Sardala Koyu Yürüyüş Parkuru | Hayat40tansonra

Sardala Koyu

Tarih: 23 Temmuz 2020

Başlangıç ve Bitiş Noktası: Sardala Koyu 

Hedef: Sardala Koyu Cennet Havuzu

Kıyafet: Deniz şortu, T-Shirt, parmak arası terlik

Katılımcılar: 2 yetişkin, 1 çocuk (yaş 9)

Zorluk Derecesi: Uygun kıyafet seçimi ve doğru hava şartlarında ORTA, benim tercih ettiğim kıyafet ile "ÇOK ZOR:-)"

Sonuç: Tahmin edebileceğiniz gibi BAŞARISIZ. 

Cennet Havuzu

Yukarıda bahsettiğim kısa yazı, 23 Temmuz 2020 tarihinde ailemle birlikte Sardala Koyu'na yapmış olduğumuz gezimize ait. Aslına bakarsanız Ağva dönüşü merak ettiğimiz için Cennet Koyu'nu görme girişimi demek daha doğru olur:-) Aynı zamanda bu ziyaret sonrası yazmış olduğum yazı da blog sayfamın ilk gezi yazısı:-)  

İlk ziyaret her ne kadar deniz etkinliği maksatlı olsada, uygun olmayan kıyafetler ve planlama yapmadan gitmemiş olmamız nedeni ile Sardala Koyu'nun yaklaşık 1 km doğusunda bulunan Cennet Havuzu isimli doğa harikasını göremeden evimize geri dönmek zorunda kaldık. Ama aklım o günden beri göremediğim Cennet Havuzu'nda kaldı.

Cennet Havuzu

Ve artık daha iyi bir hazırlık ile burayı keşfetmenin vakti gelmişti. Burası ile ilgili hoşuma giden ve daha sonraları farkına vardığım husus ise; Sardala Koyu'nda belirlenmiş bir resmi yürüyüş parkuru ve bununla ilgili bir telefon uygulaması (Kocaeli Yürüyüş Parkurları) olmasıydı. Bu uygulamayı daha önce Çınarlıdere Vadisi yürüyüş parkurunda kullanmıştım ve telefonumun çektiği yerlerde gerçekten büyük faydasını görmüştüm. 

Kocaeli Yürüyüş Parkurları Uygulaması

Benim sizlere bu yazıda anlatacağım, Sardala Koyu Yürüyüş Parkurunun 4 kilometrelik kısmı ve 09 Şubat 2021 tarihinde, günübirlik doğa yürüyüşü olarak tanımladığımız HIKING kapsamında yapmış olduğum bir aktivite. İlgilenenler için bu parkur üzerinde çadır kampı için konaklama yerleri de var. Bu sebeple uygun mevsim ve hava şartlarında TREKKING (konaklamalı doğa yürüyüşü) için de tercih edilebilecek bir parkur. 

Sardala Koyu

Önce isterseniz çok sıkmadan kısaca parkurun verilerinden bahsedelim;

Parkurun toplam uzunluğu 5 kilometre. Ancak başlangıç ve bitiş ve noktaları birbirinden farklı. Aynı noktaya dönmek isterseniz toplam yürüme mesafeniz yaklaşık 10 kilometre civarında. Zaten yürüyüşün bittiği yerden sizi alacak biri yoksa mecbursunuz aynı noktaya dönmeye:-)) Sardala Koyu'ndan Cennet Havuzu isimli doğa harikasına mesafe ise yaklaşık 1 kilometre

Tam Parkur

Biz yürüyüşümüze tersten yani arabayı daha emniyetli bir yere bırakmak adına, Sardala Koyu'ndan başladık. Biz diyorum çünkü bu yürüyüşü daha önce Rasimin Kaya gezimde bana eşlik eden Ömer Kardeşimle beraber yaptık. Kırmızı nokta ile Sardala Koyu arasında biraz zahmetli ve bozuk bir yol sizi bekliyor ama koyun orada arabanızı emniyetle bırakabileceğiniz yerler var. 

Sardala Koyu'na inen bozuk yer

Haritada yeşil ve kırmızı ile görünen yerler yol kenarı olduğu için araç bırakmak emniyetli değil. O yüzden Sardala Koyu'na kadar araba ile gidip oradan yürüyüşe başlamanızı tavsiye ederim. İleride zaten buna mecbur olduğunuzu ayrıca anlatacağım:-)

4 kilometrelik bu parkur, orman içi toprak ve patika yol ile kumsal ve kayalık yollardan oluşuyor. İdeal mevsim olarak yağmur yağışı ve kar örtüsünün olmadığı her mevsim tercih edilebilir. Ayrıca yağmur sonrası ilk birkaç gün patika yolların aşırı çamur olması sizi tehlikeye sokabilir. Bu yüzden bu zamanları da tercih etmemekte fayda var. 

Çamurlu Patika Yol

Arabayı bıraktığınız yerden Sardala Koyu'na ilerlerken sizi ilk önce biraz dar bir orman içi patika yol ile hafif bir kayalık inişi bekliyor. Arkasından da kısa ama keyifli bir sahil yürüyüşü karşılayacak. 

Sardala Koyu

Fotoğrafta gördüğünüz kayalığın oradan Cennet Havuzuna ulaşmak için ufak bir tırmanma yaparak yolunuza devam edeceksiniz. Buradan sonra Cennet Havuzuna kadar orman içi patika yol sizi bekliyor olacak. Yol bazı yerlerde dar ve bir tarafı denize doğru uçurum. Ancak tehlikeli bir durum yok. Ve Cennet Havuzuna mesafe oldukça yakın sayılır.


Rota boyunca en önemli iniş ve tırmanış yerleri Cennet Havuzu'nun orada ve yaklaşık 50-60 derece diklikte, mesafe ise 40 metre kadar. Ancak bu iniş aşırı çamur, kar yada yağmur olmadığı sürece sıkıntılı değil. İki farklı inişi var. Ancak siz Sardala Koyu tarafından gelirken karşınıza çıkan ilk inişi tercih edin. Diğeri biraz sıkıntılı. Denedim olmuyor:-)

Cennet Havuzu İniş

Cennet Havuzu dediğim yer ise gerçekten görmeye değer, inanılmaz bir doğa harikası. Zaten yürüyüşümüzün asıl sebebi de burayı görebilmekti. Etrafı yaklaşık 20-30 metre yükseklikteki doğal kayalar ile çevrilmiş. Sadece ufak bir aralıktan Karadeniz'e bağlanıyor. Tam da ifade edildiği gibi havuz şeklinde. İnanılmaz berrak suyu, farklı taş yapısı ile ilginç bir yer. Tabi burayı yaz mevsiminde hayal edemiyorum. Cennet Havuzundan ziyade cehennem hamamına dönüştüğünü hayal edebiliyorum. Çünkü buradan keyif alabilmeniz için içerisinde en fazla 10 kişinin olması gereken bir yer... Frigya gezimden sonra ikinci kez kendimi içine atmamak için zor tuttuğum harika bir yer.. Video çekip paylaşmayı çok isterdim ama aklımın ucundan bile geçmedi o an:-))

Cennet Havuzu

Unutmadan buraya iniş yerinin diğer tarafa bakan kısmında da harika manzaralar mevcut ve burada da iniş yeri olan güzel bir doğal plaj mevcut.

Cennet Havuzuna inişte batı taraf, alt tarafta doğal bir plaj var

Cennet Havuzundan sonra ki durağımız ise Sardala Mağarası. Bu arada unutmadan yollarda yönlendirme için tabela yok ve sağa sola sapan çok fazla patika, orman içi yol var. O yüzden Kocaeli BŞB'nin uygulamasını bir yere kadar kullanmakta fayda var. 

Kaybolmanıza sebep olabilecek patika yollar

Sardala Mağarası uygulamada görülmüyor. Ancak ben daha önce araştırırken fark etmiştim ve rota üzerinde karşımıza çıkması güzel oldu. Burası tarihi anlamda bir yer değil ama ilginç bir oluşumu var. İçerisine girmedik, giderseniz size de girmemenizi tavsiye ederim. Denizin yaklaşık 70-80 metre kara tarafında yer alıyor. Bir girişi var ve muhtemelen denize kadar gidiyor. Ama aşırı çalı, çırpı ve otla bürünmüş. Yaklaştıkça artan sesler insanı ister istemez tedirgin ediyor:-) Bir de doğal oluşum olduğu için çökme durumu var mı yok mu belli değil. Dediğim gibi denemeye gerek yok:-)

Sardala Mağarası

Sardala Mağarası Giriş Kısmı

Burayı geçtikten yaklaşık 3-4 dakika sonra geniş bir düzlüğe varıyorsunuz. Burada da harika manzaralar var. Özellikle deniz tarafında bu bölgeye özgü kaya yapıları ilgi çekici ve dikkatli yürüyerek denizin kenarına kadar gidip, bu kayalar üzerinde denizi izleme şansınız var. Doğu tarafına bakılınca Diriliş Koyundan bir önceki koyu görüyorsunuz ama oraya gördüğüm kadarı ile gidiş yok. Bu bölge dinlenmek için ideal noktalardan.

İnişi olmayan koy

Dikkatlice inebileceğiniz kayalıklar

İşte bu noktadan sonra sıkıntı başlıyor:-) Buradan Diriliş Koyu'na doğru olan geniş patika yol sizi ilk başta rahatlatıyor. Uçurum yok, alabildiğine geniş ve düz. Tahminimce buradan itibaren 2-3 km. daha yürümeye devam ederseniz Koya ulaşabiliyorsunuz. Ama biz ulaşamadık:-)) Sebebi aşağıda;

Özel Arazi olduğunu düşündüğüm yer

Uygulamayı takip ettiğiniz taktirde karşınıza bu çitler çıkıyor. Ve devam edebilmek için çitleri aşıp içeriye girmeniz gerekiyor. Tam olarak bilmiyorum ama göründüğü kadarı ile özel arazi. Aslına bakarsanız üst tarafta ki teller daha önce başkaları tarafından eğilip bükülmüş ve girişe kısmen uygun bir hale getirilmiş. Ancak biz yine de girmedik. Sonuçta tel örgü ile çevrilmiş ve belli ki girilmesi istenmiyor. 

Uygulama ile gidebileceğiniz son nokta

Buranın solundan devam etme imkanınız yok, çünkü sol taraf uçurum. Sağ taraftan patika yol devam ediyor ama bunun da nereye varacağı belli değil. Büyük ihtimalle kaybolmazsınız ama yorma ihtimal yüksek. Yani uygulama bizi buraya kadar getirdi:-)) Ve başlangıçta görselini paylaştığım yeşil noktaya kadar araba ile gider, sonrasında yayan devam ederiz kararı ile aynı yoldan Sardala Koyu'na, aracı park ettiğimiz noktaya dönmeye karar verdik.


Dönüş yolu tahmin edebileceğiniz gibi bekleme yapmadığımız için daha kısa sürdü. Bu arada arabayı bıraktığımız noktanın batı tarafında da harika bir manzara mevcut. Ayrıca bu tarafta da bir koy var ve burada çadır kampı imkanı var.    

Diğer Taraftaki Koy

Unutmadan bizim bu yürüdüğümüz mesafe başta da belirttiğim gibi 4 kilometre ve bu şartlarda ortalama tamamlama süreniz 1 saat 45 dakika civarında. 4 kilometre için bu süre çok fazla gelmiş olabilir ama yolların durumu ve molalar ile bu süreye çıkması aslında normal. Parkurda mola verebileceğiniz mevkiler mevcut. Ancak herhangi bir tesis ve içme suyu kaynağı bulunmadığını aklınızda tutup tedarikli gelmenizi tavsiye ederim.

Sardala Koyu

Biz Sardala Koyu'na geri geldiğimizde araç park edilen yerde en 4-5 tane daha araba ve 2 tane de motosiklet vardı. Şubat ayı, üstelik hafta içi olmasına rağmen bu sayı bence fazla. Artık siz düşünün yaz mevsiminde buralar nasıl olur:-)) Yaklaşık yarım saatlik dinlenme sonrası Diriliş Koyu için (çok istekli olmasak ta) tekrar yola düştük. 

Sardala Koyu

Tabi yine uygulamayı kullanarak. Ancak yol boyu çok fazla özel mülk (bahçe vs.) var ki, arabayı nereye bırakıp, nereden yürüyüşe başlayacağınızı kestirmek mümkün değil. En azından başlangıç yerini belli eder bir TABELA olsa belki daha kolay olabilirdi. Ancak biz zaten kırılan hevesimiz nedeniyle çok fazla şartları zorlamadan yolumuza, eve dönüşe devam etmeye karar verdik. 

Konu ile alakası olmayan ama yürüyüş yolunda bolca karşılaştığımız çiçeklerden

Bu arada dönüş yolu üzerinde Bağırganlı isminde bir yer daha mevcut. Burası yazın denize girme maksatlı değerlendirilebilecek bir yer. Belediye tarafından alt yapı (soyunma kabini, duş vb.) yapılmış ve güzel bir plajı var. Yeme içme anlamında henüz imkanı pek fazla değil ve çok bilinen bir yer değil. O yüzden yazın pandemi şartları uygun olursa değerlendirilebilecek bir yer:-)

Bağırganlı Plaj

O zaman gelin yazının en başında belirttiğim hususları güncelleyelim:-)

Tarih: 9 Şubat 2021

Başlangıç ve Bitiş Noktası: Sardala Koyu

Hedef: Cennet Havuzu (Gizli Havuz) 

Kıyafet: HIKING için uygun spor kıyafetler

Katılımcılar: 2 yetişkin

Zorluk Derecesi: Uygun kıyafet seçimi ile orta

Sonuç: BAŞARILI:-)

Araya Reklam koymayalım mı?:-))

Yorum Gönder

39 Yorumlar

  1. Anlatımınız ve fotoğraflarinizla muazzam bir yazıydı. Hiç bilmediğim varlığından bihaber olduğum ne çok yer var diye düşündüm biran. Parmak arası terliklere de sesli güldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Bigudili Anne:-) Fotoğraf çekme hevesimi böyle gezilerle gideriyorum ve beğenmenize çok mutlu oldum. Yer çok ama havalar güzel oldukça gezilebiliyor, umarım en kısa zamanda tekrar güzel havalar gelecek ve bende yeni yazılarla sizlerle olacağım:-)

      Sil
  2. Öncelikle teşekkürler size böyle güzel bir turu bizimle paylaştığınız için :) Çok faydalı bir anlatım her şeyi detaylandırmışsınız...
    Uygulamayı bilmiyordum aslında bu koyu da bilmiyordum yazınızdan baya bir şey öğrendim...
    Fotoğraflar çok iyi görünüyor, ellerinize sağlık...
    Yeni turlar beklemekteyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim, değerli vaktinizi ayırıp yazımı okuduğunuz için. Blog ana teması gezi olduğu için pandemi şartlarını da gözeterek yakın yerlere gitmeye ve sizlerle paylaşmaya çalışıyorum:-) Havalar düzelir düzelmez planladığım birkaç yer var. İnşallah onlarla kaldığım yerden devam edeceğim:-)

      Sil
    2. Umarım hemen geçsin pandemi sürecimiz normale dönelim artık... Daha gezilip görülecek bu blogta okunacak çok yazı var :)

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim tekrardan:-)

      Sil
  3. Ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen birçok yer var. Çit mevzusu tebessüm ettirse de ulaşamamış olmanız üzücü .
    Sunumunuz son derece eğlenceli ve açıklayıcıydı emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için. Biraz hayal kırıklığı olsa da asıl amacımız olan Cennet Havuzunu görmek tesellimiz oldu:-)

      Sil
  4. Pandemiden kısa bir süre önce Ağva'ya ve Şile'ye gitmiştik. Sardala'dan hiçbirimizin haberi yoktu. Günde 10 km'ye yakın yürüyen biri olarak ''Olsa da gitsem'' demek geldi içimden:)
    Maceraseverler için de oldukça ideal.
    Bu parkuru sayenizde öğrendim. Öğrenmekle kalmayıp neredeyse karış karış gördüm. Belli mi olur, pandemi bitince gidilir bile:)

    Harika görsellerinizle şahane biçimde rehberlik etmişsiniz yine. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum değerli yorumunuza:-) İnşallah en kısa sürede normalleşme sürecine gireriz, üstelik Ağva'ya çok yakın ama sakın yazın deniz sezonu açılınca gitmeyin, inanın çok pişman olursunuz kalabalıktan dolayı:-)

      Sil
  5. Sardala Koyu'nu hiç duymamıştım. Ama şahane bir yermiş. Yaz aylarında dediğiniz gibi kalabalıktan çekilmeyebilir.
    Ah şu pandemi bitse de güzel güzel gezsek, çok özledim bilmediğim yerleri keşfetmeyi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepinizin ortak dileği pandeminin bitmesi yada biraz daha normal bir hayata dönebilmek 🙏 Çok teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için ☺️

      Sil
  6. 6 yıl sonra Türkiye turuna hazırlanan bize yönelik güzel tavsiye..teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye turu, harika bir fikir:-) İnşallah en kısa sürede başlarsınız ve keyifle takip ederim bende gezdiğiniz, gördüğünüz yerleri. Benim için de harika bir rehber olur:-) Teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için.

      Sil
  7. Parmak arası terliği okuduğumda cık dedim. Yürüyüş için kötü bir tercih bence. Fırsat buldukça grupla ya da kendimiz doğa yürüyüşü yapıyoruz. Tatill tercihlerimiz de bakir yerler olduğu için yazın en azından iyi bir sandalet şart yürümek için.
    Yazınızda tanıttığınız Sardala Koyu ve Cennet Havuzu ise kesinlikle görülecek yerler arasına girdi bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bakarsanız o terliklerle gittiğim zaman maksadımız yürüyüş değildi ve Cennet Havuzu için aşılması gereken engellerden bi haberdik:-))) O yüzden ikinci planlama daha sağlıklı ve yürüyüş kıyafetleri ile oldu:-) Listenize almanıza çok sevindim. Teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için.

      Sil
  8. Resim ve videolar ile doyurucu bir yazı hazırlamışsınız. Varlığından haberdar olmadığım yerler öğrenmiş oldum. 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:-) Harika bir yer ve imkan/fırsat olduğunda kesinlikle görmenizi tavsiye ederim:-)

      Sil
  9. Bu gezi paylaşımları anlatımıyla içerdiği resimler ile güzel derlendiği zaman çok keyifli oluyor. Ağva - Şile tarafında birçok irili ufaklı koylar var, isimlerini bilmiyorum ama hafta sonu kamp kurup yüzmek için gitmiştim. Siz belki kış mevsiminde gitmişsiniz ama kış mevsimi için güneşli bir gün olması güzel olmuş ve koylarda insan olmaması güzel fotoğraflar alabilmenize olanak sağlamış. Cennet havuzu gerçekten görmeye değer bir yermiş. Oradaki bu çarşaf gibi mas-mavi denizin görselliği mükemmel. İnsanın hayran kalmaması içten bile değil. Dikkat ettiğim bir diğer hususta (en azından çektiğiniz fotoğraflarda öyle gözüküyor) etrafta çer-çöp olmaması, bu mevsimde dahi insanlar var madem orada, demek ki dikkat ediyorlar bu da ayrı bir sevinç kaynağı. Emeğinize sağlık. ( İçeriği eklenen resimler bence çok büyük olarak ayarlandığında yazı bitimleri ile genelde aynı hizaya geliyor veya yakın oluyor ve daha iyi gözüküyor. Hem resim zaten büyük olduğu için ilave büyütüp yazının akışından kopmamış oluyoruz.)

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🙏

    Dediğiniz gibi bu hatta irili ufaklı bir çok koy var ve çoğu henüz keşfedilmemiş yerler, çevre temizliği konusunda istenen seviyede olamasakta sanki bu konuda ki bilinç her geçen gün biraz daha artıyor 🙏 Geziler için meteorolojiyi çok sıkı takip ediyorum, özelikle de doğa yürüyüşü olacaksa ☺️

    Fotoğraf boyutu ile ilgili tavsiye için de ayrıca teşekkür ederim ☺️🙏

    YanıtlaSil
  11. sardala ve cennet mağarası saol yaa tam doğa severler içinmiş :) pandemi filan engellemiyo demekki sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğa severler için ideal 🙏 Pandemi çok etkilemiyor çünkü tercih ettiğim yerlerde benden başka kimse olmuyor :-)) Tabi yine de her zaman dikkatli oluyorum, maske, mesafe ve hijyen :-))

      Sil
  12. Sardala koyunu bende ilk defa sizde duydum. Cennet havuzu da güzel

    YanıtlaSil
  13. Maceralı hoş bir gezi. Bütün aşamalarını yazmış ve fotoğraflamışsınız. Tam bir rehber olmuş. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🙏 Blog ailesinde farklı bir renk olmak güzel benim için de ☺️ 🙏

      Sil
  14. Bizi bu özel araziler mahvetti hocam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sorma hocam, bütün hevesimiz kursağımızda kaldı :-))

      Sil
  15. Şu cennet vatanımızın her bir yeri çok değerli ancak biz bilemiyoruz, değerlendiremiyoruz. Yanı başımızdaki hazineleri fark edemiyoruz.

    Uygun teçhizat ve çocuksuz bir şekilde ikinci defa geldiğinizde fethetmişsiniz oraları. Ne güzel! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🙏 Dediğiniz gibi görülecek, keşfedilecek o kadar çok yer var ki 🙏

      Sil
  16. Çok güzel görünüyor. Bayılıyorum doğa gezilerine :) Uzun zaman oldu bir yerlere gitmeyeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:-) Özellikle pandemi sürecinde güvenli olduğu için benim de favorim oldu doğa gezileri:-)

      Sil
  17. Çok çok teşekkür ederim, böyle yorumlar aldıkça daha çok mutlu oluyorum:-) Havalar ısınmaya başladı, o zaman başlasın yeni geziler ve tabi ki yazılar:-)) Mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
  18. Cennet Göleti Sardala Koyu'na, Bağırganlı'ya yaptığın güzel gezinin hikayesini gerçekten çok beğendim.
    İçerdiği bilgilerle anlatmakta ve tüm detayları çok iyi biliyorsunuz.

    Fotoğrafların hepsi büyüleyici görünüyor ve böyle egzotik bir yerde tamamen siyah giymenin fotoğrafın serinliğine katkıda bulunduğunu biliyor muydunuz?

    Endonezya'daki benden, Türkiye'deki size dostluğumdan selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için çok teşekkür ederim.

      Tamamen siyah kıyafet giyme ile ilgili yazdığın hususu bilmiyordum. Bir daha ki gezimde kesinlikle deneyeceğimden emin olabilirsin:-)

      Türkiye'den selamlar, saygılar.

      Sil
  19. Sardala Koyu merak ettiğim bir yerdi. Çok güzel bir yazı olmuş, fotoğraflar da çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah İstanbul'a geldiğinizde gitme fırsatınız olur 🙏 Çok teşekkür ederim ☺️

      Sil
  20. Fotoğraflarıyla, anlatım ve haritalarıyla mükemmel bir gezi yazısı, tebrik ederim. Nerdeyse yüzyıllar önce İstanbul' da çalışır ve yaşarken haftasonu trekkingleri yapardık grupça. Sünnet gölü, sülüklü göl, Yalova Erikli, Adapazarı, Uludağ, Kartepe nerdeyse şehire yakın gitmediğimiz yer kalmamıştı. Üstelik yağmur çamur ve kar demeden :) Sanırım bahsi geçen sardala koyunun bazı yerlerinde ip kullanmak gerekir. Arkadaşlarıma bahsedeceğim ilginç bir rota olabilir onlar için. Ne güzel doğada olmak gibisi yok. Geziniz bol olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hem nazik ziyaretiniz hemde güzel yorumunuz için 🙏 Tedarikli gelmeniz durumunda trekking için ideal bir mevki. Ayrıca yürüyüş rotası hem çok keyifli hemde kolay sayılır. Tekrardan teşekkür ederim ☺️

      Sil