlere uygun miktarda masa sandalye yerleştirilmesi. Zaten bunu gördüğünüzde işletmenin önceliğinin para değil müşteri sağlığı ve memnuniyeti olduğunu görüyorsunuz. Kaldı ki zaten aşağıda bunu kanıtlayan birkaç cümle daha yazacağım:-)) Diğer kapalı alana açıkçası bakmadım ve tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. 

Unutmadan lavabo/wc'ler ayrı bir bina ve yemek yeme, hazırlama yerlerinden ayrı ve uzakta. Sürekli temiz muhafaza ediliyor.

Diğer bir konu ise, hayvan sever bir aile olmamıza rağmen özellikle yemek esnasında başkasının yada işletmenin evcil hayvanı dahi olsa masamıza gelmesi, kendini sevdirmek için şirinlik yapmasından ne yazık ki çok hoşlanmıyorum. Ama bugüne kadar bunu yaşamadığım işletme de neredeyse hiç yok:-)) Sırf bu yüzden yemek/kahvaltıyı bırakıp çıkmak zorunda kaldığımız oldu.. Burası bu yönden de bizim tercih edeceğimiz bir yer.... Ne sinek vs. ne de başka türlü evcil hayvanların sizi rahatsız etmediği bir yer.

Son olarak mekan çok geniş alan olmasına rağmen, son derece sıcak ve samimi bir ortamı var. Gözünüzü yormuyor. Bahçe alanı da çok güzel dekore edilmiş ve hamaklar son derece keyifli. Çok kalabalık olsa dahi gürültü vs. sizi rahatsız etmiyor. Bu arada yazmayı unuttum, mekan özellikle haftasonları ciddi anlamda kalabalık oluyor ama servis kalitesinde değişen pek birşey olmuyor.


Lezzet;

Az önce de belirttiğim gibi geç kahvaltı harici bir menü denemedim. Bu sebeple buraya kahvaltı ile ilgili düşüncelerimi yazacağım. 

Aslına bakarsanız geç kahvaltı hizmeti verilen hemen her üst seviye işletmenin menü zenginliği birbirine çok yakındır. Farkı ise detaylarda, seçilen malzemenin kalite ve lezzetindedir. Burada da detayı seçilen soğukların malzeme kalitesinde, sıcakların ise lezzetinde görebilirsiniz.

Kahvaltı menüsünde ki soğuklar hemen her işletme ile aynı miktarda gibi görünse de marmelat anlamında bir iki ilavesi var ayrıca bizim "acuka" diye söylediğimiz ama daha çok "çemen" olarak bilinen kahvaltılığı çok başarılı, anne eli değmiş gibi:-)) Sıcakları ise lezzet olarak diğer işletmelerin bir tık üzerinde. Başlamadan göz doyuran bir menüye sahipler.

En kısa zamanda diğer menüleri de deneyip güncelleme yapar ve sizlere yazarım, eğer siz benden önce giderseniz de yorumlara yazarsanız. Bu arada arkadaşlar tavsiye ve önerilerinizi yazılarımın yorum kısmına bekliyorum. Abonelik şart değil yorum için, yorum kısmına bastığınızda "Anonim" seçerek yorum bırakabilirsiniz:-))

Fiyat;

Fiyatlar konusuna gelince, önce yaşadığım iki hususu yazıp sonra fiyatları anlatmak istiyorum... Öncelikle işletmeye girip masamıza geçtiğimizde çalışan bir arkadaşa kahvaltının nasıl sipariş edildiğini sordum, bana kaç kişi olduğumuzu sordu (bu arada abi, abla hitapları kullanmıyorlar, beyefendi, hanımefendi dite hitap ediyorlar), 4 yetişkin ve 3 çocuk olduğumuzu (bu arada çocuklar 10-14 yaş aralığı) söyledim. Bunun üzerine en fazla beş kişilik kahvaltının fazlası ile yeterli olduğunu söyledi. Ben açıkçası şaşırdım, çünkü bu bölgede genelde ne ise onu vermeye çalışan, ne kazanırsak kardır diyen işletmeler hakim.... Neyse memnun oldum tabi bu yaklaşıma:-)) 

Kahvaltı sona erdikten sonra çocukların canı meyve suyu çekti ve ilave olarak bunları da söyledik. Hesap ödemeye gittiğimde bunların hesaba dahil edilmediğini görünce "ilave bunlar da var" diye söyledim haliyle:-)) "Önemli değil beyefendi onlar bizim ikramımız" deyince şaşkınlığım daha da arttı:-)) İnanın 0.5 lt suya ilave para alınan işletmeleri düşündüğünüz zaman insan haliyle şaşırıyor.

Bir işletmenin temel ve nihai amacı para kazanmak, aksini iddia etmek çok mantıklı değil bence:-)) Ama bunu müşterisine hissettirmek, gözüne sokmak ne yazık ki en çok yapılan hatalardan diye düşünüyorum ben... Zaten nereye giderseniz gidin ödeyeceğiniz hesap zaten işletmeye maliyetinin çok üzerinde, yanılıyor muyum? Bu yüzden müşteri odaklı, memnuniyeti öncelikli işletmeler hesap ne ödersem ödeyeyim benim öncelikli ve devamlı tercih edeceğim işletmelerdir.

Serpme kahvaltı kişi başı 70 tl., bölgedeki hemen her işletme ile aynı fiyat ama dediğim gibi kendinizi hak ettiğiniz gibi değerli hissedeceğiniz ve ayrıcalıklı bir işletme. Vereceğiniz hesabın karşılığını fazlası ile alacağınız bir yer.

Tavsiye;

Mekan ile ilgili tavsiyelere geçmeden önce size kısaca Kırkpınar Mahallesinden de bahsetmek istiyorum. Sapanca'nın sayfiye mahallesi, ağırlıklı şehir dışında yaşayan insanların hafta sonlarını geçirmek maksadıyla geldiği ama tabi ki yerli halkın ağırlıklı bulunduğu bir mahalle. Burada özellikle Bağdat Caddesi isimli yerden bahsetmeden geçemeyeceğim. Hani Hollywood filmlerinde kendine ait bahçe, otoparkı bulunan tek katlı villaların bulunduğu caddeler vardı ya:-)) Caddeye girdiğinizde ilk kapıldığınız duygu bu oluyor. Bununla birlikte cadde üzerinde birbirinden şirin ve güzel küçük işletmelerde bulunuyor. Daha çok atıştırmalık, tatlı, çay/kahve içilecek mekanlara benziyorlar. Ben açıkçası corona nedeni ile ve bölgede İstanbul'dan gelen ziyaretçilerin çok olmasından dolayı denemeye cesaret edemedim ama ilerleyen zamanlarda duruma göre mutlaka bu mekanları da denemeyi istiyorum:-)) Bu bölgeye giderseniz kesinlikle Bağdat Cadessinde araba ile bile olsa bir tur atın....

Gölevi Kafe & Restoran ile ilgili tavsiyeme gelince; ikinci kez gidilir mi sorusuna benim cevabım "KESİNLİKLE EVET"... Sadece kendiniz için değil, yakınlarınızı ve misafirlerinizi de gönül rahatlığı ile götürebileceğiniz bir işletme:-)

Detaylı Menü Bilgisi ve Rezervasyon için; http://www.golevi.com.tr/

İnstagram'dan takip etmek için: golevirestaurant adreslerini kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bu yazı için ayrıca cümle kurmadan sadece alkışlıyorum tam benim gönlüme göre olduğumu hissettirdi yüreğinize sağlık 👏👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sağolun 🙏 Vaktiniz olursa kesinlikle tavsiye ederim 🙏

      Sil