Yedigöller Milli Parkı |
Genel:
Ev ve iş yerlerinizde duvar dekoru (çerçeveli fotoğraf, poster, afiş, hediye) olarak kullanabileceğiniz yüksek çözünürlüklü ve büyük ebatlarda çıktı alabileceğiniz profesyonel fotoğraflarıma ETSY mağazamdan ulaşabilirsiniz.
Uzun zamandır gezi yazısı ve fotoğraf maksatlı seyahat eden biri olarak, yıllardır hemen yanı başımda olan bu doğa harikasına neden daha önce gitmediğim konusunda hayıflandığımı söyleyerek yazıma başlamak istiyorum.
Gezi yazılarımı profesyonelce yazdığım konusunda İDDİALI değilim ama özellikle yazdığım yerlere gitme planı olan arkadaşlara faydalı olduğu, olacağı konusunda biraz iddialıyım:) Bu rehber konusunda da biraz iddialı olacağım:) Sebebine gelirse buraya ziyaretimi gerçekleştirmeden önce epey bir araştırma yapmama rağmen, çoğu yer gözümde canlanmadı. Giden arkadaşlara sürekli sorular sorma ihtiyacı duyup, kafamdaki soru işaretlerini kaldırmak için epey bir çaba gösterdim:) En azından gezi rotası olarak.. Tabi bu kadar detaya girmek istememde ki asıl sebebim bu geziyi Anne ve Babamla yapacak olmamdı:) Benim için diğer gezilerimden biraz daha özel ve anlamlı bir gezi olduğunu baştan belirteyim:)
Açıkçası bir çok yeri de bu gezide bana eşlik eden Anne ve Babamla keşfettim:) Tabi ki bazen kendi kendine keşfetmek daha keyifli olsa da bilerek gezmenin tadı yada gözünde bir şeylerin canlanması daha iyi olabiliyor:) Çok uzatmadan başlıyorum.
İlk olarak bir görselle başlamak istiyorum. Sonra bunun üzerinden devam eder ve tavsiyeler ile bitiririz. Ama baştan söyleyeyim biraz uzun olacak:)
Yedigöller Gezi Planı (Tüm göller kendisinden önce gelen isimlerle bitişik olarak yazılıyor ama ben görselde ayrı yazdım:) ) |
Görselle ilgili belirtmek istediğim ilk husus; bu plan, sırası ile takip edildiğinde zaman ve kolaylık anlamında size en verimli rotayı verecek güzergahtır. Burada bilmeniz gereken diğer önemli husus ise; eğer fiziksel olarak bir sağlık probleminiz varsa sadece görselde ki 11 numaralı alanı göremeyecekseniz (Gülen Kayalar ve Dilek Çeşmesi). Diğer tüm yerlerin önüne kadar araçla gitme imkanı var (Şelale önüne araç girmiyor ama yürüme mesafesinde ve tırmanma yok). Ve göllerin tamamına yakını engelli dostu yollara sahip. Yani Milli Park girişinde aracınızı bir otoparka bırakıp tüm bu yerleri yürümek zorunda DEĞİLSİNİZ.
Diğer bir önemli ve kritik husus ise; Seyir teraslarının arası yürüme mesafesi değil ama her ikisi de yol üzerinde ve Milli Parka giriş öncesinde, ayrı bir yola sapmanıza gerek yok. Anıt Çam'da aynı şekilde Milli Park Girişinden önce ama burada araç bırakmak biraz sıkıntılı. Çünkü Milli Parka resmi olarak girmemiş olsanız da oranın taşlı yollarına girmiş olacaksınız ve burası araç bırakmak için müsait değil.
Milli parka girdikten sonra ki ilk iki göl (İncegöl ve Sazlıgöl) için çok ufak bir araç bırakma alanı var. Ve her iki göl yan yana. Sonraki Kurugöl ve Nazlıgöl bunlara sadece 5 dk. yürüme mesafesinde. Ancak isterseniz buranın önünde de küçük bir otopark mevcut.
Fakat buradan sonrası tamamen sizin fiziksel gücünüze ve isteğinize bağlı:) Diğer göl ve yerler için buradan yürüme mesafesi biraz fazla. Ve geri dönüşü de düşündüğünüzde yol yorucu olacaktır. Çünkü düz ayak değil. Tırmanma şeklide. Zaten Milli Parkın asıl büyük otoparkı Deringöl ve Büyükgöl'ün yanı başında. O yüzden ilk dört gölü ziyaret ettikten sonra son 3 göl ziyaretine aracınızla gitmenizde fayda var.
Büyükgöl ve Deringöl karşılıklı ve birbirine çok yakın. Seringöl ise gelme istikametinize göre Büyükgöl'ün arkasında ve 5 dakikalık yürüme mesafesinde.
Bu bölgede yürüyüş anlamında sizleri az da olsa zorlayacak alan ise; Şelale, Gülen Kayalar ve Dilek çeşmesinin olduğu bölge. Deringöl kamp alanından devam eden patika yol ile şelaleye kolayca ulaşılıyor. Zaten tüm Milli Park içinde tabela desteği üst seviyede. Şelale sonrası ise biraz zorlayıcı, Gülen Kayalar ve devamında ki Dilek Çeşmesi çok uzak değil ama ciddi diklikte basamakları tırmanmanız gerekiyor. Özellikle yağmurlu havalarda biraz da riskli. Uygun ayakkabı seçimi yapmadıysanız, kayıp düşme riski biraz fazla.
Bu bölümde son olarak belirteceğim konu, bölgede temel ihtiyaçlarınız için her türlü tesis ve kolaylık mevcut. Lavabo, wc, mescit ve otopark alanları haftaiçi gidecek ziyaretçiler için yeterli seviye ve büyüklükte. Ancak haftasonu giderseniz ne yazık ki böyle olmayacaktır:)
Ulaşım :
Burası ile ilgili yol durumu için Google Maps yorumlarını incelerseniz herkes farklı bir telden çalıyor:) Gezi sitelerine bakarsanız ise genelde kötü olduğu yönünde bir eğilim var. Ulaşım gerçekten zahmetli ama neden kısmı önemli. Öncelikle yollar asfalt ve çok bakımlı. Ulaşım tek şerit fakat yol çok dar değil. Eğer kamyon veya otobüs ile gelecekseniz dar diyebilirsiniz:) Ama normal binek araçlar ve pikaplar için gayet rahat. Yolun tek derdi ise çok fazla virajlı ve yer yer keskin virajlara sahip olması. Tabi bu yazdığım Bolu üzerinden Milli Parka ulaşım için söz konusu:) Mengen yolu biraz daha farklı.
Bu yolda son 35 kilometreyi en fazla 50-60 km. hız ile kat edip, Milli Parka yaklaşık 1 saatte ulaşabiliyorsunuz. Yer yer güneşin değmediği yerlerde ise buzlanma tehlikesi var. Ancak bu mevsimde bile buralar için tuzlama faaliyeti yapılıyor. Ben bu yol ile ilgili şu histeyim. Eğer ayak üstü gitmiyorsanız, bir bakıp çıkacağım demiyorsanız; açın müziği ve yavaş yavaş tadını çıkartarak gidin Yedigöller'e:) Ve bu şekilde yaptığınız taktirde emin olun bu yol kötü diyenlere anlam veremeyeceksiniz:) Daha önce bir kez Şile, bir kez de İznik dağ yolunda bu kadar keyifli yolculuk yapmıştım:)
Buraya toplu taşıma imkanı maalesef yok. Ya özel aracınız, ya da turlarla gelmekten başka şansınız da yok. Ayrıca kışın kar yağdığında Bolu-Yedigöller yolu ulaşıma kapatılıp, sadece Mengen üzerinden gelen yol açık oluyormuş.
Milli Parka giriş tabi ki ücretli:) Motosiklet için 16 TL., otomobil için ise 24 TL. giriş ücreti ödüyorsunuz. Ayrıca yeri geldiğinde çadır kurma alanlarından da bahsedeceğim ama çadır için günlük 45 TL., karavan için ise 50 TL. ödeme yapmak zorundasınız. Milli Park içerisinde konaklama için yapılan bungalov evlerine gecelik konaklama için ise minimum 900 TL. ödeme yapmanız gerekiyor. Bunların yanı sıra hazırlıksız gelenler için restoran ve büfe de mevcut. Unutmadan Milli Park içerisinde ateş yakmak, dolayısıyla mangal yapmak yasak. Geçelim Keşfet bölümüne:)
Keşfet:
1965 yılında milli park ilan edilen bölgede şu an herhangi bir yerleşim yok. Ancak bazı bölgelerinde Bizans dönemi kalıntılarına rastlanıldığı için geçmişte bu bölgede yaşam olduğu tahmin ediliyor. Tabi birde burası için efsaneler var:) Onları da gölleri tanıtırken kısa kısa yazmaya çalışacağım:)
Bölgede 2 farklı plato var ve birinde 4, diğerinde 3 adet göl var. Platolar arası yükseklik farkı ise 100 metre civarında. Başlangıçta vermiş olduğum görseldeki sıra ile anlatmaya başlayalım:)
Kapankaya Seyir Terası:
Kapankaya Seyir Terası |
1300 metre rakıma sahip Kapankaya Seyir Terasına ulaşmak biraz yorucu ama kesinlikle ve kesinlikle çıkmaya, yorulmaya değer:) Burada 360 derecelik bir manzara var ve Yedigöller Vadisinde Büyükgöl, Deringöl ve Nazlıgöl'ü tepeden izleyebiliyorsunuz. Diğer taraflarda ise rengarenk ormanların ve dağların tadını çıkartıyorsunuz. Terasın hemen altında 2 adet daha açık izleme terası var. Bunların pek bir anlamı olmasada sanırım fotoğraf çektirmek için yapılmışlar.
Seyir Terasından Göller |
Seyir Terasından Orman ve Dağlar |
Başta terasa ulaşmanın yorucu olduğunu söyledim ama bunun sebebi, çok dik bir patika tırmanma yolu ve basamaklar.. Yine de bilmenizde fayda var 70 yaşında ki Babam ve 68 yaşındaki Annem pek zorlanmadan çıktılar:) (Maşallah demeyi unutmayın lütfen) Herhangi bir rahatsızlığınız yoksa burayı görmeden geçmeyin.
Atmaca Seyir Terası |
Ulaşmak için hiçbir çaba sarf etmeyeceğiniz ve yolunuz üzerinde bir alan. Seyir terası demek ne kadar doğru bilmiyorum. Zaten ağaçlar etrafı o kadar kaplamış ki, manzaranın çok az bir kısmını görebiliyorsunuz. Gezi yazısı yazmıyor olsam, burada hayatta durmazdım:) Kapankaya'da durduysanız burada vakit kaybetmek anlamsız olacaktır. Burası aynı zamanda asfalt yolun bittiği, taştan yolun başladığı alan. Buraya geldiğinizde artık Milli Park için son 5 kilometreniz var demektir:)
Atmaca Seyir Terasından Manzara |
Bundan sonraki noktamız Anıtçam. Ancak arabayı bu alanda uzun süreli bırakma imkanı olmaması, çama ulaşmak için kullanacağımız patika yolun belirsiz olması nedeniyle biz gitmedik. Size sadece bir tabela fotoğrafı bırakıp, 4 numaralı alana geçiyorum:)
Anıtçam Tabela:) |
Gölleri anlatmaya başlamadan önce buranın ilk efsanesinden kısaca bahsetmek istiyorum:) Yurtlarını terk etmek zorunda kalan 7 aşık çift ve yerleşmek için seçtikleri göller:)
İncegöl:
İncegöl |
7 aşık çiftten, buraya ulaşmak için yolculuktan çok bitkin düşüp, hastalanan damat ve eşinin yerleştiği göl:) 2 metre derinlikte ve en küçük göllerden biri. Fotoğrafçılık anlamında güzel kareler çıkabilecek bir göl. Hemen önünde ise fotoğraf çektirebileceğiniz güzel, ahşap bir iskelesi var.
Yanı başında da buz gibi doğal içme suyu için yapılmış bir çeşme. Küçük bir köprü ile hemen arkasında bulunan Sazlıgöl'e bağlanıyor. Belki de diğeri buraya bağlanıyor da olabilir:) Burada ve Sazlıgöl etrafında kamp yapmak yasak.
Sazlıgöl:
Saz çalan damat ve eşinin yerleştiği gölümüz Sazlıgöl:) İncegöl'ün hemen yanından ilerleyen patika yolu ve tabelaları takip ettiğinizde yaklaşık 3 metre derinlikte ama biraz daha büyük olan Sazlıgöl'e ulaşabiliyorsunuz. Sazlıgöl üzerinde de bir adet ahşap iskele ve buraya geçiş için bir adet ahşap köprü var. İncegöl ile Sazlı gölü birbirinden ayıran köprüde diyebiliriz buna.
Patika Yol |
Bu göl, diğer birkaç göl gibi üzeri tamamen yapraklarla kapalı ve neredeyse suyu görülmeyen göllerden birisi. Çok fazla bir görselliği olduğunu söyleyemeyeceğim:) Ancak yol üzerinde ilginç şekil almış ağaçlar var, oralarda da güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
Annem ve Ben |
Nazlıgöl:
Çiftler arasında en nazlı gelin ve kocasının yerleştiği göl:) Benim şahsi kanaatim göller içerisinde en güzeli bu:) Ayrıca bu alanda kamp yapmak serbest. Göl etrafında ve hemen yukarısında birçok çadır vardı. Kamp kurmanın serbest olduğu göllerin çevresinde mutlaka wc vb. kolaylıklar var.
Kamp Yapan Gençler |
Nazlıgöl |
Nazlıgöl kamp alanının girişinde bir tabela daha var:) Bu tabela 4ncü ama aslında olmayan gölümüzün tabelası:) İsmi Kurugöl... Tabela var ama göl yok:) Aşağıdaki tabelanın hemen çapraz arkasında büyük vadimsi bir alan var ama dediğim gibi içi boş:) Adının hakkını veren bir göl. Unutmadan buraya, aşıklardan en genç çift yerleşmiş:)
Meşhur Büyükgöl Fotoğraflarından biri |
Aşık çiftlerimiz arasında en yaşlı olan çiftin yerleştiği göl:) Yedigöller Milli Parkı ile ilgili sosyal medya ve diğer yayın organlarında en çok görseli paylaşılan Büyükgöl:) Gerçekten de inkar edilemez bir görsellik sunuyor. İlk defa geliyorsanız, ağzını açık bırakacak seviyede bir alan. Milli park içerisindeki en büyük göl ve tabi ki en ilgi çekeni. Bu alanda kamp yapmak yasak. Gölün otoparka en yakın yerinde ve karşı kıyısında birer adet ahşap iskele mevcut. Ama fotoğraf çektirmek isteyenlerden dolayı boş yakalamak imkansız gibi:) Diğer taraftaki iskele ise daha boş ama o tarafa olan manzara burası kadar ilgi çekici değil:) En güzel kareler, güneşin bulunduğu noktaya göre değişiklik gösterse de öğleden önce gölün ana giriş kısmından çekilecektir diye düşünüyorum. İnanılmaz güzel yansıma fotoğrafları yakalama ihtimaliniz yüksek.
Yoğun olan iskele |
Bu gölün etrafında yürüyüş yapma imkanı da var. Patika ama düzgün ve sıkıntısız bir yürüyüş yolu. Ayrıca kolaylık tesisi olarak adlandırabileceğimiz tüm yerler, Büyükgöl etrafında ve yakınında. Geçelim hemen karşı tarafında ki Deringöl'e.
Deringöl:
Yüzme bilmeyen aşık çiftlerimizin seçtiği değil, onlara yerleşmek için son kalan göl.. Burada birde efsanenin acıklı bir hikayesi var. Yüzme bilmeyen aşıklarımızdan önce gelinin, arkasından onu kurtarmak için çabalayan kocasının bir daha çıkamadıkları göl olarak anılıyor:( Derinliği 15 metre ama aslında bölgenin en derin gölü değil:) Üzeri yapraklarla kaplı bir başka gölde burası. Büyükgöl'ün aksine kamp yapmak serbest ve zaten kampçı arkadaşların sıklığından dolayı göle yaklaşmak pek kolay değil:) Ayrıca buranın bitişiğinde ki otopark karavanlar için de kullanılan bölge. Burada da diğer göller de olduğu gibi ahşap bir iskele var.
Deringöl Ahşap İskele |
Deringöl aynı zamanda ufak bir kanal vasıtasıyla Büyükgöl'e bağlanıyor. Zaten yakın göllerin tamamında benzer bir durum var. Sadece Nazlıgöl, Kurugöl'e bağlı değil:)
Son gölümüz Seringöl ancak ben haritadaki sıradan anlatmaya devam edeceğim. O yüzden de Deringöl'ün yanından devam eden patika yola giriyoruz.
Şelale |
Patika yoldan ilerlemeye devam ettikçe artan su sesleri ile şelaleye yaklaştığınızı anlıyorsunuz. Patika yolu geçtikten sonra önce sizi bambaşka bir dünya bekliyor. Aşağıda ki göller ve çevresine göre daha farklı bir alan burası. Sonradan yapılan ve doğa ile uyumlu ahşap köprüler, doğal yollarla yatmış ağaçlar sizi başka dünyalara götürüyor desem yeridir. Şelaleye ulaşım son derece kolay ama sonrası biraz yorucu:) Şelale çok yüksekten akmasa da görselliği gerçekten çok güzel.
Patika Sonrası Karşılaşacağınız Güzellikler |
Patika Sonrası Karşılaşacağınız Güzellikler |
Patika Sonrası Karşılaşacağınız Güzellikler (Annem) |
Şelaleyi geçtikten sonra yine tabela desteği ile ilk göreceğiniz yer Gülen Kayalar. Bu arada ben Dilek Çeşmesine gitmedim. Buranın, Gülen Kayalar sonrası olduğunu düşündüğüm ve mesafenin uzun ve daha yorucu olabileceği düşüncesi ile Gülen Kayalardan geri dönüş yaptım. Gülen Kayalar şelaleye mesafe olarak yakın gibi görünsede çok dik ve küçük basamakları tırmanmak zorundasınız..
Gülen Kayalardan Dönüş |
Gülen Kayalar |
Fotoğrafta tek bir kaya görünse de aslında yukarı doğru bunun gibi dizilmiş 4-5 tane daha insan yüzünü andıran büyük kayalar mevcut. Ben gülüp gülmediklerini pek anlayamadım ama ortama güzel bir görsellik katıyorlar:) Buranın devamı da uzaktan çok güzel görünüyor ve devam ettiğinizde de Dilek Çeşmesine ulaşıyorsunuz. Ben başka fotoğraflardan baktım ve son derece güzel, terası olan bir yer. Yeterli enerji ve zamanınız varsa uğramanızı tavsiye ederim.
Gezi rotamızın son noktası Seringöl için aynı patika yolu geri dönerek Büyükgöl'e çıkacağız.
Seringöl:
Seringöl |
Yolculukta susuzluktan dili damağı yapışıp, zayıflayan çiftimizin seçtiği göl:) Seringöl'de ufak bir kanal ile Büyükgöl'e bağlanıyor. Görselliği diğerleri kadar cazip değil ama burada da 2 adet ahşap iskele ile güzel bir ortam oluşturulmuş. Burada kamp yapma alanı mevcut değil. Bu arada bu göle ister Büyükgöl yanından, isterseniz Deringöl yanından çıkan yoldan ulaşabilirsiniz. Büyükgöl'e olan mesafe yürüyerek 5 dakika sürmüyor. Ayrıca bu yol üzerinde birkaç tane de tesis mevcut. Seringöl'ün diğer tarafı ise Yedigöller-Mengen Yoluna çıkıyor.
Yol Üzeri Tesisler |
Yol Üzeri Tesisler |
Burada ki tesisler ve kafeler hakkında çok fazla bilgi veremeyeceğim. Çünkü biz Annemim yapmış olduğu lezzetli poğaçaları, çay ile birlikte Büyükgöl etrafında ki piknik alanlarında yedik ve tesislerden faydalanmadık:) Ancak başka sitelerde okuduğum kadarıyla gereksiz bir pahalılık olduğu yazıyor.
Yedigöller Gezi Rotası |
Yukarıda ki görselde vermiş olduğum tüm noktaları eksiksiz olarak anlattım:) Umarım gözünüzde bir şeyler canlanmıştır. Birkaç husus daha yazıp, tavsiyeler kısmına geçerek yazıyı sonlandırıyorum.
Milli Park içerisinden bizim dikkatimizi çeken en önemli konu; her yerin inanılmaz temiz olduğuydu. İnanın bugüne kadar gittiğim hiç bir yer bu kadar bakımlı ve temiz değildi. Gerçekten çok şaşırdım. Tabi bunda insanların duyarlı olmasının yanı sıra etrafta sürekli dolaşan temizlik görevlilerinin de etkisi büyük:) Sadece temizlik olarak değil, az önce yazdığım gibi her yer son derece bakımlı. Bu konuda yetkilileri gerçekten tebrik etmek lazım.
Tavsiyeler:
Burası için verilecek ilk tavsiye tabi ki mevsim tercihi. Fotoğrafçı arkadaşlar için en ideal zaman benim gördüğüm kadarıyla Kasım ayının ilk 2 haftası. Biz ekim ayı sonunda gittik, çoğu yer sararmış olsa da, yeşil renklerde az seviyede değildi. Ayrıca yapraklarda kızarma epey azdı. O yüzden hava şartlarını kollayarak kasım ayı ilk iki hafta ziyaret için daha güzel olacaktır.
Yedigöller Milli Parkı |
Renkler benim için önemli değil, doğa ile iç içe bir yer olsun diyenler için tabi ki mevsim ayrımı yapmak anlamsız olacaktır:)
Yol konusundan uzun uzun bahsetmiştim. Benim tavsiyem bu yolu tek başınıza gelmemeniz. Son 35 kilometre ile Yedigöller arası telefonlar çekmiyor. Eskiden milli park içerisinde internet erişimi yokmuş ama şu an var. Fakat yol boyu, bırakın interneti, hat bile yok:) Bu sebeple yorgunluk, araçta meydana gelebilecek arıza vs gibi nedenlerle yalnız olmamakta fayda var.
Yol üzerinde tek bir market, benzin istasyonu yok. Yol şartlarını düşünerek araç deponuzu tamda tutmakta ve yanınıza ufak tefekte olsa atıştırmalık almanızda fayda var. Sadece Milli Park'a yaklaştıkça bir iki tane yol üzeri yiyecek yada organik besinler satan tezgahlar var.
Yola çıkmadan önce meteoroloji ve yol durumunu mutlaka kontrol edin. Yazıda da belirttiğim gibi hava koşullarına bağlı olarak Bolu-Yedigöller yolu trafiğe kapatılabiliyor. Ayrıca yoğun yağmurda da sıkıntı yaşama ihtimaliniz var.
Birçok yerde yaban hayvanları ile ilgili tabela gördük ama hiç rastlamadık:) Belki de insan kalabalığından kaynaklı birşey görmedik. Ama sakin ve boş zamanlarda bu hususa da dikkat etmek lazım.
Biz ziyaretimizi haftaiçi yaptık ama bu ziyaretimiz en çok tercih edilen döneme/ mevsime denk geldi. Öğlene kadar son derece sakindi ama öğleden sonra ciddi bir kalabalık oldu. Haftasonlarını tahmin edemiyorum ve düşünmek bile yoruyor:)
Fotoğrafçı arkadaşlar için, yüksekliğinden ve sıklığından gökyüzünü göremeyeceğiniz ağaçlar için geniş açılı lensler ideal olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca burada en popüler olan yansıma fotoğrafları içinde en ideal yer Büyükgöl olacaktır. Ben tripodumu alıp almamakta çok kararsız kaldım. Işığın çok yetersiz kalacağı fikri bende hakimdi (ISO yükseltmesi ile kurtarmaz zannediyordum). Ancak ISO'yu çok nadir 400 yaparak hemen her yerde sıkıntısız net çekimler yaptım.
Yeme-içmeden yazıda kısaca bahsettim. Bu konu her ne kadar tercih meselesi olsa da, orada bir restoranda oturup yemek yeme yerine kendi malzemeleriniz ile piknik yapmak eminim çok daha keyifli olacaktır. Ufak bir piknik sepeti yapmakta fayda var:)
Tavsiyelerimi de burada bitirip yazıyı artık sonlandırıyorum:) Son olarak bu keyifli gezide bana eşlik eden Anne ve Babama da ayrıca teşekkür ederim.
Vakit ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. Mutlu haftalar:)
31 Yorumlar
Öncelikle anne ve babanıza maşallah.Resimler vesilesi ile gezmiş kadar oldum.Kendi gözlerimle görmek de nasip olur inşallah.Detaylı ve bilgilendirici olmuş yine paylaşımınız, teşekkürler
YanıtlaSilGelin ve güveyi üzerine şekillenen hikayeden bihaberdim.İlginçmiş :)
Çok teşekkür ederim. Bir değil, birkaç kez gidilecek ve her seferinde ayrı tat verecek bir yer. İnşallah en kısa zamanda gitme imkanınız olur. Mutlu haftalar, saygılar:)
SilTek kelimeyle bayıldım:))) Doğa ne kadar muhteşem görünüyor. Atmaca seyir terası ve göller ne kadar güzel. Orada rahat 1 hafta geçirmem gerekiyor o güzelliklerin tadını çıkarabilmem için:))) Ne güzel annenizle ve babanızla gitmişsiniz, maşallah, nazar değmesin diyorum:))) Kamp yapan gençleri görünce de ayrı bir imrendim:) Her şey çok güzel görünüyor, fotoğraflara her seferinde bayılıyorum ve yazılarınız sayesinde gezmiş kadar oluyorum:))) Emeğinize sağlık:)))
YanıtlaSilHayatımda hiç çadır kampı yapmadım ama benim bile yapasım geldi buradaki arkadaşları ve ortamı görünce:) Beğenmenize çok mutlu, teşekkür ederim:)
SilFotoğraflar çok güzeldi. Gölleri sevdim. Hikayeleri de ilginçti. Oldukça açıklayıcı bir tanıtım yazısı olmuş. Benim de gitmek istediğim bir yer. Anne babanızı götürmeniz ne kadar iyi olmuş, mutlu olmuşlardır. :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:) Ben onlardan daha çok mutlu oldum, uzun zamandır böyle vakit geçirmemiştik, keyifli oldu:) İnşallah siz de en kısa zamanda görme imkanı bulursunuz.
SilHep öyle olur zaten. Ünlü bir yere kadar yakınsan o kadar gecikir gitmek. Ankaralıların çoğu Beypazarı'nı görmemiştir mesela:)
YanıtlaSilYalnız siz çok yanlış yapmışsınız gecikmekle:)) 2 kez gittim. İkincisini tam 2 yıl önce. Ömre ömür katar burası. Dünyanın en güzel sonbahar manzaralarını sergiler. Yalnız zamanını seçmek önemli dediğiniz gibi. İlki 25 Kasım'daydı. Olağanüstüydü. Yine o tarihe ayarladığım, hatta biletleri aldığım 2014 Kasımında iptal oldu tur. Çünkü yoğun kar yağışından yollar kapanmıştı. Hiç belli olmuyor.
Nazlıgöl dışında diğer göllerin yüzey renkleri değişik çıkıyor nedense. Sizde de öyle olmuş. Oysa onların görünümü çok daha güzel, üzerlerinde rengârenk yapraklar ve reflection mükemmel ötesi.
Harika gezmişsiniz anne-babayla. Yine yeniden gezmiş kadar oldum. Emeklerinize sağlık:)
Aslına bakarsanız niyetim Kasım ayında ziyaretti ama kar korkusu vardı:) O yüzden garantiye almak için Ekim sonunu planladım:) Bir dahakine kesinlikle kasım olacak. Uzun zaman popüler yerlere gitmemek ve yazmamak konusunda kararlıydım ama burası öyle bir yer değilmiş ve yazımda da belirttiğim gibi büyük pişmanlık duydum:) Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için, saygılar:)
SilTabela var ama göl yok :) Bakımlı ve temiz olması sevindirdi hocam :)
YanıtlaSilHocam arada doluyor mu bilmiyorum ama Yedigöller deyince insan yedinciyi arayıp duruyor:) Olmadı doldursalar keşke orayı:)))
Silİnanın epey bakındım, gülen yüz görebilecek miyim diye:)) Bulutları bir şeye benzetmek bundan çok daha kolay..
YanıtlaSilSometimes the places closest to home seem to get overlooked. We have a National Park that is an hour away and we've only visited a few times. Love your photos, a great place to spend time with nature. Nice report and thanks for sharing. Have a wonderful day and new month.
YanıtlaSilThank you so much Bill:) Happy November for you too:)
SilEmeğine sağlık, baya detaylı bir yazı olmuş. Burası da gitmek istediğim yerlerin başında. Aslında tam da zamanı :)
YanıtlaSilSon bir kaç hafta... Sonra kar başlar ve muhtemelen yollar kapanır:) Vakit varsa kaçırmamak lazım..
SilYou always share great rides in the nature!
YanıtlaSilxoxo
marisasclosetblog.com
Thank you so much Marisa:)
SilÇok profesyonelce yazılan gezi yazılarını hiç sevmem ben. Duygusu yok, ruhu yok gibi gelir. Özellikle blogger arkadaşlarımın yazılarını dikkate alırım genelde ön araştırmalarımda. O sebeple kıymetli deneyimlerin :)
YanıtlaSilYedigöller gitmek istediğim yerlerden. Bakalım ne zaman kısmet olacak...
Bol gezmeli günler diliyorum
Çok teşekkür ederin, bu yorum benim için çok değerli ve mutluluk verici:)
SilBen de görmedim henüz Yedigöller'i. İstanbul'da işlerimiz erken biterse niyetlenmiştik hava yağışlıydı kaldı. 29 ekim gibi tarihlerde de bu tarz popüler yerlere gidilmez. Bakalım ne zaman görmek mümkün olur.
YanıtlaSilBu sene için son 2 hafta artık:) Sonra kar nedeniyle ulaşım sıkıntısı başlıyormuş. Seneye inşallah:)
SilThe picture of the waterfall is fantastic!
YanıtlaSilThose marvelous paths stretch through tall trees ... I would like to run through that forest. I also like that wooden bridge on the river. Thanks for sharing images of that beautiful corner of your country.
Have a nice week ahead of you!
Thank you so much Giorgio:) I'm sure that you could enjoy this place very much..
SilGorgeous photos as always, SZGNBSL.
YanıtlaSilYes, sometimes we tend to overlook the places closest to home.
Thank you so much Veronica:) Have a great day:)
SilThis is the kind of place I would love to see. I like being in the middle of nature, doing some walking. And I'm glad you did it with your parents. They are always good memories and they definitely loved the experience.
YanıtlaSilCoisas de Feltro
Thank you so much for your nice comment:)
SilAnne ve Babanıza maşallah, sizin de emeğinize sağlık gerçekten fevkalade bir yazı olmuş, hemen gidilip görülebilecek yerlerden biri olması nedeniyle her bir gölü ve hikayesini okudum, teşekkür ediyorum paylaşım için.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:) Mutlu oldum beğenmenize, son bir kaç hafta en güzel anlar için:)
SilGelecek haftasonu için ben de gitme hayali kuruyorum. Haftasonu pek istemiyorum ama artık sabahları fotoğraf çekerim, etraf dolunca evime çekilirim diye düşündüm. Bakalım. Ya da baktık olmadı başka yere kaçarız.
YanıtlaSilHaftasonu da olsa öğlene kadar tadını çıkartırsınız diye tahmin ediyorum:) Çekme karavanla yollar biraz sıkıcı olacaktır ama orada eminim çok keyifli vakit geçecektir:) Şimdiden iyi eğlenceler:)
Sil