Kocaeli Doğa Sporları Festivali 2 | 2022

Kocaeli Doğa Sporları Festivali 2

Bir gezi yazısı ile değil ama yaşadığım şehirde katıldığım güzel bir etkinliği anlatmak için bugün bilgisayar başındayım:) Baştan söyleyeyim; bu sene için bu etkinliği kaçırdınız ama ilgi duyarsanız önümüzde ki sene için plan yapmayı düşünebilirsiniz. Bunun için de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilgili herhangi bir resmi sosyal medya hesabını takip etmeniz yeterli. Böyle bir etkinlik olduğu zaman tüm mecralarda reklamı son derece iyi yapılıyor. Ben bu şehirde yaşamama rağmen, etkinliği sosyal medyadan duydum:) 

Bitmiş bir festivalin duyurusunu yapmak, yada tanıtmak için geç kaldım ama yazabilmek için önce benim gidip görmem gerekiyordu:) Benim hoşuma gitti ve eğer sizin de hoşunuza giderse gelecek yıl için planlarınıza alabilirsiniz:) (Bu sene ki festival tarihi 23-24 Temmuz'du.)

Öncelikle festival alanı ile başlayıp, içeride neler olduğu ve neler yapabileceğiniz ile devam edelim.

Seka Kamp Alanı

Şu an festival için kullanılan yer, normal zamanlarda kamp alanı/ mesire yeri olarak halka hizmet veren bir yeşil alan. İçerisinde voleybol, futbol ve basketbol sahaları olan alanda, kamp yapma imkanı da var. Ayrıca iskelelerinden güzel gün doğumu ve batımı izleyip, merakınız varsa balık da tutabilirsiniz. 

Şu anki görünümüne 2008 yılında kavuşan kamp alanı, Seka Kağıt Fabrikasının açık olduğu dönemlerde fabrika çalışanları için yapılmış ve yaz kampı, sosyal tesis olarak hizmet veriyordu. İçeride sadece personelin kalabileceği bungalov tarzı konaklama tesisleri, küçük bir havuz vardı ve o zamanlar göle girmek serbestti:) Halen devam ediyor mu bilmiyorum ama eskiden Kürek Federasyonu tarafından birçok yarış Sapanca Göl'ünde, bu bölgeden başlar ve yine burada biterdi.

Sapanca Gölü

Birde bu tarz festival türü etkinliklerin, yılın belli zamanlarında yapıldığı alan olarak kullanılıyor.

Festival ile ilgili bilgilere geçelim. Yukarıda ki görselde olduğu gibi alan Sapanca Göl'ünün İzmit tarafında ki başlangıcında, ister D-100 karayolundan, isterseniz Sapanca Yolu üzerinden kamp alanına ulaşım mümkün ve tabela desteği ile navigasyon uygulaması iyi olan bir yer. 

Kendine ait otoparkı var. Festival zamanı otopark ücretsiz ama kalabalıktan dolayı yer bulmak kolay olmuyor. Ancak yol üzerinde de aracınızı bırakabileceğiniz müsait yerler var. Festival girişi ücretsiz ve içeride yeme-içme dışında ki tüm aktiviteler de aynı şekilde ücretsiz.


Her ne kadar, her yıl sponsorlar değişse de genel olarak içeride sizi neler bekleyecek. Benim gördüğüm alan beşe ayrılmış. İlki birçok doğa sporunu deneyimleyebileceğiniz etkinlik bölgesi. İkincisi ise ahşap ve resim atölyesi gibi sanatsal etkinliklerin olduğu bölge. Üçüncüsü meşhur karavancıları, doğa severleri, gezginleri tanıma, onların araçlarını gezme, söyleşilerini, maceralarını dinleme imkanı bulabileceğiniz bölge. Dördüncüsü yeme-içme alanları ve son olarak ise akşamları yapılan konserler için ayrılmış bölge.

Slackline Denemeleri

Doğa sporları içerisinde benim en çok ilgimi çekenler; bungee jumping, slackline (ip üzerinde yürüme), off-road araçların sergilendiği alan ve sonu zipline ile biten macera parkuruydu. Tabi festivalde bunlardan çok daha fazlası var. Ama daha çok, küçük yaş gruplarına hitap eden etkinliklerdi. Bungee jumping yapmayı çok istemiş olmama rağmen katılmak istediğimi söylediğimde son kişiyi aldıklarını söylediler ve yapamadım.. Ama slackline denen sporu basit haliyle de olsa oğlumla birlikte denedim ve harika bir tecrübeydi:) Gerçekten çok zor..

Canavar Off-road Aracı:)

Bununla birlikte sponsorlar tarafından düzenlenen hediyeli etkinliklere de katılma imkanınız var. Oğlumla birlikte katıldığım ve yaklaşık 10 yetişkinin olduğu futbol kalesine şut çekme oyununda Bartu birinci, ben ikinci oldum:) Ama hediye çekini Bartu kazandı:)

Decathlon Ödülü ve Bartu:)

İlk alan oğlumun, ikinci alan kısmen kadınların, üçüncü alan ise benim ilgimi çeken yerlerdi:) İkinci alan az önce de yazdığım gibi sanatsal faaliyetlerin yapıldığı etkinlik alanıydı. Kısaca atölye başlıklarını yazıp, benim ilgi alanıma geçeceğim:) Ahşap atölyesi, bez çanta boyama, çömlek atölyesi, paracord atölyesi (hayatta kalma ile ilgili bilgiler), doğada şifalı bitkiler atölyesi, doğada sanat atölyesi, kuksa atölyesi, orman çocukları atölyesi. Gördüğünüz gibi etkinlik açısından epey zengin bir festivaldi:)

Mandaliniz ve Şirin Karavanı

Geçelim benim ilgi alanıma:) Gezginlerin bulunduğu alan. Aslına bakarsanız ilgi alanlarına göre hepsi birbirinden tanınmış ve maceracı insanlar ama benim içlerinde daha önce takip ettiğim ve tanıdığım tek kişi vardı. O da @tekbaşınadaolur sosyal medya hesabı ile tanınan Gökhan Konaş'tı. Gerçi kendisi ile tanışma imkanı bulamadım ama diğer insanların karavanlarını gezmek, bazıları ile tanışmak büyük keyifti. Birkaç fotoğraf ve kimlere ait olduğunu yazarak devam edelim:)

Festival alanının en şirin ve ilgi çekici karavanı Tarık Süne'ye ait; @mandaliniz :) Fotoğrafı yukarıda.

Serdar Beye ait @efsanekaravanyollarda ise türünün tek örneği kamyon karavan ve içi gerçekten ilgi çekiciydi. Ayrıca 365 gün ailesi ile karavanda yaşıyorlar.

Serdar Bey ve Efsane Karavan'ın içi:)

Diğer bir ilginç karavan ise @365gündoğadayız isimli instagram hesabının sahipleri Taha & Dilara'nın sahip olduğu araç.

Canavar Karavan:)

Peki başka kimler vardı? Belki sizlerin takip ettiği ve tanıdığınız gezginler de vardır:) Uçurtma Kız, Orman Lezzetleri, Orman Yolcusu, Göçebey, Yağız Derolur, Oralar Nereler, Mandalin Tadında, Gezgin Bitkici, Atik Ailesi, Ayı Yemeği :) Önümüzde ki sene kimler olur bilmiyorum ama bu sene ki festival konukları bu beyefendi ve hanımefendilerdi.

Dördüncü ve beşinci alanlardan pek bahsetmeyeceğim. Ama yeme-içme alanı belediye iştiraki bir firmadaydı ve açıkçası çok zayıf görünüyordu. Alan büyük ve olabildiğince kalabalık ama yeme-içme standı insan sayısına göre bence zayıftı. Bunun haricinde sadece tek bir firmaya ait kahve standı vardı ve burası da bence çok zayıftı. Umarım önümüzde ki senelerde bu alanlarda da gelişim gösterirler. Konser alanlarını pek anlatamayacağım, çünkü konserlere katılmadık:) Ama ilk gece Cangox, ikinci gece ise; İlyas Yalçıntaş konseri planlıydı.

Herkesin ilgisini çekmese de yakın bölgede oturan arkadaşların keyifli bir hafta sonu geçirmek için gelebilecekleri, güzel organize edilmiş bir festival. Başta da yazdığım gibi önümüzde ki seneler için aklınızda olsun, gelirseniz keyifli vakit geçirirsiniz:) Özellikle küçük çocuklu aileler çok daha keyif alacaktır.

Vakit ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum Gönder

34 Yorumlar

  1. Sounds like a fun event, it's too bad the food wasn't great.

    YanıtlaSil
  2. Hocam senin de karavanda yaşam düşüncen var mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandemi döneminde çok düşündüm ama sonrasında vazgeçtim Hocam:) Onu bırakacak yer yaşadığım yerde problem.. Sürekli kullanamayacak olmakta, gereksiz masraf olacağı fikrini kuvvetlendirdi ve vazgeçtim:)

      Sil
  3. Ne kadar güzel! Ve ne kadar yeşil! Çocukken İstanbullu bir arkadaşımın Sapanca gölünde ananeleri vardı, her yaz gider ve yüzerdi.. Demek artık yüzülmüyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbullu bir çok insan zamanında bu tarafları keşfetmiş ve akıllılık yapıp yer almışlar:) Bazı semtler gerçekten çok güzel ve değerli :) Aslında göle halen giriliyor ama bu bölgede yasaklanmış:)

      Sil
  4. Bayağı etkinlik varmış, herkese hitap edebilir. Yakın yerde yaşayanlar için uygun olabilir. :)

    YanıtlaSil
  5. Great event, thanks for sharing!
    Have a great week!

    marisasclosetblog.com

    YanıtlaSil
  6. Sapanca Gölü ne kadar güzel:))) Harika bir etkinlikmiş:) Ben en çok karavanları sevdim, turuncu karavana bayıldımmm:))) Bazen düşünüyorum bir karavanım olsa onda yaşasam diye sonra vazgeçiyorum:))) Karavanda yapılan tatiller hep ilgimi çeker:))) İzmit güzel bir şehir:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gölümüz güzeldir:) Karavan eminim büyük keyiftir ama ben pek yapamam gibi geliyor:))) Teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Kocaeli de yaşayıp haberi olmayan ben.
    Güzel bir festival gibi görünüyor. Seneye kısmet artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok beğendim:) Benim de kaçırdığım çok etkinlik oluyor, şehrimiz epey aktif etkinlik konusunda:)

      Sil
  8. Çok farklı bir festival. Keşke daha fazla resim ekleseydiniz. Çünkü siz daha farklı bir açıdan ve güzel resimlerle yazılarınızı süslüyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, gerçekten güzel ve ailelerin katılımının yüksek olduğu bir etkinlikti 🍀☺️

      Sil
  9. Çok eğlenceli... Keşke bu festivaller hep olsa. 🎈

    YanıtlaSil
  10. Bir hafta İzmit'teydim ama hiç haberim olmadı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Instagramdan gördüm :) Kocaeli Kültür Turizmin instagram sayfası güzel paylaşımlar yapıyor, oradan görebilirsin :)

      Sil
  11. To bad that you didn't like the food!
    Have a great week ahead!

    marisasclosetblog.com

    YanıtlaSil
  12. It seems quite interesting to participate as a family.
    greetings
    Coisas de Feltro

    YanıtlaSil
  13. Abi konuyla alakasız ama Blogger profilinden verdiğin linkte www yok ve açılan sayfa, böyle bir site yok uyarısı veriyor. Bilginiz olsun...

    Kocaeli son yıllarda doğa sporları konusunda öne çıkmaya başladı sanki.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, teşekkür ederim uyarı için:)

      Sil
    2. Bu sıcak havalarda evden çıkasım yok açıkaçası:) Tabi birde oğlum tatilde ve tüm gün beraberiz.. Kısmetse sonbahara başlarım yeniden:)

      Sil
  14. Güzel bir festivalmiş :) Seneye belki kısmet olur ben de giderim :) Turuncu karavan çok hoş, ailenin 365 gün karavanda yaşaması inanılmaz, ben yapamazdım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seneye bekleriz:) Bende 365 günü duyunca çok şaşırdım ama şimdi sosyal medyada kendilerini takip ediyorum ve gerçekten ailecek hep oradalar:)

      Sil
  15. Have a happy week!

    marisasclosetblog.com

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel vakit geçirmişsiniz, karavanlarında yaşayan insanlara çok özendim. Sanatsal etkinlere katılırdım ben.Kocaeline gölcük depreminden bir kaç ay önce gitmiştim 99 yılında Kocaeli denince ilk aklıma gelen deprem oluyor hala

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deprem ne yazık ki bu şehrin unutulmaz gerçeği:( Ama o zamandan bu zamana yerleşim ve gelişim anlamında çok yol kat eden bir şehir oldu:)

      Sil