Lezzet Durakları | SASA Otel Restoran | Hayat40tansonra

SASA Harmanlık Restoran İskele

İddia ediyorum Sapanca ve çevre bölgenin en kaliteli, en lezzetli yeme-içme ve konaklama hizmetlerinin yanı sıra, Covid-19 hijyen kurallarına da en fazla dikkat eden işletmelerinin en başında yer alan mekan ve bugünkü lezzet durakları yazımızın konusu; SASA Harmanlık Otel/Restoran.... 

Yıllar önce, çok sevdiğimiz arkadaşlarımızın tavsiyesi ile keşfettik ve o günden sonra da yaklaşık 7-8 yıldır özellikle pazar günü geç kahvaltıları için vazgeçilmezimiz oldu. Bildiğiniz gibi Sapanca ve çevresinde inanılmaz çok sayıda işletme mevcut. İçlerinde gerçekten başaralı, başarılı olmaya aday yerler de var. Ancak SASA Harmanlık profesyonel yönetim anlayışı ve verdiği kaliteli hizmet ile çoktan diğer mekanların birkaç gömlek üstüne geçmiş bir mekan.

Genel kısmında mekanı anlatacağım ama kapalı alanlarının olması nedeni ile mevsim tercihinin çok önemli olmadığını bilmenizi isterim. Ama yine de yaz ve bahar aylarında tercih ederseniz daha memnun ayrılmanız mümkün.

SASA Harmanlıkta Günbatımı

Ulaşım;

Restoran Sapanca/Adapazarı sınırlarında olup, İzmit merkezden yaklaşık 35 km., otobanı tercih etmeniz durumunda ise yaklaşık 30 km. Burada dikkat etmeniz gereken otoyoldan Sapanca çıkışını kaçırmamanız gerektiği. 

Bu bölgeyi bilmiyorsanız harita uygulaması kullanmadan bulmanız gerçekten çok zor, hatta imkansız:-)) Ancak Google Maps yol tarifleri ile bulmak kolay ve uygulama hatasız yol tarifi vererek sizi mekanın önüne ulaştırıyor. Ben yine de sizlere ufak bir kroki bırakıyorum aşağıda:-))

Otoban Çıkışından Yol Tarifi

Mekana ulaştığınızda otopark sorunu yaşama ihtimaliniz yüksek çünkü işletmenin kapasitesi ile kıyaslandığında otoparkı neredeyse yok gibi... Anca erken saatte giderseniz, bir ihtimal aracınızı otoparka bırakabilme ihtimaliniz var. Ama çok stres yapmaya gerek yok çünkü yol üzerine de aracınızı, emniyetini alarak bırakma imkanı mevcut.. Eğer aracınız yok ise buraya ulaşım pek kolay değil. En azından ben araçsız gitmeyi denemedim henüz.

Genel;

Mekan ilk gittiğimiz yıllara kıyasla inanılmaz gelişti ve her yıl kendini daha da geliştiriyor. Buna bağlı olarak ta tercih edilme oranı artıp, özellikle haftasonları inanılmaz kalabalıklara ulaşıyor. 

Burası ile ilgili aklınızda olması gereken ilk husus haftasonu için gidecekseniz en az 2-3 gün önceden rezervasyon yaptırmanız. Bu gerçekten önemli çünkü dediğim gibi işletme çok tercih edilen bir yer ve oralara kadar gidip kapıdan dönme ihtimaliniz var...  Ayrıca pandemi ve mevsim nedeni ile mekan kapasitesinde de kısıtlamalar olduğu için en az 2-3 gün önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var. (biz daha önce 2 gün öncesini denedik ve yer bulamadık.) 

Haftaiçi kahvaltı veya diğer öğün yemekler için yer sıkıntısı olacağını zannetmiyorum ama siz yine de tedbirli olun ve telefon ile mutlaka öncesinde arayarak gidin. 

İşletmede konaklama kapsamında aşağıda fotoğrafını paylaştığım ve işletmeye girişte sağ tarafta; 4 adet göl manzaralı serender, işletmenin ana binası olarak kullanılan yerin üst katında; 2 adet göl manzaralı deluxe oda ve yine işletmeye girişte sol tarafta; 3 adet de bahçe manzaralı suit odası mevcut. Ayrıca konaklamaya kahvaltı dahil. Konaklama ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri yazımın sonunda verdiğim internet adresi üzerinden iletişim kurarak bilgi alabilirsiniz.

Serenderler

Bizim evimiz buraya çok yakın olmasına rağmen açıkçası fotoğraftaki serenderleri  ilk gördüğümüzde inanın bizim bile burada konaklama yapma isteğimiz oluştu. Hem içleri çok güzel dekore edilmiş hemde harika bir göl manzarası var:-)


İşletmede; göl üzerinde iskele üzerine kurulmuş ve yeme-içme maksatlı kullanılan kapalı bir alan ayrıca iskelenin göl tarafına doğru devamında ise yüzer bir iskele daha mevcut. Sanırım buradan ücreti karşılığı tekne kiralayarak Sapanca Göl turu yapmak mümkün. 


Yüzer İskele

Ayrıca iskelenin; 

- Kara tarafında sağlı sollu olmak üzere, üzeri kapalı ama açık alan yemek yeme yerleri, 

2018 Yılı

- Açık alan yeme-içme yerlerinin önünde plaj olarak ta kullanılan bir boş alan, 


- Servislerin hazırlandığı şirin bir bina (üst katı konaklama maksatlı), 

- Son olarak da tesisin ortasında ki yeşil alan ve serenderler tarafında çocuk oyun parkı.

2015- Yaz Nil'in Doğum Gününden


Bu arada hem ana binada hemde serenderler tarafında son derece temiz lavabo, wc leri olup, duş ve soyunma kabinleri de mevcut.

Mekanın genel tanıtımından sonra gelelim diğer özelliklerine;

Bence en önemli özelliklerinden birisi haftasonları çok kalabalık olmasına rağmen ye-kalk tarzında değil. Kimse "kahvaltınızı yaptınız, yemeğinizi yediniz, hadi kalkın" diye gözünüzün içine BAKMIYOR. Kahvaltı veya yemek sonrasında da uzun ve keyifli bir vakit geçirebileceğiniz bir mekan.

Yazılarımı düzenli takip eden arkadaşlarım bilirler, lezzet durakları ile ilgili benim en çok dikkat ettiğim hususların başında işletmede ki çalışan arkadaşların kıyafetlerinden tutunda hijyen kurallarına uymaları ve davranış tarzları geliyor. Burada çalışan tüm arkadaşlar güler yüzlü olmalarının yanısıra, hem hızlı hemde alakalı insanlar. 

İşletmeye gitmeye başladığımız ilk yıllarda verdiğiniz siparişlerin önünüze gelme süresinde ciddi bir gecikme vardı ama uzun zamandır bu da aşılmış, hizmet son derece hızlı ve kaliteli.

İşletme de nişan, düğün, doğum günü, sevgililer günü ve evlilik teklifi organizasyonları yapmak mümkün. Tabi bunun için mutlaka telefon ile irtibat kurup, detayları almanız gerekiyor.


Lezzet;

Mekanın ağırlıklı hizmeti kahvaltı üzerine gibi görünse de, yada birçok insan tarafından bu şekilde bilinse de, kahvaltı haricinde ana yemek ve atıştırmalıkları da son derece başarılı. Özellikle göl manzaralı günbatımında akşam yemeği yemek gerçekten hem keyifli hemde romantik:-))  Mekanın güzel yanlarında bir diğeri ise servis kalitesinin yüksek olması, kalabalık zamanlarda dahi son derece hızlı ve başarılı, profesyonel bir yönetim ve işletme anlayışı hakim olan bir yer. 

Fiyat;

Çevrede ki mekanlar ile karşılaştırıldığında lüks bir yer ve fiyatlarda bununla doğru orantılı, abartı kesinlikle değil ama fiyatlar çevrede ki birçok mekana göre daha yüksek. Ancak benim fikrim hem lezzetlerin hemde mekanın genel yapısının bunu kesinlikle hak ettiği yönünde :-) 

Tavsiye;

Gelelim en önemli kısma; tekrar gidilir mi sorusunun cevabı "KESİNLİKLE EVET". Özellikle şehir dışından gelecek arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum. (Son bir tavsiyem ise gidişte veya dönüşte otoban yerine Sapanca Yolu'nu tercih etmeniz yönünde, zaman zaman kalabalık olup, trafik ağır işlese de güzel ve keyifli bir yolculuk olacağı düşünüyorum.) 

Detaylı bilgi ve iletişim için: https://sasaharmanlik.com.tr/ 

2013 Yılı

2014 Yılı

2015 Yılı

2016 Yılı

2018 Yılı

Yorum Gönder

0 Yorumlar