Karayipler’in İncisi Küba’ya Nasıl Gidilir?

Fotoğraf Kaynak: Pixabay

Karayipler’in İncisi Küba’ya Nasıl Gidilir?

Karayipler’in keşfedilmeyi bekleyen ülkesi Küba son zamanların en popüler turistik destinasyonları arasında. Hâl böyle olunca Küba’ya nasıl gidilir sorusu seyahat tutkunlarının dilinden düşmemekte. Sizlere bu yazımızda Küba ziyareti hakkında bilinmesi gerekenlerden bahsetmeyi amaçladık. İşte Küba’ya gitmeden önce bilmeniz gereken tüm detaylar!

Türkiye’den Küba’ya doğrudan uçak seferleri bulunmakta. Başkent Havana’ya inen uçuşlarda yolculuk yaklaşık 12 ile 13 saat arasında tamamlanmakta. Şayet direkt seferler sizin tatil programınız ile uyuşmazsa, aktarmalı uçuşları da değerlendirebilirsiniz. Birçok hava yolu şirketi, bu konuda misafirlerine çeşitli alternatifler sunmakta. Tabi süre göz önünde bulundurulduğu zaman Paris veya Madrid aktarmalı olan uçuşlar bir nebze avantaj sağlamakta.

Özellikle tatil sezonunun zirve yaptığı dönemler ile Noel zamanı Küba’ya ilginin arttığı zamanlardır. Fiyatların ciddi oranda yükseldiği bu dönemlerde erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmanızı öneririz.

Küba’ya Ne Zaman Gidilir?

Yengeç Dönencesi’nin güneyinde konumlanan Küba, tüm yılı tropikal iklimin etkisi altında geçirmekte. Kuzeydoğudan esen rüzgârlar ile Ekvator’dan bölgeye ılık su taşınması sağlayan akıntılar, yıl boyunca sıcaklıkların belirli bir aralıkta seyretmesini sağlamakta. Genel itibariyle Küba’da kasım ve nisan ayları arasındaki dönem kurak mevsim olarak adlandırılmakta. Ülkedeki yağmur mevsimi ise mayısta başlayıp ekimde sonlanmakta.

Küba’da hava sıcaklıklarının düşük seviyelerde seyrettiği aylar temmuz ve ağustostur. Bu aylarda, Küba’ya seyahat eden turistlerin sayısında ciddi artışlar gözlemlenmekte. Tabii renkli atmosferin tadını çıkartmak Noel zamanı ile 1 Mayıs kutlamaları sırasında daha da farklılaşmakta. Dolayısıyla bu tarihlerde Küba’yı ziyaret ederek ülkenin kültürünü yakından tanıma fırsatına sahip olabilirsiniz.

Şehirlerarası Ulaşım ve Havaalanı Transferi

Küba ziyaretinizde birden fazla şehir gezmeyi planlıyorsanız şehirler arası ulaşımda 3 farklı alternatifiniz var. Çin hükümeti tarafından Küba’ya gönderilen otobüs biletlerini internet üzerinden kolaylıkla alabilirsiniz. Otobüs işletmesine yakın bir casa tercihi sizler için ekonomik olabilir. Fakat casanız uzaksa bir gün önceden taksi ayarlamanızı öneririz. Çünkü ülkede otobüs kaçırma lüksünüz bulunmamakta. Eğer kalabalık bir grup olarak gittiyseniz ya da klasik arabalar ile seyahat etmek istiyorsanız taksi bulmanız oldukça kolay olacaktır. Taksiler çok konforlu olmasa da 1-2 saat sürecek bu deneyimi yaşamanızı mutlaka öneririz. Taksiyi mutlaka bir gün önceden ayarlamanız gerekmekte. Çünkü taksiler genellikle erken saatlerde yola çıkıyor. Tek başınıza taksi ile seyahat etmek biraz maliyetli olabilmekte. Bu sebeple gruplara dahil olarak daha uygun fiyatlara seyahat edebilirsiniz.

Küba’da Gece Hayatı

Küba halkı için eğlence günlük hayatın olmazsa olmazı. Dolayısıyla da ülke, gece hayatı olanaklarının zenginliği bakımından dünyaya ün salmış durumda. Sayılı tatil destinasyonları arasında gösterilen Küba’da, müzik evlerinde başlayan eğlenceler çoğu zaman sokaklara taşmakta. Küba gece hayatının temellerini oluşturmuş olan bu mekânlar, yerel dilde “Casa de Musica” adıyla anılmakta.

Müzik evleri, yerel sanatçıların canlı performansları eşliğinde salsa yapmak konusunda gezginlere keyifli fırsatlar sunmakta. Tabi daha sakin gece geçirmek istersen ziyaretçiler için de farklı alternatifler mevcut. Mesela canlı müziğin olduğu restoranlar ya da otellerin bünyesindeki barları bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Küba’da yer alan birçok eğlence yerine girişte belirli miktarda ücret ödenmesi gerekmekte. Ancak bu tutar oldukça düşük seviyelerde tutulduğundan bütçe açısından sorun yaratmamakta. Eğlenmek için gittiğiniz herhangi bir mekânda, ortalama düzeydeki seçeneklere karşılık istenen fiyatların gayet makul olması sizleri memnun edecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar