Kaklık Mağarası ve Yüzme Havuzu | Hayat40tansonra

Kaklık Mağarası

Genel: 

Geldik Seyahat Acentesi ile yaptığım turun son gezi noktasına:-) Yeni ve son durağımız "Yeraltındaki Pamukkale" olarak bilinen Kaklık Mağarası. Gerçekten de zeminden yukarıya doğru oluşmuş travertenler ile tavanda oluşan dikitler birlikte harika bir görüntü veriyor. 

Mayıs 2002'den beri ziyaretçilerine hizmet veren mağara, bölgenin en çok ziyaretçi alan yerlerinden. Mağara Denizli'nin Honaz İlçesine bağlı. 

Uzunluğu 190 metre civarı olan mağaranın giriş ve çıkış noktası aynı yerde. Ayrıca yüksekliği de 14 metre civarında. Renksiz ve berrak, kükürt kokulu suyun şifa verdiği de bilinenler arasında. Tek sıkıntı koku, bazı yerlerde çok ağır ve rahatsız edici seviyeye ulaşıyor. 

Ulaşım:

Kaklık Mağarası Ulaşım

Denizli Merkezden yaklaşık 44 km., Pamukkale Travertenlerden ise 50 km. mesafede. Mağara tesislerinin otoparkı mevcut. Müze kart geçerli değil ve giriş kişi başı 3 TL. Mağara, haftanın her günü 08.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Keşfet:

Burası aslında sadece bir mağaradan ibaret değil. Etrafına bildiğiniz güzel bir tesis yapılmış. Küçük bir amfi tiyatrodan, seyir alanlarına ve kafeteryaya kadar bir çok alanı mevcut. 

Bu mağara benim gördüğüm mağaralardan biraz daha farklı. Her ne kadar bazı noktaları ışık almasa da genelde aydınlık ve birkaç noktada ufak şelaleler var, ki en ilgi çekici olan kısmı da bence bu. 

Küçük Şelalelerden Giriş Kısmında Olan


Giriş noktasında bir miktar merdiven iniyorsunuz ama rahatsız etmiyor. 

Mağara Giriş/ Çıkış

Sonrasında ise şifalı suyun içinde keyifli bir yürüyüş başlıyor. Yürüyüş alanları sular içerisinde ve bu durum yürüyüşü hem daha ilginç, hemde daha keyifli yapıyor. Mağaranın yaklaşık yarı mesafesine gelinceye kadar, Pamukkale Travertenlerinin kapalı haline şahitlik ediyorsunuz.


Kaklık Mağarası

Diğer yarısında ise alttan gürül gürül akan nehir tarzı bir yer, üst tarafta ise yine bir şelale ile karşılaşıyorsunuz.

Kaklık Mağarası

Çıkışa doğru ise inanılmaz güzel bir havuz sizi karşılıyor ve rengi akıllara durgunluk verecek tarzda. Ancak gördüğüm kadarıyla girmek yasak. Zaten epey küçük:-)

Küçük Havuz

En sonda ise yine başladığınız yere bağlanıp, aynı merdivenlerden çıkarak ziyaretinizi sonlandırıyorsunuz.

Tavsiyeler:

Görülmeye değer, güzel bir mağara. Bu bölgeye planlama yaparsanız kesinlikle uğramanızı tavsiye ederim.

Yukarıda da yazdığım gibi mağarada sular içerisinde yürüyorsunuz. O yüzden ayakkabılarınızı çıkarmanızda fayda var. Birde suyun özelliğinden olsa gerek terlik giyenlerin, terliğinin boyasını çıkardığına şahit oldum ki, benim ayakkabılarım kısmen açık yürüyüş ayakkabısı olmasına rağmen, içleri tuhaf şeylerle doldu ve koku yaptı:-)

İleride küçük havuz açılır mı bilmem ama imkan olursa mutlaka girin.

İçeride makine ile fotoğraf çekmek çok zor. Işık konusu biraz zorlaştırıyor. Tripod ile belki çekim yaparsınız ama kalabalıktan dolayı bu da zor:-)) O yüzden cep telefonu en ideal görüntü alma yöntemi.

Vakit ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim, sağlıcakla kalın:-)

Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. Mağaranın için çok güzelmiş, suda yürümek ilginç olmalı. Orayı görmek isterdim. Videolar da güzelmiş, merak uyandırdı iyice. Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten değişik bir tecrübe oldu benim için:-) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Çok güzel bir yermiş, bilmiyordum burayı. Videolar çok güzel ve izleyince hemen gidip görmek istedim:))) Fotoğraflar çok güzel, su olan her yeri ayrı seviyorum, suyun sesi de bana hep huzur verir:))) Suda yürüme detayı ayrı güzel, çok sevdim, inşallah bir gün gidebilirim:)) Küçük havuza bayıldım, rengi, görünümü muhteşem. Kesinlikle gidip görülmesi gereken bir yer, çok güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük havuz benim de çok hoşuma gitti ve resmen girmeye teşvik eden bir rengi ve yapısı vardı:-) Çok teşekkür ederim değerli yorum için:-)

      Sil
  3. A very beautiful place. Despite the (as you said) bad light, you showed a great variety of colors. The little lake with its turquoise water is great, but the silver-white tank in the video, coupled with the sound of the water, is also awesome. By the way, thanks for the videos. As I said before, I really like them in your articles. Sound and movement are another way to get to know the atmosphere of these places better. Ellerine sağlık Arkadaşim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I'm trying to shoot as beautiful as possible on video, but I need to work a little more :-) Çok teşekkür ederim güzel yorumun için:-)

      Sil
  4. Böyle güzel bir mağara olabilir mi? Bayıldım resmen. Şahane fotoğrafları destekleyen videolar da çok güzeldi. Tekrar tekrar izledim. Yeraltındaki Pamukkale'nin ismini bile duymamışken neredeyse gitmiş kadar oldum. Turunuzdaki en favori nokta burasıydı bence. Harikaydı. Tekrar tekrar emeklerinize sağlık ve teşekkürler:)
    Keyifli bir hafta sonu dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni aldığım cep telefonu tripodu ile daha fazla video çekmeye başladım:)) Gerçekten de turda ki en keyifli yerdi diyebilirim. Hem zaman kısıtlaması yoktu, hem de gerçekten ilgi çekiciydi. Doğruyu söylemek gerekirse tur ile ilgili yazıları hazırlamakta çok zorlandım.. Kendi yaptığım bireysel gezi yazıları ile bir fark hissedildi mi bilmiyorum ama benim için yazmak biraz zor oldu ve sanırım çok memnun da kalmadım bu yazılardan:(

      Sizlere de keyifli bir haftasonu olsun, çok teşekkür ederim:)

      Sil
  5. 3 lira bir şey değilmiş be hocam. 50-100 lira falan bekledim ben. Hocam bu arada mağarada yarasalara denk gelmemişsinizdir umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam burasının girişi ve çıkışı hem çok aleni hemde içerisi epey aydınlıktı, o yüzden yarasa yoktu:) Ama Safranbolu ziyaretim deki yarasalar halen aklımda ve aklıma geldikçe ürperiyorum:))

      Sil
  6. Uzun yol sanırım beni de artık zorlamaya başladı. Özellikle otobüs yolculuğunu resmen unutmuşum ve zorlandım çok:) Tesettür konusunda sanırım haklısınız ama yine de imkanlar ölçüsünde, belki farklı mevsim planlaması yapıp görmek güzel olabilir. Ülkemizin güzellikleri hepimiz için:)

    YanıtlaSil
  7. En güzeli çıplak ayakla gezmek:) Hem ayakkabıların istikbali hemde daha sağlıklı olması açısında:)) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Mağaraları her zaman çok ilginç bulmuşumdur. Görmek isterdim. Resimler her zamanki gibi çok güzel. Emeğinize yüreğinize sağlık Sezgin Bey 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sibel Hanım:) Çok mutlu oldum beğenmenize:)

      Sil
  9. Hiç mağara gezmedim.Değişik bir deneyim olabilir.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim 3 yada 4 oldu ve her biri birbirinden daha farklı ve keyifliydi, tavsiye ederim:)

      Sil
  10. That's another special place to visit in your country. I have never seen such marvelous color of the water!

    Have a nice weekend!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much Giorgino, happy weekend:)

      Sil
  11. Sounds like a great place to visit and expore. I find caves interesting. Have a wonderful weekend.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Bill:) Happy weekend for you too.

      Sil
  12. Dün yorum yazdım ama birkaç blogda nedense güvenlik uyarısı verdi. Neyse burayı görmedim. Oralara gidip de atladığım yerlerden biri aslında. (gezi planını ben yaparım da evde)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın yazmaktan, teknik işlerle uzun süredir uğraşamıyorum. Bir bakayım sıkıntı var mı yok mu diye. Gezi planı yapmak zahmetli ama benim hoşuma gidiyor. Zaten mevcut durumda benden başka kimse de el sürmez planlamaya:))

      Sil
  13. oooo güzel fotoğraflar. :) Burayıda beğendim. Listeye dahil edildi. :)))

    YanıtlaSil
  14. Sanırım ben havuzlardan geçerken atlamadan duramazdım nefes kesen yerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de içimden çok geçti ama şu an için yasak:)

      Sil