Serdivan Gölpark'ta Bir Gün | Hayat40tansonra

Serdivan Gölpark

Özellikle korona günlerinde evden çıkıp biraz nefes almak, yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için sık sık gittiğim Serdivan Gölpark, bugünkü hayat40tansonra'nın baş rol oyuncusu:) Hem bireysel hem de fotoğrafçılık gurubunda ki arkadaşlarım ile farklı zamanlarda sıkça ziyaret ettiğim Serdivan Gölpark'ı son olarak Ramazan Ayı'nın ilk günü yani 13 Nisan 2021 tarihinde ziyaret ettim. (Son ziyaret : 6 Ekim 2022)

Burası yazıp yazmamak konusunda çok tereddüt ettiğim bir yerdi. İlk tecrübemiz sanırım 2019 yılında, henüz korona yokken yakın aile dostlarımız ile oldu. Girmemiz ve çıkmamız bir oldu desem yeridir:) Hafta sonuydu ve inanılmaz bir kalabalık vardı. Gözünüzün gördüğü her yerde yürüyüş ve piknik yapan insanlar.. Yolun tamamında park etmiş arabalar.. Biraz huzur bulmak, kafa dinlemek, oturup sohbet etmek için güzel olabileceğini düşündüğümüz bir yerdi ama hiç te beklediğimiz bir manzara yoktu:)

İnsanlar şehir hayatından o kadar sıkılmış ve daralmış ki, böyle bir yer bulunca haliyle kaçırmıyorlar. Zaten 2012 yılında buranın yapılış amacı da bundan kaynaklı. Her geçen gün hızla artan betonlaşmadan kaynaklı, insanlar biraz yeşile doysun, rahatlasın diye Serdivan Belediyesi tarafından yapılarak, hizmete giren güzel bir yer. Giriş ve içeride ki tüm masa, piknik alanları, lavabo ve wc.ler ücretsiz.

Serdivan Gölpark ve Eşme Sahil

Gölün güney tarafı bildiğiniz gibi Maşukiye ve Sapanca kıyıları ve o taraf tam bir turizm bölgesi. Ancak parkın da bulunduğu kuzey taraf nedense çok daha sakin, tesisin çok az olduğu ama doğru yeri bulduğunuzda bence daha çok tercih edilesi bir bölge. Ayrıca yine kuzeyde bulunan ve Kocaeli'ye bağlı Eşme'de görülmesi gereken başka bir yerleşim ve sahil.

Tabi yaşadığımız kötü tecrübe, burayı yine de sonradan ziyaret etmeme engel olmadı ve daha sonraki ziyaretlerimi hafta içi ve genelde öğleden önce olacak şekilde yaptım. Zaten uzun süredir devam eden hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında başka şansım da yoktu:) Yazının detaylarına geçmeden önce belirteceğim en önemli husus; Hafta içi, mümkünse öğleden önce gidecek olursanız muhtemelen sizden başka kimse olmayacaktır. Bu yüzden de korona anlamında tedirginlik duyulacak bir yer değil. Ancak öğleden sonraya kalmanız ve havanın iyi olması durumunda yine rahatsız edecek bir kalabalık ile karşılaşma ihtimaliniz yüksek.

Bu yazıyı bölümlere ayırmadan direk anlatmaya geçiyorum çünkü çok büyük bir yer değil:) Bölgeyi genel olarak üçe ayırmak mümkün. Girişten itibaren araç yolunu takip ettiğinizde sizi karşılayan tesis ile onun doğu ve batı tarafı olarak, parkı 3' e ayırmak mümkün.

Ana Giriş

Parkın 2 adet girişi var. Yukarıda gördüğünüz fotoğraf ise ana girişe ait. Buraya şahsi aracınız ile gelebileceğiniz gibi Sakarya'dan toplu taşıma araçları ile de ulaşım mümkün. Toplu taşıma ile gelenler için fotoğrafta, solda ki girişi kullanarak parkın tek işletmesine yürüyerek ulaşmanız mümkün. Merdivenler biraz dik ve yorucu:) Kendi aracınız ile gelirseniz girişte, sağdaki yolu takip ederek işletmenin üstündeki otoparka ulaşabilirsiniz.

Ana Giriş, Araç Yolu

İsterseniz sizi direk parkın doğusuna götüren girişi de tercih edebilirsiniz. Bu girişin sonunda da büyük bir otopark sizi bekliyor olacak. Geçelim detaylara:)

Parkın batı tarafı insanlar tarafından tercih edilmeyen bölge. Çünkü herhangi bir oturma yada piknik alanı bulunmuyor. Sadece yaklaşık 1-2 kilometreye yakın doğal oluşmuş patika mevcut. Yer yer düzlük alanlar var ama anladığım kadarıyla parkın ıssız alanı olduğu için farklı maksatlarla kullanılıyor ve çevre kirliliği üst seviyede. Burada yürüyüş keyifli çünkü parkın en yüksek alanı ve harika fotoğraflar çekebileceğiniz bir yer. Hem gün doğumu hem de gün batımı çekimleri için ideal bir alan. Sadece yürürken biraz dikkat etmek lazım.

Batıda bulunan Patika Yol ve Manzara


Gelelim orta kısma, yani işletmenin olduğu alana. Buraya inerken yolda iki adet terk edilmiş ev mevcut. Bunlar sanırım bu bölge park yapılmadan önce inşasına başlanmış ama sebebini bilmediğim bir nedenle yarım kalmış evler. Aslında ilk yapı biraz restorana benziyor ama tam olarak çözemedim. İki ayrı yerden oluşuyor. Bir tanesi ana bina, bir de yanında büyük bir çardak. Burası da harika fotoğraflar çekebileceğiniz bir yapı. İlk gittiğimde çok ama çok kötü durumdaydı. İçerisinde eski yataklar, çok ağır bir kokunun olduğu bir binaydı. Buraya anladığım kadarıyla el atılmış ve şu an tertemiz. Ama halen boş ve kullanılmıyor. (6 Ekim 2022 tarihli ziyaretimde burasının işletme olarak hizmet verdiğini gördüm.)

Batı Taraftan Manzaralar

Araç Yolunda İlk Karşılaşacağınız Yapı

İçerisinin Eski Hali

Şu An Bu Manzarada Yok

Diğer bina ise bunun hemen altında ve çok daha kötü durumda. İçi tamamen boş ve biraz tehlikeli. İlerleyen zamanlarda muhtemelen içine girmek yasaklanır. Burası fotoğrafçı arkadaşların fazlası ile ilgisini çekebilecek bir yer. Özellikle modelli çekimler için ideal.

Terk Edilmiş İkinci Bina

Binanın İçi

Bina İçinden Bir Kare:-)

Buradan sonra orta alana yani işletmenin olduğu bölüme geçiyoruz. İşletmenin yan tarafında ufak bir sahil var. Ve burası kendi sandalyeniz ile geldiyseniz oturmak, çay, kahve içmek için ideal bir alan. Ayrıca burası gün batımı çekimleri için ideal. Göle girmek yasak ama yazın sıcaklarında gölde çocukları görmek mümkün:)

Kısa Sahil Şeridi

Kısa Sahil Şeridi

Tesis Girişi

Tesisin Yukarıdan Görünüşü

Biraz işletmeden bahsedip 3üncü bölüme yani doğu tarafa geçelim. İşletme çok profesyonel değil ama her geçen gün gelişiyor. Ben sadece çay, kahve ve soluklanmak için kullandım. Ama menülerinde kahvaltı ve atıştırmalıklarda mevcut. Tahminim Ramazan sonrası tekrar faaliyete geçecektir. Buradan da çok güzel fotoğraf kareleri çekebilirsiniz.(06 Ekim 2022 tarihinde işletmede restorasyon/ bakım çalışmaları vardı. Güzel bir yere dönüşecek gibi.)

Tesisin İskelesi

Tesisten Manzaralar

İşletmeden, 3üncü bölüme geçerken orta uzunlukta bir yürüyüş yolu ve bu yol üzerinde de küçük iskeleler var. 

Yürüyüş Yolu ve İskeleler

Bu iskeleler üzerinde aynı zamanda banklar mevcut. Bu alanlarda da evlilik tekliflerinden tutun ufak çaplı doğum günü kutlamalarına kadar farklı aktiviteler yapılıyor. Bu arada parkta ticari maksatlı fotoğraf çekimleri ücretli. Bu bölge özellikle düğün fotoğrafçılarının çok tercih ettiği yerlerden. Aşağıda ki fotoğraf bir evlilik teklifi öncesinde yapılan hazırlıklardan. Hazırlıklar bitmiş ve arkadaşlar teklifi yapacak ve teklif alacak gençleri bekliyorlardı. Ayak üstü sohbetimizde teklif yapacak arkadaşın arabasının lastiğinin patladığını ve gecikeceklerini anlatmışlardı:) İnsan ister istemez batıl düşüncelere kapılıp, acaba teklifi yapmasa yada ertelese mi diye düşünüyor:) Umarım sonrasında her şey yolunda gitmiştir. 

Evlilik Teklifi Hazırlığı

Yürüyüş Yolu

Üçüncü bölüm ise ağırlıklı piknik alanlarından oluşuyor. Ayrıca bir adet amfi tiyatro ile çocuk oyun alanı da bu bölümde bulunuyor.

Piknik Alanı

Amfi Tiyatro

Çocuk Parkı

Bunların yanı sıra bu alanda küçük pazar kulübeleri de var ama anladığım kadarıyla çok uzun zamandır kullanılmıyor. Ayrıca hem burada hemde tesisin bulunduğu alanda temel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz lavabo, wc'ler mevcut. Parkın batı tarafı hariç diğer yerlerin çevre temizliği çok iyi durumda.

Küçük Kulübeler

Bu alan boş olduğu vakitlerde ve yanınızda malzeme getirmeniz durumunda gerçekten huzur bulabileceğiniz keyifli bir alan.

Göl Kenarı Piknik Alanları

Bu arada parkın tüm alanlarında mangal yakmak yasak. Ben açıkçası bu durumu destekleyenlerdenim. Bölgede mesire alanı olarak geçen ve mangal yapmanın serbest olduğu başka yerler mevcut. Bu tip yerlerde, alanın kısmen küçük olduğu açık hava parklarında mangalın serbest olması durumunda hem duman ve kokudan hemde çevre kirliliğinden kaçış imkanı yok. Ne yaparsak yapalım henüz bu kültür bizde oturmadığı için, mangal yakılan yerlerde çevre kirliliğinin önüne geçilemiyor. Umarım ilerleyen yıllarda da bu uygulama devam eder.

Sapanca-Maşukiye Tarafına Manzara

Tesis genel olarak bu şekilde:) Peki buraya özel olarak gelinir mi? Eğer Sakarya veya Kocaeli'de yaşıyorsanız kesinlikle gelinir hatta sık sık gelinir. Bol bol fotoğraf çekilir, arkadaşlarla gelindiyse çay, kahve içilip, güzel muhabbetler edilir, harika günbatımları izlenir:) 

Unutmadan, bölgede çadır ve karavan kampı imkanı yok gibi görünüyor. Konaklama içinde ayrıca bir yer yok. Günübirlik gidip, gelinecek bir yer.

Peki başka şehirlerde ikamet ediyorsanız? Buraya özel, tek burası planlanarak gelmek çok anlamlı olmaz. Ama bu bölgeye genel bir ziyaret yapıyorsanız, burayı da kesinlikle planlarınıza dahil edebilirsiniz. Ayrıca şehirler arası yolculuklarda otoban yerine D-100 karayolunu kullanıyorsanız, 1 saatinizi ayırarak burada mola verebilir, sizde burayı keşfedebilirsiniz:-)

Bu arada merak edenler için gezilerimde fotoğrafları Canon EOS 2000D ve Huawei P30 Lite ile çekiyorum:)

Yorum Gönder

54 Yorumlar

  1. What a beautiful park to take a walk and enjoy nature. I have the same Canon as you and love it. Enjoy your weekend.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. It's my first half-professional machine and I love it too much Bill:-)) Thank you for your comment and happy weekend:-)

      Sil
  2. Fotoğraflar her zamanki gibi görünüyor. Bakmak bile huzur veriyor yani. Detaylı açıklamalarla çok güzel anlatmışsınız. Kısa sahil şeridi de hoş görünüyor. Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:-) Bayrama kadar gezilere biraz ara, sonra sürpriz ve daha ilgi çekici yerler gelecek inşallah:-)

      Sil
  3. Oraya gider miyim bilmiyorum ama bina içinde bir kare fotoğrafı çok güzel. Böyle İnce detaylara dikkat edenleri yakın hissederim kendime. Uzaktan oraya gitmek isteyenler için gayet açıklayıcı ve güzel olmuş. Emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafçı arkadaşlar ile de gittiğimiz bir yer, öyle olunca görmek ve çekmek daha kolay ve daha zevkli oluyor:-) Beğenmenize sevindim, çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Hocam ikinci özellikle dediğin gibi bir yer. İlk binanın da eski hali öyleydi:-))

      Sil
  5. Hafta sonu üşenmeyip bir yerlere gidip hemen geri dönmek zorunda kaldığımız zamanlar o kadar fazla ki... Tam hayal kırıklığı oluyor :) Fotoğraflar yine çok hoş olmuş. Ben mangal çok severim; ama bu tür yerlerin güzelliğini bozuyor maalesef. Bu yüzden doğru karar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangal için çevrede gerçekten çok güzel mesire alanları var. Malum bu bölge her açıdan zengin:-) Güzel günler yakındır umarım, daha uzun süreli ve keyifli yolculuklar, seyahatler de gelecektir zamanla:-)

      Sil
  6. Cidden kafa dinlemelik bir yer gibi.
    Denizi yeşili...
    Mangal konusuna da katılıyorum. Öyle bir hava oluyor ki insan dumandan nefes alamıyor. Ki açık havada üstelik.
    İyi pazarlar dilerim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de bu bölgede oturanlar için iyi düşünülmüş, özellikle pandemi sürecinde boş olduğu için daha keyifli, tavsiye ederim:-) Teşekkür ederim, size de mutlu pazarlar.

      Sil
  7. İnsanın gözünün gönlünün açılacağı, nefes alınacak çok güzel bir parkmış gerçekten. Yalnız bir itirafta bulanayım. Bırakın bu parkın adını, Serdivan diye bir ilçe olduğunu bile duymamışım. O nedenle, yazılarınız okurların da gözünü gönlüğü açtığı gibi genel kültürüne de büyük katkı yapıyor.
    Fotoğraflarda özellikle göl manzaraları ve bulutlar harika. Terkedilmiş binaların içine girip de zarar verenler hiç bitmiyor bu ülkede. Evlilik teklifi yapacak olanın girdiği yol onun için pek hayırlı değilmiş bence de. Memleketimizden cennet gibi bir köşe daha tanıdık sayenizde. Çok güzeldi yine. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum faydalı bulmanıza ve beğenmenize:-) Yakın çevremizde o kadar güzel yerler var ki, önce buralardan başlamak lazım belki de:-) Yakın bölge gezilerim bitmek üzere, bu yüzden bayram sonrası için daha güzel ve ilgi çekici yerler planlıyorum, bakalım onları da beğenecek misiniz:-) Tekrardan teşekkür ederim.

      Sil
  8. Fotoğraflar ve anlatımı birleştirerek yine okuması keyifli yazı yazmışsınız. Batı tarafı görünce olsun dedim her şeye rağmen burası favori yerim olacak gibi bu parkta; ama önce binaları sonra da kısa sahil şeridi gördüğüm zaman, yani bir sonraki fotoğrafı her gördüğümde, böyle söylediğim için bundan vazgeçiyorum. Yeşilliği, maviliği ve metruk binaları için bütünüyle görülmesi gereken bir yere benziyor. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-)) Beğenmenize çok mutlu oldum, çok abartı bir yer değil ama bu bölgede oturanlar yada geçenler için gerçekten güzel bir yer. Özellikle de batı bölümü ve orta alan gerçekten her anlamda güzel. Tekrardan teşekkür ederim:-)

      Sil
    2. Bina içindeki ince detay benim de çok hoşuma gitti. Sizin yazılarınız ve fotoğraflarınız tatil yapmayı, tatil olmasa bile biraz kafa dinlemeyi çok özlediğimi hatırlatıyor:) Teşekkürler..

      Sil
    3. Ben de teşekkür ederim güzel yorumunuz, vakit ayırıp okuduğunuz için:-)

      Sil
  9. İlk ziyaretimde gerçekten çok kötü durumdaydı.. Ama sonrasında tahminimce Belediye el atmış duruma ve tertemiz yapmışlar:-) Neden orada olduklarını yada yarım kaldıklarını bilmiyorum ama inanılmaz güzel manzarası olan yerler. Orada bir evim olsun isterdim gerçekten:-) Teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için.

    YanıtlaSil
  10. Ayrıcalıklı bir yerde yaşıyorsun ve genellikle gittiğin o yer de bana muhteşem geliyor. Otomatik tercümanın bir kelimeyi iyi tercüme etmediğini düşünüyorum: Bunu çok iyi anlamıyorum: "henüz korona yokken yakın aile dostlarımız ile oldu". "Korona" yı anlamıyorum.
    İspanya'dan kocaman bir kucak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. corona que significa covid-19... Como saben, sin esta epidemia podríamos reunirnos fácilmente con nuestros amigos e ir a muchos lugares y divertirnos, sin embargo, después del covid-19, tuve que ir a todas partes sola y tomando mis precauciones... Gracias por tu valioso comentario:-)

      Sil
  11. Fotoğrafları çok güzel çekiyorsunuz. Vakalar çok arttı ya ben de dışarı çıkmak istiyorum. Sayenizde bir çok alternatif aklımda yer etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, fotoğrafları beğenmenize ayrıca sevindim 🙏☺️ İnsanlardan uzak, doğa ile iç içe çok güzel yerler var gidilebilecek 🙏 Keyifli bir pazar dilerim 🤗

      Sil
  12. Yine müthiş bir yazı.. Öncelikle gidilen yerin adı çok hoşuma gitti. Batı tarafındaki manzaralar ve o bölgede kalabalığın olmayışı benim için tercih sebebi :) Orta bölümdeki o terkedilmiş evlere bittim. Keşke kafe olarak değerlendirilse. Çektiğiniz tüm fotolar enfesti. Göl temiz mi acaba? Normalde yazın girilir mi, yoksa tamamen yasak mı acaba girilmesi? Kolay değildir gezi yazıları yazmak, tebrik ediyorum sizi. Çok keyif aldım gezinirken sayenizde. iyi pazarlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙏 Boş yapılardan ilki gerçekten özellikli bir yer ve kafe olabilecek durumda ama nedense boş... Belki ilerleyen yıllarda yapılır ☺️ Göl temiz, bende küçükken girdiğimizi hatırlıyorum ama sonuçta deniz gibi değil, tatlı su ve dip tabiatı çamur, bitki dolu, biraz rahatsız edici yani :-)) Tekrardan sağolun güzel cümleleriniz için, mutlu pazarlar size de 🙏 🤗

      Sil
  13. Great post about Serdivan Gölpark!
    I hope you and your family will have a nice Sunday!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much Giorgio 🙏 Happy Sunday 🤗

      Sil
  14. Orada olmayı çok isterdim. Oldukça güzel bir yer gibi gözüküyor ekrandan bakınca bir de gezip görünce daha güzel olacaktır diye düşünüyorum.
    Sayenizde ekrandan da olsa bu tür mekanları görebilme şansı elde ediyoruz. Çok güzel ve keyifli bir yazıydı. Emeğinize sağlık. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğenmenize 🙏 Gerçekten de huzur bulunacak, keyifli bir yer ☺️ Mutlu pazarlar 🤗 🙏

      Sil
  15. Çok bana hitap eden bir yer değil gibi geldi özellikle o terk edilmiş evleri de görünce ama dediğiniz gibi o bölgeden geçerken uğranabilir.

    Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bölgede oturanlar için kafa dinlemek, şehrin kalabalığından kaçmak için güzel yer ☺️ Dediğiniz gibi geçerken kısa mola için görülebilecek bir yer 🙏 Teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için 🙏 ☺️

      Sil

  16. Güzel bir yere benziyor. Doğallığı fazla bozulmamış gibi. Fotoğraflar yine çok güzel. Binanın içinden çıkan yeşil yaprak da pek çok şey söylüyor, biz insanoğluna. Emeğize yüreğinize sağlık Sezgin Bey. Teşekkür ederiz, selamlar 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O karesi benim en çok beğendiğim fotoğraflarımdam birisi 🙏 Dediğiniz gibi doğallığı bozulmadan yapılmış bir park ☺️ Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, şimdiden mutlu bir hafta dilerim 🙏 🤗

      Sil
  17. Keyifli yazı ve keyifli fotoğraflar:) Emeğinize sağlık, fotoğraflar çok güzel, yansımalar ve açılar. Gezi yazılarını seviyorum, hem bilgi sahibi oluyorum hem de gezmiş gibi hissediyorum yazıyı okuyunca:)) Gerçekten insan ışınlanmak istiyor. Sahil şeridi öyle güzel görünüyor ki, hayran kaldım gerçekten:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzur bulunacak bir yer ve yakın olmasından dolayı sanırım şanslıyım :-)) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏 ☺️

      Sil
  18. görseller inanılmaz güzel, teşekkürler paylaşım için, yolumuz düşer inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, mutlu oldum beğenmenize 🙏 Şimdiden mutlu bir hafta dilerim 🙏 🤗

      Sil
  19. Fazla büyük bir yer değil demişsiniz ama ben o güzel fotoğraflara baktıkça öyle uçsuz bucaksız bir yer hayal ettim ki😊
    Göl kenarında soluklandım, evlenme teklif edecek gencin telaşına ortak oldum ve tabii ki gözüm, gönlüm açıldı yine. Emeğinize, kaleminize sağlık.
    Yazıdan sonra hissettiğim gibi ferah, dingin, keyifli bir hafta diliyorum size de🍀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-)) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için:-) Aslında burada öyle büyük tabiat parkları var ki, burası onların yanında biraz küçük kalıyor. Ve ben de ister istemez onlarla kıyaslıyorum. Ama belki de dediğiniz gibi büyük bir yer:-) Size de keyifli, mutlu bir hafta olsun, tekrardan teşekkür ederim:-)

      Sil
  20. Uygun ışıkta çok güzel yansıma fotoğrafları çekilir burada. Cidden hem hava allmaya hem de fotoğraflamaya uygun bir yermiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraf konusunda kesinlikle haklısınız. Yansıma, gün batımı, gün doğumu, doğa fotoğrafları:-)) Her konu için uygun bir alana sahip. Teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için:-)

      Sil
  21. Ben sizin yerinize arada ışınlanıyorum:-)) İnanın o pazar kulübelerinin donatıldığını hiç görmedim yada denk gelmedim diyelim. Benimde aklıma hep çevre köylerden organik ürün satmaya geliyorlarmış fikri geldi. İnşallah koronanın bittiği günler gelir de görmek nasip olur:-) Çok teşekkür ederim:-)

    YanıtlaSil
  22. Bu konum bir fotoğrafçılık yeri ise, tam olarak bana söylediğiniz şey.
    Doğa ve atmosfer fotojenik görünüyor .., çok etkileyici Her zaman olduğu gibi, girişlerinize her zaman havalı fotoğraflar eşlik ediyor.

    Endonezya'dan bir yığın sevgi gönderiyorum!.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli dostum:-) Evet burası fotoğrafçılık için gerçekten çok güzel ve benim sık sık ziyaret ettiğim bir yer:-) Selamlar, saygılar.

      Sil
  23. Şu an tatile ihtiyacım var ama ısrarla evden çıkmıyorum:) tatil listelerim uzadi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşadığınız yerde doğa ile iç içe harika yerler olduğuna eminim:-) Arada bir yürüyüş maksatlı bile olsa çıkmak iyi gelecektir. Bildiğimiz anlamda yaz , deniz tatili bu sene de zor gibi... Teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için:-)

      Sil
  24. Hi
    I have a Canon too, and I love it! This park looks good to enjoy nature!
    Have a nice week!

    marisasclosetblog.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Marisa :-)) Canon is my first machine and we are stil together:-) Have a nice day and week too.

      Sil
  25. I really liked this post. It was good that you put the translator, so you can understand everything beyond the photos.
    Greetings
    Coisas de Feltro

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much, I'm glad that you liked the article and photos:-)

      Sil
  26. Maşukiye taraflarını biliyorum ve birkaç gün geçirmiştim ama bahsettiğiniz Serdivan Gölpark'ı atlamışım. Kafa dinlenecek bir yer gibi görünüyor. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için 🙏 Genelde gölün Maşukiye, Sapanca tarafı tercih edildiği için buralar gözden kaçıyor :-)) Ve dediğiniz gibi tam kafa dinlemelik bir yer ☺️ 🙏

      Sil
  27. Çok güzel bir yer. Resimler de çok güzel olmuş tabii fotoğraf makinesi ile fark büyük oluyor bizim elimiz cep telefonuna alıstı hep onunla çekiyoruz. Göle neden girilmiyor merak ettim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için:-) Göle girmek tehlikeli diye düşünülüp yasaklanmış ama belki de önüne geçilmez, ciddi kalabalıklar olur diye de yasaklanmış olabilir. Belediye işletmesinde olduğu için, can kurtaran vs. bir sürü önlem almak gerekecektir. Bunlarla uğraşmaktansa yasak koymak daha kolay bir yöntem olarak görülmüş de olabilir:-) Tekrardan sağolun.

      Sil