Balıkçı Selim | Kocaeli | Lezzet Durakları

Balıkçı Selim

Genel:

Uzun zamandır Lezzet Durakları başlığı altındaki yazılarımı ihmal etmiştim. Tabi bunda biraz damak tadımın zayıf olması, biraz da gittiğim her mekanı YAZMAMA konusunda ki hassasiyetim geliyor. Blog hayata geçtiğinde tecrübe ettiğim her yeri yazmaya çalışıyordum ama artık sadece gerçekten BEĞENDİĞİM ve TAVSİYE ETMEYE DEĞER, siz gittiğinizde beni utandırmayacak yerleri yazmaya karar verdim. 

Gezi yazılarında tabi ki yer ayrımı yapmıyorum, sonuçta iyisiyle/ kötüsüyle her yeri yazmak lazım ama konu lezzet durakları olunca benim tercih edip, tavsiye etmeye değer gördüğüm yerleri yazmakta fayda var:) Bugün yazacağım yer de yıllardır gittiğim ve hizmetinden memnun kaldığım, beni kesinlikle utandırmayacak Balıkçı Selim isimli işletme:)

Peki yıllardır gittiğim yeri neden şimdi yazıyorum? :) Balıkçı Selim her yıl 1 Haziran - 1 Eylül tarihleri arasında balık sezonu kapandığında müşterilerine donmuş balık yedirmediğinden kapılarını 3 aylığına müşterilerine kapatırdı. Ancak bu yıl bir değişikliğe gittiler ve her zaman kapalı oldukları dönemde sadece kahvaltı hizmete vermeye başladılar. Hal böyle olunca kahvaltı için ilk defa gittiğimiz ve balıktan sonra kahvaltısını da test ettiğimiz mekanı yazmak bugüne kaldı:)

Balıkçı Selim

İşletme ilk olarak 2007 yılında şu an bulunduğu konumun biraz daha güneyinde hizmet vermeye başlıyor. Yaklaşık 13 sene kadar da burada devam ediyorlar. Bizim restoranla tanışmamızda eski mekanında olmuştu. Şimdikine göre biraz küçük ve kapısında kuyruklar olan bir yerdi:) 2020 yılında ise şu an ki yeni mekana geçiş yapıyorlar. Tabi tüm diğer işletmeler gibi Balıkçı Selim'de pandemiden etkileniyor ama yasakların kalkması ile tam kapasite hizmet vermeye devam ediyor. Özellikle balık mevsiminde ve akşam saatlerinde epey dolu oluyor.

Başiskele Belediyesi Kız Kulesi Parkı

İşletmenin bulunduğu alan 2014 yılında Başiskele Belediyesi tarafından Kız Kulesi Parkı olarak hizmete giriyor. 3300 metrekare alana yapılan park içesinde bir adet Kız Kulesi şeklinde kafe/ restoran (Balıkçı Selim), 7 adet dere üzerine inşa edilmiş kameriye, çocuk oyun parkı, spor aletleri, mescit, mini basket sahası ve Galata Kulesi şeklinde bir seyir kulesi yer alıyor.
 
Galata Kulesi Seyir Terası

Ulaşım:

İzmit'li değilseniz birilerinin "oradan sağa, buradan sola dön" tarifiyle işletmeyi bulmak pek kolay değil:) Vereceğim link haricinde bilmeniz gereken Kullar Merkez Cami'nin yanındaki dereboyunu takip ettiğinizde karşınıza çıkacak olduğu:) İşletme eski yerinde olduğu gibi burada da başka şehirlerden bolca misafir ağırlayan bir işletme. O yüzden buraya Google Maps yol tarifi kullanarak gelmenizde fayda var. Balıkçı Selim Ulaşım.

İşletmenin otoparkı mevcut. Biraz kısıtlı alan ama yol boyu aracınızı bırakma imkanı var. Ana yol olmadığı için tedirgin olunacak bir bölge değil.

Keşfet:

Balıkçı Selim

Burasını yazmaya her ne kadar kahvaltı sonrası karar vermiş olsam da restoranın asıl konsepti balık üzerine. 1 Eylül'den 1 Haziran'a kadar mevsimine uygun her çeşit balığı, en taze şekilde bulma imkanınız var. Her sabah mezattan özel olarak aldıkları balıkları, taze bir şekilde müşterileri ile buluşturuyorlar. İster tava, ister ızgara/ mangalda yapılması için istekte bulunabiliyorsunuz. Benim tercihim bugüne kadar hep tavada oldu:) Ve hep küçük balık tercih ettim. Bölgede balıkçı çok ama bu lezzette bir yer ve lezzetin devamlılığını sağlayan yer bulmak pek kolay değil. 

Oradaydık:)

Kahvaltısına gelecek olursak, her şeyden önce göz doyuruyor. İlk başta çok fazla malzeme gelmiş hissi uyandırıyor ama nasıl bittiğini anlamıyorsunuz:) Masanıza gelen kahvaltılıkların en büyük özelliği ise doğal ürünler olması. Peynirinden, zeytinine, marmelatlara kadar hepsi doğal ve lezzetli. Ayrıca hamur işi ve kızartmalar efsane:) Fiyat konusu ise muadilleri ile hemen hemen aynı. Hatta bir çok yere göre daha uygun. Kahvaltı hizmetine yeni başlamış bir işletme için fazlası ile iyi. Sonuçta yılların restoran işletmeciliği ve hizmet kalitesi var.

Kahvaltı Masası

Mekan az önce yazdığım gibi Kız Kulesi Parkında ve Kız Kulesi şeklinde ki restoran. İşletmenin ana binasında 2 adet kapalı ve dereye bakan tarafında bir adet açık alanı var. Özellikle kapalı alanların dekorasyonu çok başarılı.

Kapalı Alan

Yıllardır geldiğim bir yer olduğu için, hijyen konusuna girmeye gerek yok diye düşünüyorum:) Kalabalıklara rağmen lavabolarından, salonlarına kadar her yer sürekli olarak temiz tutuluyor. 

Mekan başta da yazdığım gibi özellikle balık sezonunda çok kalabalık oluyor. Ama hizmet kalitesi ve hızında bir düşme olmuyor. Benim gördüğüm kadarıyla bu dönemlerde çalışan arkadaş sayısı artıyor. Ve bildiğim kadarıyla aile işletmesi gibi. Hem mutfakta, hem de alanda görevli arkadaşların hepsi akraba:) Aslında bu bir taraftan da herkesin kendi işletmesi gibi işine sahip çıkması, özen göstermesi anlamına geliyor. Hepsi pırıl pırıl, güler yüzlü ve çalışkan insanlar. Belki de bu yüzden evde yemek yiyorsunuz hissi veren samimi bir ortam.

Kahve Keyfi

Geçelim tavsiyelere:)

Tavsiyeler:

Eski yeri biraz küçük olduğu için özellikle hafta sonları yer sıkıntısı çok fazla oluyordu ve kapıda sıra beklemek zorunda kalıyordunuz. Ama yeni yer ile bu durum biraz daha aşılmış. O yüzden gönül rahatlığı ile gelip tadını çıkartabilirsiniz. Bu arada işletme alkolsüz.

İşletmenin sadece Kocaeli'den değil, methini duyup İstanbul'dan ve diğer çevre illerden gelen müşterileri de epey fazla. Hem müşteri potansiyeline bakıp, hem de kendim yıllardır lezzetini tecrübe etmiş olduğum için gönül rahatlığı ile tavsiye edeceğim işletmelerin başında geliyor.

Vakit ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum Gönder

31 Yorumlar

  1. Yerleşim yeri ne kadar da güzelmiş beğendim :)
    Köprülü ve suya yakın yerleri oldum olası sevmişimdir kahvaltı için gerçekten çok iyi bir yer gibi görünüyor özellikle de sabahın erken saatlerinde ne güzel olur burada kahvaltı etmek hele bir de o kahve karesi beni benden aldı.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Merkezi bir yer olmadığı için genelde sakin oluyor ve gerçekten başarılı bir işletme:)

      Sil
  2. Mekan ve manzara çok güzel görünüyor. En çok kahvaltı sofralarını severim ben, çok iyi hazırlamışlar onu da. Balık sevmem pek, o yüzden az tüketiyorum ama kahvaltı için gidilebilir. :) Alkolsüz olması da benim için önemli bir artı. Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz iki haftadır kahvaltı hizmeti veriyorlar ama üst düzey kalite:) Ben teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Keyifli bir mekana benziyor...

    YanıtlaSil
  4. Bloglardan uzak kaldığım sürede hemaklımda kalan hem de dönüp bi okusam dediğim bloglardan sizinkisi. İltifat değil , ziyadesi ile hak edilmiş bir değerlendirme. O özlem ve merak ile bugünkü yazıyı dikkatle okumaya karar verdim ama kahvaltının olduğu fotoğraftan sonrasını çok hatırlamıyorum. Hem yanındaki yakışıklı delikanlının yüzündeki tebessüm hem masadakiler of ben bu kareye uzun bakayım kararını verdirdi ve o masada ne varsa bitirir, değerli kilolarıma kilo katarmısım sonucuna vardım. Ehliyet almayı bir gün başarırsam gideceğim ne çok yer var :-) Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, çok naziksiniz:) Kilo işini düşünememek lazım buraya gelirken, çünkü hamur işleri efsane ve yetirtiyor kendini:)

      Sil
  5. Hem ortam hem de masa çok güzel görünüyor. Balığı seven bir İzmit gelini olarak almam gereken mesajı almış bulunmaktayım. Emeğinize sağlık Sezgin Bey 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim Sibel Hanım:) Geldiğinizde kesinlikle tavsiye edeceğim yerlerden:)

      Sil
  6. Balık mekanlarını severim ve dış mekan dekoru ve iç mekan tasarımı da çok başarılı. Ama kahvaltıyı gördüm öylece kalakaldım. İnanılmaz çeşit var, pişiler iştah açıcı resmen :)))
    Fotoğrafta gördüğümüz kahvaltının fiyatını sorsam, zira uzun zamandır dışarda bir şey yemeğe gitmedim de.. fiyatlar ne alemde meraktayım. :)
    Elinize sağlık. Keyifli ve iştahlı bir yazıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeşit ve lezzet konusunda gerçekten üst seviye bir hizmet var:) Serpme kahvaltı burada kişi başı 100 TL. Genel olarak şehirde fiyatlar bu seviyede. Ama bu tarz kaliteli hizmet veren yerlerde 150 TL. :) Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Ailelerin tercih ettiği, nezih bir işletme:)

    YanıtlaSil
  8. The place looks very inviting and I love the location. I love fish too so that gives it an extra star for me. :) Nice review!

    YanıtlaSil
  9. Kahvaltı, on numara gözüküyor hocam :)

    YanıtlaSil
  10. What a fantastic bridge!
    Great picture of you and your son :-) That typical food seems delicious!
    Nicd report!

    YanıtlaSil
  11. Bizim buralara gelmişsin abi :) Bi kahve içmeden gitmişsin çok darıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oralar zaten bizim buralar Kardeşim :) Ben İzmitliyim :)

      Sil
  12. Ne güzel bir yermiş çok beğendim... Balık sezonu olmasa bile kahvaltı için işletmenin açık tutulma kararı güzel olmuş. Bu arada kahvaltı göz doyuran cinsten :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok doğru bir karar vermişler ve kesinlikle bu bölgedeki en güzel işletmelerden 🙏☺️

      Sil
  13. I think I need that coffee ahahah!! Great!
    Have a nice week ahead!

    marisasclosetblog.com

    YanıtlaSil
  14. Parece-me um lugar a visitar, sem dúvida. E o pequeno almoço é maravilhoso.
    Saudações.
    Coisas de Feltro

    YanıtlaSil
  15. Abi rica etsem şu lezzet duraklarında fiyatlardan da bahsetsen nasıl olur acaba? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişi başı serpme kahvaltı 100 TL:) Bundan sonrakilerde yazarım:)

      Sil