Rasimin Kaya | Beşkayalar Tabiat Parkı Gezi Rotası


Rasimin Kaya ve Ben:-)

Her ne kadar gideceğim yer hakkında en ufak bir fikre sahip olmasamda, düşüncesi istemsiz bir şekilde heyecanlanmama sebep oluyordu. Belki de buraları çok iyi bilen Ahmet'in bana burayı önermesinin boş yere olmayacağı ve aslında anahtar cümle olan "Rasimin Kaya dediğimiz yer var, oraya da uğrayın" mesajı sebep oluyordu bu duyguya.

Çünkü bu cümlenin altında, daha çok bu bölgede yaşayanların bildiği, henüz çok bilinmeyen bir doğa harikası olduğu anlamı yatıyordu benim için. Birde birazdan kim olduğundan bahsedeceğim Veysel Dayı'nın can alıcı cümleleri; "Buraların EN HEYBETLİ, EN GÜZEL YERİ... Nereden baksan 500-600 metre var, bir düşsen...." :)

Son yaptığım Yuvacık Gezimde uğramayı planladığım yerlerden olan Beşkayalar Tabiat Parkının, sadece piknik, kamp alanı ve yürüyüş parkurlarından ibaret bir yer olduğu düşüncesi ile burayı giriş yapmaya pek değer bulmamış ama bu tabiat parkının içerisinde gizlenmiş Rasimin Kaya'ya doğru yola koyulmuştuk.

Gideceğimiz yerin tarifini alabilmek için ilk durağımız Veysel Dayı'nın işletmesi oldu. Ahmet bana buranın ismini söylediğinde, işletme ile ilgili ufak bir araştırma yaptım. Nede olsa özel bir mülke giriş yapacak, arabamızı oraya bırakacaktık. İşletme ve Veysel Dayı hakkında gerçekten olumlu/ olumsuz bir çok yorum vardı. Üşenmedim ve hemen hemen hepsini okudum:) 

Bölgede ki turizmin öncülerinden ve ilk işletme sahiplerinden olduğu, genç girişimcilere bu alanda ön ayak olduğu söylenen Veysel Dayı için, birçok yorumda asık suratlı ve asabi olduğu yazıyordu. Gerçekten de yüzünde bu potansiyeli taşıyan tipik bir Karadenizli olsada bizi gayet normal karşıladı. Normal karşıladı diyorum ama Ahmet Kardeşimin ismi ve selamını iletinceye kadar da yüzünde, "ne işiniz var burada, neden geldiniz buraya" ifadesi çok açıktı:) Tabi bunda ilk karşılaşmamızda mekanı için "Ramiz Dayı'nın Yeri" dememin de etkisi olmuştur herhalde. Nereden ağzıma takıldıysa, Ömer'e de yol boyu Ramiz diye bahsettim. Muhtemelen bir dönem Ramiz Köftecisine çok gitmemizden dolayı böyle oldu:)

Ahmet'in ismi ve selamı sonrası, her şey normale döndü ve kendisine Rasimin Kaya isimli yeri sorduğumuzda, detaylı bir şekilde anlatıp, bölgenin en heybetli kayalığı olduğu ve kesinlikle görülmesi gereken bir yer olduğunu anlattı. Neyse arabamızı izin alarak mekana bıraktık ve başladık tarif edilen yolu aramaya.

Veysel Dayı bize, ileride bulunan binanın hemen arkasından sağ tarafa ayrılan patika yolu izleyin demesine rağmen ben mükemmel yön bilgimle, Ömer'i de kandırarak, solda ki patikaya vurdum kendimi:) Çünkü ilk bakışta sağda, gerçekten bir yol veya yol emaresi görünmüyordu. Sanırım 15 dk. kadar patikadan kaya kaya aşağı doğru indik. Bu arada yerler belki 6-7 cm yüksekliğinde yaprak kaplı ve ıslak olduğu için iniş gerçekten zordu. Yürüyüş sporu ile uğraşanların neden baton taşıdıklarını da bu sayede daha iyi anlamış oldum. 

Mantıken kayalık denilince yukarı doğru çıkılması gerekir. Biz yürüdükçe artan su sesi (Kirazdere), inişin daha da dikleşmesi ile artık durmamız gerektiği ve daha fazla inmememiz gerektiğini biraz yorucu olsada anladım. Aslında inmek yine de kolay olan kısmıymış:) Bunu da indiğimiz yolu gerisin geri tekrar tırmanmaya başlayınca anladım. Tabi bende süper yön bilgim nedeniyle oluşan ayrı bir mahcubiyetle.

Kısmen Geniş Olan Patika Yollar

Yaklaşık yarım saatlik zaman kaybı sonrası başladığımız noktaya döndük ve ilginç bir şekilde daha önce göremediğimiz ama şimdi karşımızda olan patika yola saparak yeniden başladık yürümeye. Bu sefer yol daha güzel görünüyordu ve Veysel Dayı'nın tarifinde ki ilk kayalığa geldik. Buradan sağdan devam ederek, ne kadar süre daha yürüyeceğimizi bilmeden Rasimin Kaya'ya varacaktık. İlk kayalıkta biraz soluklanıp, çokta iç açıcı olmayan manzarada biraz soluklandık. Burası da bir kayalıktı ama açıkçası önü çok açık değildi ve üzerine geçebilmek, orada ilerlemek biraz akrobasi yeteneği gerektiriyordu. Şansımızı fazla zorlamadan tekrar yola koyulduk.

Karşılaşacağınız İlk Kayalık

İkinci etap ilk başta rahat gibi görünsede bir süre sonra patika darlaşmaya başladı. İki, üç kişinin yan yana yürüyebildiği genişlikte ki patika neredeyse yarım kişilik bir hal almaya başladı. Yan yürümenin daha rahat olduğu ama tutunacak bir korkuluk yada doğal yapının olmadığı, yapraklarla kaplı, ıslak zemin...

Darlaşmaya Başlayan Patika Yollar

Bir tarafımız sağlam olsada, diğer tarafımızın yaklaşık 200-300 mt.lik uçurum olması, ayrıca bu duruma eklenen telefonlarımızın çekmemesi, baştaki keyif veren heyecan yerine stresli ve tedirginlik veren bir heyecan yaşatmaya başladı. Buraya ilk gelişimiz olmasının yanı sıra, doğa yürüyüşü tecrübemizin olmaması, yolun ne kadarlık kısmını geldiğimizi ve daha ne kadar gideceğimizi kestirememek, ilerleyen yolda daha neler ile karşılaşacağımızı bilmemek gibi bir sürü negatif düşünce bir süre sonra duraklamamıza ve ilerlemeye devam etme fikrimizi tekrar gözden geçirmemize sebep oldu:) Peki bu kadar olumsuz düşünce sonrası neye karar verdik dersiniz? Geri dönmeye ve daha fazla riske girmemeye...

Aslına bakarsanız buraya yaz mevsiminde gelirseniz, kar ve yağmur yağmıyorsa, üzerinizde ki kıyafetler uygunsa ve yanınızda arkadaşlarınız varsa, bizim yaşadığımız duyguların hiçbirini yaşamayacaksınız.  

Biraz hayal kırıklığı ile birlikte doğru karar verdiğimize inanıp, geri dönüşe geçmek üzereyken, çevreden başka insanların sesini duyduk. Bende ki ilk düşünce "bizden başka hangi deliler bu mevsimde buraya gelir" ki oldu. Sesler iyice yaklaştı ve iki genç arkadaşın bize doğru geldiğini fark ettik. Zaten başka da bir yol olmadığı için bunu anlamamız çok geç olmadı. 

Selamlaşma ardından ayak üstü muhabbetimizde, buraları bildiklerini ve daha önce de defalarca geldiklerini, aslında kayalığa mesafenin çok az kaldığı ve tehlikeli bir durum olmadığını söylemeleri ile kafamızda acaba soruları yeniden canlanmaya başladı ve bir cesaret yine yollara koyulduk. Tabi bu genç arkadaşları takip ederek. Gerçekten de yaklaşık 10 dk. içinde heybetli kayalık göründü. 

Sonunda patika yol genişlemiş ve düzlük bir alana çıkmıştık, bir tarafı geldiğimiz yol ile bağlı ama diğer üç yanını kestiremediğimiz Rasimin Kayası artık karşımızdaydı. Önümüzde sadece yüksekliği 20 metreden biraz daha fazla olan kayaya tırmanmak kalmıştı. Daha önce kaya tırmanışı ile ilgili bir tecrübemiz yoktu ama zaten doğal bir merdiven oluşumu, sizi dikkatli olmanız durumunda kayalığın tepesine ulaştırıyor.

Rasimin Kaya

Ve kaya tırmanışı sonrasında artık zirvedeyiz. Kayalığın üzeri çok tehlikeli değil çünkü üst yeri bir çatı katı tadında ve yaklaşık 10 metre genişliğe sahip. Kayalık üzerindeki taşlar büyük olduğundan ayakta durmak yada bir uçtan diğerine yürümekte zorlanmıyorsunuz. Sadece uç kısımları biraz tehlikeli ve sivri kayalar var. 

Bize Rehberlik Eden Gençlerden Biri

Özellikle baş dönmesi ve yükseklik korkusu olanlar için çok yaklaşılacak türden değil. Birde rüzgar faktörünü unutmamak lazım. Vadideki kuvvetli rüzgarın sesi, ağaçlardan gelen sesle birleşince gerçekten ürkütücü bir hal alıyor desem abartmamış olurum. Bazen insanı yerinden oynatacak kuvvete çıkabiliyor. 


Rasimin Kaya

Kayalığın diğer üç tarafı da artık önümüzde, ayaklarımızın altındaydı. Güney tarafı Beşkayalar vadisinin eşsiz güzelliği, batı taraf sık orman ve aynı seviyede yükseklikler, kuzey kısmında ise İzmit. Ancak en güzel tarafı ise üç tarafta da inanılmaz derin ve keskin bir uçurum. İnanın anlatmak gerçekten zor, görmeniz lazım. Bazen sosyal medya fotoğraflarında karşıma çıkar. Kadın yada adam uçurumun kenarından ayaklarını sarkıtırlar, karşılarında inanılmaz bir manzara, doğa, yeşillik vardır. Bunlardan hiç aşağı kalmayacağı gibi bence fazlası olan bir yer... 

Rasimin Kaya Güneye Bakış

Rasimin Kaya Batıya Bakış

Rasimin Kaya Kuzeye Bakış

Burası büyük ihtimalle herkeste benzer duygular uyandıracaktır. Mutlu iseniz mutluluğunuzu artıracak, hüzünlü iseniz sizi üzüntülerinizden kısa da olsa uzaklaştırıp, başka dünyalara alıp götürecek güzellikte bir yer. Ama hep mutlu edecektir gibi geliyor bana:) Bu tür duyguları yazıya aktarmakta pek başarılı değilim:) O yüzden çok saçmalamadan bu kısmı hızlı geçiyorum:)  Yaklaşık yarım saat burada kaldıktan sonra daha fazla geç saate kalmamak için tekrar geri dönüş yoluna geçtik.


Unutmadan dönüş yolunda Ömer'in keşfettiği, giriş kısmı dar ama içerisi geniş ve nereye kadar uzandığı belli olmayan mağarada gerçekten ilgi çekiciydi.

Gizemli Mağara

Burada geçirdiğimiz yarım saat benim için en güzel gezilerimden biri olarak hafızamda yerini aldı. Zaman zaman ümitsizliğe, tedirginliğe kapılsakta elimiz boş dönmedik. Bana bu yolculukta eşlik eden Ömer ve bu eşsiz yeri keşfetmemi sağlayan Ahmet Kardeşlerime teşekkür ederim.  (Gezi tarihi Aralık 2020)

Yeni bir yazıda, macerada görüşmek üzere...



Yorum Gönder

47 Yorumlar

  1. Sezgin abim tebrik ederim. Yine harika bir yazı olmuş. Fotoğraflar videolar çok güzel. Çok emek sarfetmişsiniz. Oraları bilen biri olarak ne kadar emek verdiğinizi biliyorum. Emeğinize sağlık. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ahmet Kardeşim, sayende harika bir yer görmüş olduk, diğer tavsiye ettiğin yere de en kısa zamanda gideceğim ☺️

      Sil
  2. Harika bir yere benziyor. Ağaçların arasında yürümeye bayılırım. Yine çok emek vererek, hikaye gibi anlatmışsınız. Sayenizde pek çok yeri öğreniyoruz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu tarzda gezi anlatımı çok becerebildiğim bir şey değil ama beğenmenize mutlu oldum:-) Burası gerçekten özel bir yer, o yüzden standart anlatımın dışına çıkmaya çalıştım kendimce:-)

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş. İnsanı dağ tepe gezmeye teşvik ediyorsunuz resmen. 😂 Manzara müthiş. Özellikle gün batımında çok hoş fotoğraflar çekilir. Kuvvetli rüzgarın sesi de bir hayli ürkütücü geliyor. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-)) İnanın o kadar güzel bir yer ki, biraz stres, biraz yorgunluk sonrası ne video, ne de doğru düzgün fotoğraf çekebilmeyi düşündüm. Açıkçası tadını çıkardım kendi kendime:-)) Gün batımını bende düşündüm ama hava karardıktan sonra geri dönüş cesaret ister:-)) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

      Sil
  4. Ramiz dayı iyiymiş :)))

    İnanılmaz güzel bir manzara ama meşakkatli bir yol. Ben cesaret edemezdim sanırım. Aksiyonlu am keyifli bir gezi yapmanıza sevindim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında doğru mevsim ve havada çok daha keyifli olabilecek bir geziydi ama biz Aralık ayını seçerek kendi kendimize işi biraz zorlaştırıp, heyecan katmış olduk:-)) Çok teşekkür ederim, güzel yorumunuz için.

      Sil
  5. Rasim Amca'nın kayası mıymış burası? :)

    Böyle bir trekking çok da bana göre değil ama sizin yazınızı okumaktan keyif aldım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi neden bu ismi vermişler onu bilmiyorum 😅 Aslında uygun mevsimde yapabilirsiniz diye düşünüyorum 🙏 Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏 ☺️

      Sil
  6. Baş dönmesi kayalık için sıkıntı olabilir.. Yazı belki biraz orada gibi hissettirmiştir inşallah:-)

    YanıtlaSil
  7. Bizden başka hangi deliler çok iyiydi hocam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durum net hocam:-)) Aralık ayında başkasının yapacağı iş değil:-))

      Sil
  8. En sevdiğim yazılarınız bunlar olabilir sanırım. :) Görüntüler çok güzel ve seyahat heyecanımı artırıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, bende bu tip yazıları yazmaktan büyük keyif alıyorum:-)) Burası gerçekten adrenalin artırıcı bir yer. O kadar ki istediğim seviyede ne fotoğraf ne de video çekebildim:-)) Seyahat isteği bende de üst seviyede, geçen haftalara kadar da hız kesmeden devam ettim ama bu aralar durma vakti geldi:-)) Tekrardan teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz ve güzel ve yorumunuz için.

      Sil
  9. Gerçekten de eşsiz bir yer keşfetmişsiniz. Akıcı anlatımınıza harika görseller eşlik etmiş. Yazınızı okurken özgürce gezip dolaştığımız günleri ne kadar da özlediğimi fark ettim. Emeğinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmenize çok sevindim. Özellikle bilinmeyen yerler olunca daha keyifli oluyor:-) Umarım bu yaz sonuna eski normallere döneriz ve özlenen günler geri gelir. Tekrardan teşekkür ederim değerli yorumunuz için:-)

      Sil
  10. Nasıl güzel bir yermiş ve ne de güzel anlatmışsınız, emeğinize sağlık..
    Hiç yapabildiğim şeyler değil ama sizler gibi meraklıları sayesinde seyircisi olmak son derece keyifli. Fotoğraflara, manzaralara bayıldım .Temiz havanın ,toprağın ve yeşilin kokusu geldi sanki burnuma :)
    Ramiz dayı da çok iyiymiş bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğenmenize 🙏 ☺️ Burası biraz enteresan bir yer oldu benim içinde, baştan bilseydim belki denemezdim ama yola çıkınca geri dönüş olmadı pek 😅 Her zaman olmasa da arada pot kırdığım oluyor ne yazık ki 🙈🙏 Tekrardan teşekkür ederim ☺️

      Sil
  11. Vay canına, bir uçurumun kenarında duran fotoğrafına hayran kaldım Sezgin abi ... Seni bir James Bond karakteri gibi görüyorum.
    Dik konumu ve birçok vadiye sahip olması fethetmek için çok zordur.
    Güzel gönderi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli yorumun için sevgili dostum 🙏 Bugüne kadar gezdiğim en keyifli yerlerden biriydi 😄 Türkiye'den kucak dolusu sevgiler, mutlu pazarlar 🙏 🤗

      Sil
    2. Ziyaret ettiğiniz diğer lokasyonlardan en güzel lokasyon dediğiniz bu lokasyonun sizlerden de hayranlığını hissetmekten de mutluyum .... Bu lokasyonun inanılmaz güzel olduğunu da görüyorum ... Ve bu lokasyonun doğal ruhuna uyduğunu da görüyorum macera.

      Senden bir demet sevgi için teşekkür ederim, ben de Endonezya'dan bir sürü sevgi gönderiyorum.

      Sil
  12. Trekking yazılarınızı okudukça içimdeki gezgin ruhu canlanıyor. Aslında biraz teçhizat desteği ile siz mükemmel bir rehber olabilirsiniz. Sanırım bu tür iletişimi zorlayan yerler için de telsiz kullanmak (nolur nolmaz) gerekebilir. Yürüyüşe başlamadan önce sağlam bir ağaç dalı bulup elinize alın, illa ki baton olmasına gerek yok. Ama cidden inanılmaz iştahlandım, geziler başlasa ilk işim olacak galiba :)) Fotoğraflar ve yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum yorumunuza 🙏 ☺️ Telsiz mantıklı ama olmadığı için ben genelde bu tür yerlere giderken aileme mutlaka bilgi veriyorum, yaklaşık konum ve hangi sattlerde orada olacağım ile ilgili, ne olur ne olmaz 😅🙏 Baton yoktu ama dediğiniz gibi ağaç dalı kullandım, yoksa gerçekten zor yağmur ve ıslak zeminde 🙏 Ben her ne kadar macerayı anlatsam da yazılarımda ki asıl amaç okuyan arkadaşlarımı da harekete geçirip istek uyandırmak 🙏 Bu yüzden de çok mutlu oldum beğenmenize, tekrardan çok teşekkür ederim, mutlu pazarlar 🙏 🤗

      Sil
  13. Ya amaaa!
    Pazar pazar gezmiş olduk sayenizde! Ne güzel görseller ne güzel anlatım emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum beğenmenize ve gezmiş hissi yaşamınıza 🙏☺️ Çok teşekkür ederim, mutlu pazarlar 🙏 🤗

      Sil
  14. Gittiğinizde gökyüzündeki bulutlar da çok keyifliymiş. Fotoğraf çektiğim için hep bakarım bu duruma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulut ve fotoğraf konusunda sizinle tamamen aynı fikirdeyim. Özellikle manzara çekimlerinde pürüzsüz ve güneşli hava pek tat vermiyor 😄 Bu yüzden tercihim ya bulutlu havalar yada geç saatler 🙏 Teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için, mutlu pazarlar 🙏 🤗

      Sil
  15. Telefon işi bende de en büyük stres kaynağı oldu, her ne kadar aileme bilgi vermiş olsamda ister istemez gerdi tabi 😅 Tepede olmak gerçekten inanılmaz bir duygu, ta ki rüzgar şiddetini artırana kadar 🙈😄 Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, mutlu pazarlar 🙏 🤗

    YanıtlaSil
  16. umarım bir gün bende giderim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlu ama çok keyifli, umarım ziyaret etme fırsatınız olur 🙏☺️ Mutlu pazarlar 🤗

      Sil
  17. Bom dia meu querido amigo, você colocou em nosso coração o desejo de estar nesse maravilhoso lugar, parabéns pelas fotos e pelo seu maravilhoso trabalho.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim arkadaşım 🙏☺️ Mutlu pazarlar, Türkiye'den selamlar 🙏🤗

      Sil
  18. Ne güzel anlattınız, ne güzel sundunuz. Sırf fotoğraf çekmek için bile harika bir yermiş. Çok beğendim. Video çekimleriniz de büyük destek veriyor bu arada. İlk videoda manzara inanılmaz görünümde. Diğerinde yaprakların hışırtısı çok heyecan verici.
    Yalnız bu bölge biraz da cesaret istiyor sanki. Uçurumlar aklımı başımdan alır benim. Maceraseverler için ideal bence.
    Sayenizde bir sürü rota keşfediyor ve not alıyoruz. Umarım birgün sıralamaya koyar, görme imkânı da buluruz her birini. Keyifli bir hafta geçirmeniz dileğiyle, emeklerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğenmenize 🙏 ☺️ Profesyonel biri çekmiş olsa inanılmaz kare ve videoların çıkacağı harika bir yer gerçekten. Uçurum konusu biraz mevsime göre tehlikeli ama uygun mevsimde biraz daha rahat bir rota 🙏 Tekrardan teşekkür ederim, size de mutlu ve huzurlu bir yeni hafta olsun 🙏 🤗

      Sil
  19. Gerçekten enerjinize hayranım ben markete giderken bile evden çıkmamak için 5 kere düşünüyorum siz dağ tepe geziyorsunuz tebrikleer ve hayretleer yazınız için de emeğinize sağlık her yazınızda olduğu gibi enejimizi yerine getiriyorsunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 kere gidip bütün enerjiyi bitiriyorum, sonra 1 hafta yatmak zorunda kalıyorum :-)) Tabi işin şakası bu, gidilen yerler doğa ile İç içe olunca hem korona anlamında güvenli hemde enerjinizi katlayan yerler oluyor 🙏 Teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için ve güzel yorumunuz için 🙏 ☺️

      Sil
  20. Çok ilginç bu ismin verilmesi :) İnsan dağ tepe gezmek istiyor böyle güzel gezi yazısı görünce :) Merakla okudum hikaye gibi yazılınca :) Bu yeri bilmiyordum ayrıca öğrenmiş oldum, emeğinize sağlık, yazınızda ve resimlerde bu emeği görebiliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏 ☺️ Bu şekilde gezi yazısı ilk oldu aslında 😅 Bu arada yazılarınızı özledik 🙏☺️

      Sil
  21. What a wonderful discovery! Love the fabulous photos!
    As I read your post, I realised how much I miss the days when we could go anywhere we wanted.

    Happy Monday, SzgnBsl!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much for the great comment 🙏☺️ I hope good days are coming 🙏 Have a great Monday and week 🙏🤗

      Sil
  22. That´s a great place, I can see that you enjoyed it. I saw the pictures and I remember the word freedom!!!
    xoxo

    marisasclosetblog.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much for your kindly comment:-)) Happy new week:-)

      Sil
  23. Yazınız ve fotoğraflar harika, emeğinize sağlık. Çok da güzel bilgiler paylaşmışsınız. Bne o kayanın üstünde durabileceğimi sanmıyorum:) (yükseklik korkusu yüzünden:( ) Doğayı çok severim ve böyle yerlerin her zaman dinlendirdiğini düşünürüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum güzel yorumunuz için:-) Yükseklik korkusu olanlar için biraz sıkıntılı ama oraya kadar olan yolculuk ta çok keyifli ve maceralı:-) Tekrardan sağolun.

      Sil
  24. patikalar çok güzelmiş, en sevdiğim doğa şekli :) ama o yükseklere çıkmak, uçuruma filan bakmak korkunç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-)) İnanın çok keyifli ve bu aralar tam zamanı. Kimsecikler yok, huzurlu ve mutluluk verici:-) Mutlu pazarlar.

      Sil