Bahçe Kupası Final | Konuk Yazar | BrtBsl

Oğlum "Brawl Stars Oyun Tanıtımı" yazısından sonra tekrar klavyenin başına geçip yazmak istedi:-)

Konuk Yazar: BrtBsl

Bir varmış, bir yokmuş, Kocaeli'nde yaşayan 10 yaşında bir çocuk varmış. Ailesiyle büyük bahçeli bir apartmanda yaşıyormuş. Çocuk basketbol ve futbol oynamayı çok severmiş. 

Bir gün arkadaşı onu bahçeye çağırmış. Çocukta hemen "Olur!" cevabını vermiş. Hemen üstünü giyinip bahçeye inmiş. Bir de bakmış ki futbol topunu unutmuş ve tekrar yukarı çıkıp topunu almış. Arkadaşına topu vermiş, ağaçlardan kale yapmışlar. Ve maç başlamış.      

"Evet sayın seyirciler bahçe maçı başladı. Ben spikeriniz Bartu. Kadroları hemen açıklıyorum; Siyah beyaz takımın kalesini Hasan koruyor. Savunmada Burak, orta sahada iki oyuncu daha var. Bu kişiler Akın ve Yılmaz. Forvet hattında ise Bartu var. Sarı kırmızılı takımın kalesinde Ahmet, defansında Umut, orta sahada Ali ve Mehmet ve forvet hattında ise Uğurcan var. 

Şimdi bir atak gelişiyor, evet... Şimdi Ali topu aldı ve Umut'a attı. Ali tekrar topu aldı ve muhteşem bir çalımdan sonra şutunu çekti... Ama kaleci Hasan başarılı. Kaleci Hasan hemen topu oyuna soktu ve Bartu'ya attı. Bartu topu soluna çekti fakat Uğurcan topu aldı attı ama topun düştüğü yerde Yılmaz ve Akın vardı. Siyah Beyaz Takım atak tazeleyecek. Akın topu, Bartu'ya attı.  Bartu tekrar soluna çekti kaleye baktı.. Vurdu ve GOOOOOOOOOL!!! 

Bartu Gol Sevinci

Bartu, Bartu muhteşem bir gol, 21 metre uzaklıktan bir füze, bu gole şapka çıkarılır. 9 numara Bartu golünü attı ve Siyah Beyaz Takım, Sarı Kırmızılı takım karşısında 1-0 öne geçti. 

Maç tekrar başladı. Uğurcan topu Ali'ye verdi. Ali önünde ki boşluğu gördüğünde bunu değerlendirdi ve ortasını da yaptı. Bartu'ya çarpan top dışarı çıktı. Mehmet korneri kullandı. Umut kafayı vurdu. Ve GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Şimdi maç 1-1 oldu. Umut'un golüyle ilk yarı bitiyor.

15 dakika sonra tekrar görüşürüz. 

(15 DAKİKA SONRA) "Ben tekrardan geldim. İkinci yarı başladı. Başlama vuruşu ile Bartu topu Yılmaz'a verdi. Fakat Uğurcan, Yılmaz'a sert bir faul yaptı. Hakem sarı kartıyla Uğurcan'ın yanına gitti ve Uğurcan'a sarı kart gösterdi. Bu arada Yılmaz ayağa kalkamadı ve teknik direktör Sezgin, Yılmaz'ı oyundan aldı ve yerine Ramazan'ı soktu. Serbest vuruş kararı geliyor hakemden ve topun başında Bartu ve Ramazan var kim vuracak acaba? Ve Bartu geliyor tam doksana müthiş bir gol. Şimdi skor 2-1 oluyor.

Bartu Serbest Vuruş

Maç tekrar başlayacak diyecektim ama yağmur başladı. Yine de maç devam ediyor. 68. dakika Uğurcan ceza sahasında yerde kalıyor ve hakem beklemedik bir kart çıkarıyor. O kartın rengi KIRMIZI. Burak oyundan atılıyor ve penaltı kullanılacak. Penaltıyı Uğurcan kullanıyor. Düdük geldi, vuruş ve gol. Durum 2-2 oldu. 

BrtBsl

Maç bir daha başlıyor. 90 dakika sonunda 9 dakika uzatma gösteriliyor. 7 dakika sonra Ramazan topu Bartu'ya veriyor ve Bartu'dan bir beşik, ardından Akın'a verdi. Akın vurdu ve GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Doksan artı dokuzuncu dakika Siyah Beyazlı Takımın teknik direktörü Sezgin çok mutlu oluyor. Santra ile maç bitiyor. Siyah Beyaz Takım şampiyon oluyor ve Bahçe Kupası Siyah Beyaz Takıma veriliyor."

Evet bu hikayeyi anlatma sebebim futbolu çok sevmem. İnşallah yazımı beğenirsiniz :-)

Yorum Gönder

36 Yorumlar

  1. Hocam teknik direktör olmuşsun haberimiz yok :) Yazmak iyidir. Umarım hep yazmaya devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hocam:-)) Geçen yazın tamamını bahçede çocuklarla geçirince olmadığımız karakter kalmadı :-) Bartu'da teşekkür ediyor:-)

      Sil
  2. It was a good exercise to write and report on something you have no interest in. Now you are done. :) Have a great day!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you, greetings to Ireland Uncle Bill :-) (Bartu)

      Sil
  3. Bartu çok güzel yazmış. Futbola hiç ilgim olmadığı halde izliyor gibi hissettim. Fotoğraflar da güzel olmuş. Bartu yazmaya devam etsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz:-) Bu ikinci yazı ve ısınmaya başladı:-)) Bartu'da teşekkür ediyor ve selamlarını iletiyor size:-)

      Sil
  4. Yakışıklı Bartu hem futbolda hem yazın alanında oldukça başarılı. ''Başarılı'' hafif kaldı aslında. ''İnanılmaz yetenekli''. Bu yaşta böyleyse ilerleyen yıllarda kim bilir ne olur? Gördüğümüz kadarıyla hep birliktesiniz. Üzerindeki etkiniz büyük bence. Sizden ilham alıyor:) Delikanlıyı tebrik eder, başarısının devamını dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz:-) Evet birlikte güzel ve kaliteli zaman geçirmeye çalışıyoruz. Aslında futboldan çok basketbol konusunda daha iyi ve lisanslı oyuncu ama son bir yıldır pandemi etkisiyle basketbola ara vermek zorunda kaldı ve futbola ilgi arttı:-) Bartu da teşekkürlerini iletiyor, huzurlu geceler:-)

      Sil
  5. Aklıma yeğenim geldi.
    Aynı yaşlardalar. O da erkek. Bir ara kafafutbol oynuyordu. Okuyunca o geldi aklıma.
    Aktivite içinde olması çok güzel.
    Maşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaşlarda sanırım benzer hobileri, aktiviteleri oluyor erkek çocukların:-) Çok teşekkür ederiz.

      Sil
  6. Vay Bartu'ya bak sen:) Futbola karşı fazla bir ilgim olmamasına rağmen yazı çok hoşuma gitti. Yalnız hakem Beşiktaşlı galiba:) Dokuz dakika uzatma verip siyah beyazlı takımın kazanmasını sağlamış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar klavye başına geçince istediği gibi yönlendiriyor yazıyı:-)) Baba teknik direktör, hakem dediğiniz gibi muhtemelen siyah-beyazlı:-)) Bartu'da teşekkür ediyor. Keyifli bir gününüz olsun:-)

      Sil
  7. Çok tatlı, keyifli bir yazı olmuş:) Futbol maçı izliyor gibi hissettim:))

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederiz:-)) Bartu'da çok selamlarını iletiyor:-)

    YanıtlaSil
  9. Futbolu seven erkekler için kötü bir dönem. Halı sahalar kapalı ya. Benim eşimin de en büyük derdi bu sanırım. Bir ara açılacak gibi oldu bir neşe evde ama yine kapandık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım erkeklerin genelinde futbola düşkünlük var :-)) Gerçi ben de 4-5 sene evvel sakatlıktan dolayı oynamayı bıraktım ve açıkçası izlemeyi de çok seven biri değilim ama oğlum nedense bu aralar çok düşkün futbola 🙏 Teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏 ☺️

      Sil
  10. Sezgin, if you don't mind, let me talk directly to the Author. :) Merhaba dear Bartu! This is a cool article. If you talk about the things you don't like with such zeal I'd love to read your story on something you are passionate about. I am sure that would be a great text. Good luck

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-)) I showed him your comment and I guess he got little angry :-)) In fact he is basketball player but because of Corona he have a little break 🙏 And unfortunately he started to interest with football... I'm sure next time he will find a new subject to write ☺️ Many thanks and happy weekend 🙏🤗

      Sil
    2. Why was he upset? 😔 It was a compliment. He wrote (if Google translated correctly) that he didn't like football, but the story he wrote was full of action and enthusiasm and joy. That's why I said that I would like to read about something that he loves . I'm sorry he got upset.Absolutely unnecessary. I really like his imagination. I hope he didn't get nervous for a long time :)

      Sil
    3. Probably you meant the last sentence of the article:-)) Google couldn't translate it correctly:-)) He meant "I wrote this artice because of I like playing football". I told him what you meant and he send you a big hug and his greetings:-)

      Sil
  11. Unfortunately, not! I don't like soccer!
    I look forward to reading your post about something you are interested in :-)
    Have a nice day, Sezgin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The article wasn't mine Giorgio 🙏 My son wanted to be here with his second article :-)) So I let him to write ☺️ Have a nice weekend 🙏 🤗

      Sil
    2. Ah, okay!
      Ah, okay. I'm glad to hear your son enjoyed writing a post.

      Congrats to the members of the Turkish Central Bank who announced yesterday that cryptocurrencies cannot be used. I agree on this, as bitcoin and other cryptocurrencies
      re not subject to any regulation and may be used in illegal transactions.

      Have a nice weekend, Sezgin!

      Sil
    3. Yes, I also read the news and I support it, because I still don't know how the crypto money business is turning :-))

      Sil
  12. Vayy. .. Bartu'nun 21 metreden kale vuruşu ... gerçekten futbolcu olma yeteneğine sahip. ⚽. Şahsen benim için, futbolu gerçekten sevmiyormuşsun gibi Dünya Kupası sırasında sadece ara sıra bir maç izledim.

    Sıkı sarıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli dostum, oğlum Bartu'da sana teşekkür ediyor 🙏 Bende futbol ile çok ilgili değilim ama Bartu bu konuda biraz fazla ilgili :-)) Mutlu hafta sonları diliyorum, Türkiye'den kucak dolusu sevgiler 🙏 🤗

      Sil
  13. Boa tarde meu querido amigo, fico feliz todas as vezes que eu entro em seu Blogger, parabéns pelo seu maravilhoso trabalho.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli dostum, çok naziksin:-) Mutlu haftasonları dilerim:-)

      Sil
  14. Çok güzel yazmış Bartu :) Heyecanla okudum, maç izler gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz:-)) Zaman zaman bir yazma isteği geliyor, hiç sormayın:-)) Bu yazıyı yayınlamam için 2 hafta boyunca her akşam başımda bekledi desem yeridir:-)

      Sil
  15. keşke ilerde futbolcu olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmasın mümkünse:-)) Önce eğitim, sonra yeteneği ve isteği ne yönde olursa, kendi tercih edecek:-)

      Sil
  16. Tebrikler bu maçı seyretmek isterdim .Birdahaki maçtan haberim olsun Bartu.

    YanıtlaSil