BeşiktAŞK | Beşiktaş Gezi Rehberi | Hayat40tansonra

Yıldız Parkı, Ihlamur Kasrı, Beşiktaş Çarşı, Ortaköy

Burası Beşiktaş:-)


Genel:

Büyükada ile başlayan İstanbul yazılarım, Fener-Balat ve arkasından İstanbul'un en güzel yerlerinden Şile, son olarak da tam kapanmanın hemen arkasından Üsküdar, Kuzguncuk ve Çamlıca'yla devam etti. Bu yazıda da İstanbul'un görmeye değer, en güzel semtlerinden biri olan Beşiktaş ile İstanbul gezilerimize ve yazılarımıza devam ediyoruz.

Beşiktaş hem nüfus, hem de alan olarak İstanbul'un en küçük ilçelerinden biri olmasının yanı sıra en eski semtlerinden biri olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca Osmanlı'nın son dönem mimarisinin izlerini en fazla taşıyan semtlerden başında geliyor.

Beşiktaş Semti, Şehit Asım Caddesi

Bu gezi yazımda ulaşım kısmını, keşfet altında yeri geldikçe anlatacağım. Beşiktaş'ı bir güne sığdırmak mümkün olmadığı için bazı yerleri ilerleyen günlere, bazı yerleri ise tamamen pas geçmeye karar vererek bir gezi planı hazırladım. Gittiğim yerleri detaylı, gitmediğim yerleri ise başlık olarak belirtmeye karar verdim. 

Beşiktaş-Ortaköy Gezi Planı

Keşfet: 

Yıldız Parkı ve Sarayı:

Yıldız Parkı

Her yer bina, işyeri, araç, insan kalabalığı ve gürültü... Ama gel gör ki İstanbul'un göbeğinde böylesi bir yer bulmak gerçekten inanılacak gibi değil. Eğer görme imkanınız olduysa siz ne hissettiniz bilmiyorum ama ben adım attığım andan itibaren çok etkilendim ve şaşırdım. Nasıl böyle bir doğa güzelliği olabilir diye. Çılgın bir trafikten, gürültüden sonra buraya girdiğiniz andan itibaren bütün sesler kesiliyor. Sadece kuş sesleri ile baş başa kalıyorsunuz. Yıldız Yokuşu'ndan aşağı inerken yada diğer bağlantı yollarında burayı fark etmek yada görmek te çok mümkün değil. Gizli bir cennet bahçesi gibi:) 

Yıldız Parkı Piknik Alanları

Bizans döneminde ormanlık alan bu koru, Osmanlı döneminde Yıldız Sarayı'nın bahçesi olarak kullanılmış, bir dönem padişahların av alanı olduktan sonra, koru olarak bugüne kadar gelmiş.

Yaya girişleri ücretsiz ancak araç ile girerseniz otopark ücreti ödüyorsunuz. İçeride otopark sıkıntısı yok. Gerçi ben oraya vardığımda, saat sabah 10'a gelmek üzereydi. Çok az araba, spor yapan çok az insan ve çevre temizliğinden sorumlu birkaç görevli dışında kimse yoktu. Tabi böyle olunca inanılmaz mutluluk ve keyif verdi. Parktan ayrılmama yakın, çevrede ki neredeyse bütün banklar, piknik yapmaya gelen insanlarla dolmaya başlamıştı. Unutmadan içeride mangal yasak. Ayrıca haftanın her günü ziyarete açık.

Ahşap ve Sallanan Yollar

İçeride spor yapmak isteyenler için yürüyüş parkurları, spor alanları, çocuk parkları, 2 adet restoran olarak hizmet veren tarihi köşk, yine restoran olarak hizmet veren bir işletme ile sonradan yapılmış, doğa ile uyumlu tahta yollar, yapay havuz ve şelaleler mevcut. Bu arada ben oradayken, ahşap yolun sallandığını keşfeden ve bundan büyük keyif alanlar vardı. Sonra bende denedim ve inanın çok keyifli. Giderseniz ve boş bulursanız, burada sallanarak yürümeyi unutmayın:)

Çocuk Parkı

Yapay Su Yolları

Kitabesi Olmayan Tarihi Çeşme

İçeride restoran olarak hizmet veren Malta ve Çadır Köşklerinin yapım tarihi 1871 ve Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmış. Ben gittiğimde Çadır Köşkünde bir hareket yoktu ve olacak gibi de değildi. Ancak Malta Köşkü misafirlerini ağırlamaya başlamıştı. Malta Köşkü ile otopark arası çok yakın, isterseniz buraya arabanız ile gelip, yan tarafına aracınızı bırakabilirsiniz.

Çadır Köşkü ve Önündeki Yapay Gölet

Malta Köşkü

Erken saatte giderseniz gerçekten büyük keyif alabileceğiniz bir yer. Yakında oturuyorsanız da sabah sporu için ideal. 

Yıldız Parkı'ndan önce, burası ile bitişik Yıldız Sarayına uğradım. Zaten Beşiktaş'a gelmemde ki asıl amaçlarımdan birisi de burayı görebilmekti. Sultan II. Abdülhamid'in 33 yıl boyunca yaşadığı ve İmparatorluğun yönetim merkezi olarak seçtiği bu sarayı görmeyi gerçekten çok istiyordum. Ancak yakın zamanda başlayacak, kapsamlı restorasyon için hazırlıklar olduğundan kapalı olduğu söylendi. 

Ihlamur Kasrı:

Ihlamur Kasrı

1800'lü yıllara kadar mesire alanı, daha sonra hasbahçe olarak kullanılan alan, aynı zamanda o dönemlerde padişahların av ve atış talim alanı olarak kayıtlara geçmiş. 1855 yılında Sultan Abdülmecid tarafından dönemin ünlü mimarlarından ve saray yapıları baş kalfası Karabet Balyan'a inşa ettirilerek bugünkü durumuna ulaşmış. Bölgeye de "ferahlık, tazelik, neşe, sevinç" anlamına gelen Nüzhetiye ismini vermiş.

Burası ile Yıldız Parkı arası, araba ile sadece 5 dk. İsterseniz yürüyebilirsiniz ancak diğer yerleri ve dönüşü düşündüğünüzde yorucu olabilir. Kasrın otoparkı yok. Ancak önünden geçer geçmez sağa döndüğünüzde, biraz ileride İspark var. Beşiktaş evlendirme dairesinin hemen karşısı. Sanırım cumartesi günleri semt pazarı olarak kullanılan bir yer ama tuhaf ve insanı tedirgin eden bir otopark.

Ihlamur Kasrına giriş ücretli ve 15 TL. (Neden bilmiyorum ama her yerde 30 TL. yazıyor) Merasim Köşküne girmeyecek iseniz, yani sadece restoran kısmından faydalanıp, bahçeyi gezecekseniz giriş ücreti 5TL.  Pazartesi günleri dışında her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.

İçeride 2 adet köşk var. Bir tanesi yukarıda fotoğrafını gördüğünüz ve padişahın resmi işleri, misafirlerini ağırladığı, törenlerde kullanılmak üzere yapılan Merasim Köşkü, diğeri ise Sultanların maiyeti ve haremi için kullanılan Maiyet Köşkü.

Merasim Köşkü

Restoran/ Kafe olarak Hizmet Veren Maiyet Köşkü

Merasim köşkü rehbersiz gezilebiliyor. Zaten tek katı için izin veriliyor ve toplasanız 10 dk. sürmüyor. Belli zaman aralıkları ile müze yarım saat kapatılıyor. İçeride bırakın flaşsız çekimi, hiçbir şekilde fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor. Kapıda görevli arkadaşın buna gösterdiği sebep bana hiç mantıklı gelmese de, kurallara uymak adına içeride bir çekim yapmadım.

Merasim Köşkü

Maiyet Köşkü ise restoran/ kafe olarak hizmet veriyor ve halihazırda açık. Bunun haricinde müze sınırları içerisinde 2 adet tarihi çeşme ile 2 adet yapay havuz mevcut. Ve içerisi olabildiğince yeşillik, bakımlı, tertemiz bir yer.

Köşkün Önündeki Yapay Havuz

Ben burada nasıl daha iyi kare yakalarım diye bakınırken, yan tarafta ki Maiyet Köşkü bahçesinden 2-3 yaşlarında bir çocuk, muhtemelen kendini ailesine unutturarak bu havuza yürümeye başladı ve inanın hiç durmadı, en ufak bir tereddüt göstermedi ve havuza düştü... Sanırım annesi erken fark etmiş olacak ki ben koşana kadar yetişti ve çocuğu havuzdan tutup aldı. Bildiğiniz gibi siz ne kadar dikkatli olursanız olun, küçük çocuklar kaşla göz arasında gözden kaçabiliyor.. Böyle yerlerde çok dikkat etmek lazım.

Diğer Yapay Havuz ve Tarihi Çeşme

Diğer Tarihi Çeşme

Bu arada içeride ufak tefek tadilat, çalışmalar var ama rahatsızlık verici değil. Burada eğer kafe kısmında oturmayı tercih ederseniz 1 saat veya daha fazla zaman geçirebilirsiniz.

Beşiktaş Çarşı:

Gördüğüm en renkli, en canlı ama bir o kadar da karmaşık bir çarşı:) Semtin merkezi olmasının yanı sıra, Beşiktaş Taraftar Grubu'nun da buluşma noktası. Çarşıda her tür esnafa rastlamanız mümkün. 

Ihlamur Kasrı'ndan yürüyerek 15 dakika mesafede ki çarşıya ulaşım çok sıkıntılı değil. Ben buranın devamında Ortaköy'e geçeceğim için araba ile geldim ve otopark olarak da Kuleler Otopark isimli yeri kullandım. Burada Google Maps yada başka navigasyon cihazları kullanmakta fayda var. Yanlış girerseniz sokaklar dar ve kalabalık.

Çarşı'da en dikkat çeken yer tabi ki Kartal Heykelinin bulundu meydan. Burası merkez ve diğer tüm cadde ve sokaklara buradan yol var.

Beşiktaş Meydan ve Kartal Heykeli

Diğer dikkat çeken yer ise Kahvaltıcılar sokağı. "L" şeklinde enteresan bir yer:) Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, benim tercih edeceğim yada ettiğim tarzda yerler değil. Uzunca ve dar bir sokak, sağlı sollu tamamı kahvaltıcı. Günün hangi saati giderseniz kahvaltı var ama dediğim gibi çok iç içe, yan masadan peynir, domates alsanız fark edilmeyecek bir durum söz konusu. Birde ben doğa ile iç iç mekanlarda kahvaltıya alıştığım için olsa gerek, şehrin göbeğinde sıkış tepiş kahvaltı pek keyif verici görünmedi gözüme. Birde her mekanın önünde, içeri girmeniz için yapılan ısrarlı çağrılar rahatsız edici. Ama yine de ilginç bir yer.

Kahvaltıcılar Sokağı

Yine çarşıda Panayia Rum Ortodoks Kilisesi mevcut. Geziye açık mı bilmiyorum ama ben kapısını açık görünce avlusundan içeri girip, bir kaç kare çektim.

Panayia Rum Ortodoks Kilisesi

Panayia Rum Ortodoks Kilisesi

Bunun haricinde hemen her sokağı ilginç yapı ve mekanlarla dolu bir çarşı, gezmek keyifli.

Ortaköy: 

Ortaköy

Burası ile ilgili aslına bakarsanız söylenecek çok fazla birşey yok. Muhtemelen birçoğunuz ya gitmişsinizdir yada meşhur cami ve boğaz manzarası fotoğraflarına birçok yerde rastlamışsınızdır.

Önce kısaca ulaşımdan başlayalım. Beşiktaş Çarşı'dan 4 km. mesafede ve yaklaşık 10-15 dakika da özel aracınız ile ulaşabiliyorsunuz. Meşhur Ortaköy Camii'nin orada otopark yok. Ancak köprünün altından devam edince hemen solda Judo otopark isimli bir yer ve biraz daha ileride, sağda İspark mevcut. Aracınızı buraya bıraktıktan sonra, 5 dk. da yürüyerek Ortaköy Sahile ulaşabiliyorsunuz. 

Farklı bir açıdan Ortaköy Camii

Sahile inişteki kumpirciler bildiğiniz gibi çok meşhur ama o kadar rahatsız edici bir yaklaşım var ki tahmin edemezsiniz. Kumpircilerin arasına girdiğiniz andan itibaren her dükkandan bir ses, çağırma... Gerçekten çok rahatsız edici ve yiyeceğiniz varsa bile vazgeçiyorsunuz. Bu alanda en güzel yerler ise, yan yana duran küçük sahaflar.

Biraz daha aşağı indiğinizde zaten sahil ve Cami'ye çıkıyorsunuz. Ortaköy Camii gerçekten etkileyici. Mimarisi ve dış işlemeleri çok dikkat çekici. Yapım tarihi 1853 olan cami, yıllar içerisinde deprem, yangın vb. sebeplerle büyük zararlar görmesine rağmen yapılan onarımlarla bugünlere gelmiş ve belki de İstanbul'un en ilgi çekici, en çok fotoğraflanan yapılarından biri olmaya devam ediyor. Benim gördüğüm, insanlar Ortaköy sahilde bir kahve içelim, bir kumpir yemeye gidelim demekten ziyade fotoğraf çektirmeye gidiyor. İnanın çok ilginç kareler vardı. Sırf burası için özel giyinmiş, burada fotoğraf çektirmek için hazırlandığı belli olan çok fazla insan vardı.

Ortaköy Camii

Bu arada fotoğraf severler için Kız Kulesi ve Tarihi Yarımadaya doğru yada Çamlıca Camii tarafına doğru çok güzel manzaralar var. Bunun için tele objektifi olan arkadaşlar biraz daha şanslı gibi.

Çamlıca Camii

Buraya kadar yazdığım yerler benim gezdiğim yerlerdi. Şimdi de çok kısa, liste şeklinde bu bölgede gidebileceğiniz diğer yerleri yazıp, tavsiyelere geçiyorum.

Dolmabahçe Sarayı, Saray Koleksiyonları Müzesi, İtfaiye Müzesi, BJK Müzesi (Buraya oğlumla gelmek istediğim için ileri bir tarihe öteledim), Deniz Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi, Çırağan Sarayı. Tüm bu yerler bir birine çok yakın. Tamamı araç olmadan dahi gidebileceğiniz mesafelerde.

Tavsiyeler:

İlk tavsiyem fotoğrafçı arkadaşlar için. Hem geniş açılı lens hem de tele objektifler benim gezdiğim yerlerde çok işinize yarayacaktır. Tarihi yapılar için geniş açı lensler, boğaz manzarası için tele objektifler ile harika kareler çekebilirsiniz.

Ortaköy'de bir yere oturmadım ama seviyorsanız kahve alıp, sahilde ki banklarda oturup keyif yapabilirsiniz.

Yıldız Parkı'na gidip ahşap yollarda sallanmayı unutmayın:)

Beşiktaş Çarşı çok kalabalık ve tedbirler konusunda çok kötü durumda ama korona sonrası yada toplumsal bağışıklık kazanabilirsek ondan sonra sokak sokak gezin, bir kafede oturup mutlaka çay, kahve için.

Bir İstanbul serisinin daha sonuna geldik:) Vakit ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. 

Yorum Gönder

43 Yorumlar

  1. 12 yıl İstanbul'da yaşamış, hatta 2-3 yıl tam da Beşiktaş'ta oturmuş biri olarak anlattığınız yerlerin bazılarını görmemiş olmam ne kadar büyük aptallık 🤦🏻‍♀️ağlamak istiyorum şu an 😩 Yıldız parkının önünden defalarca kez geçtim ama içine hiç girmedim. Fotolardaki gibi bir yer olduğunu bilsem girerdim ya da girmiş olsam bilirdim mi diyeyim :( şu an hayıflanıyorum kendi kendime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç öyle düşünmeyin, inanın gizlenmiş bir yer resmen 🙏😀 Yıldız yokuşundan inerken özellikle dikkat ettim, görmek neredeyse imkansız 😅 Birde içinde yaşadığınız yerde, bir sürü telaşın içinde bu tip yerleri farketmek gerçekten çok zor.. Teşekkürler güzel yorum için 🙋‍♂️☺️

      Sil
  2. Beşiktaş' a hiç gitmedim. :) Yıldız Parkı çok güzel görünüyor. Yeşillik olan bütün fotoğraflara bayıldım. :)) Çarşı ve kahvaltı konusu sıkıntılıymış cidden. Dükkanın önünde durup zorla müşteri toplamaya çalışanlara gıcık oluyorum ben de. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem Beşiktaş Çarşı, hem de Ortaköy dekiler gerçekten çok iticiydi, bu kadarını beklemiyordum 😅🙏 Küçük yerde yaşamaya fazla alışmışım ki tuhaf geldi 🙈😂 Ben teşekkür ederim 🙋‍♂️☺️

      Sil
  3. I enjoyed your report and photos. I did like breakfast street and its narrowness but like you, I wouldn't enjoy eating in a cramped place. I like to begin my day with some quiteness. I'm afraid I would be agitated if I ate on breakfast street. Have a nice and happy day and thanks for sharing your thoughts.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We totally agree on breakfast, calmness and, if possible, breakfast in nature is always my first choice:-) Thank you Bill :-)

      Sil
  4. Evet bende çok beğendim, Yıldız Sarayı açık olsaydı daha da güzel bir gün olacaktı:-)

    YanıtlaSil
  5. Ortaköy'ü ne çok özledim anlatamam. Yeniden aklıma düşmesi -yazınız sayesinde- iyi oldu :)
    Çok güzel tarihi mekanlar varmış Beşiktaş'ta. Gerçekten bilmiyordum. Merasim Köşkü çok heybetli. Ve ben tek kelimeyle bayıldım.
    Bir Beşiktaşlı olarak ilk fotoğrafa da ayrıca hayran kaldığımı belirtmek isterim :))
    Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, rengimiz belli:-)) Tabi fanatikliğimiz yok ama meydan, çarşıyı çok görmek istediğim bir yerdi. Çok mutlu oldum beğenmene, teşekkür ederim tekrardan:-)

      Sil

  6. I love streets that are full of interesting buildings and places.

    Fascinating post, my friend.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much for your nice comment:-)) Happy weekend my frined.

      Sil
  7. galata, kadıköy, beşiktaş, eminönü. en sevdiğim dört yer. yıldız parkına kitap okumaya giderim. çarşı zaten yani nerdeyse hayatımızın geçtiği yer yaa. yemek alışveriş, özellikle akşam yemeği, ne keyifli olur, beşiktaş çarşının halkı, kadıköy çarşı halkından daha canlı. iskeledeki simitçide kahvaltı veya beşiktaş cumhuriyetindeki kahvaltı, beşiktaşta kahvaltı bir gelenek ve mutluluk, sonra da akaretlere geçip yürüyerek nişantaşı :) çarşıdaki kitapçılar tabii bir de :) beşiktaştan ortaköye yürümek veya karaköye yürümek de bir gelenek tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O geleneği yapmayı isterdim ama çok uzak geldi mesafeler:-) Keşke gitmeden önce senden dinleseydim buraları:-) Teşekkür ederim güzel yorum için, mutlu haftasonları Deep:-)

      Sil
  8. Bu yazıya bayıldım resmen. Tekrar tekrar gelip inceleyeceğim. İstanbul'un en muhteşem kesitlerinden biri bence. Fotoğraflar harika. Hem gönlünü hem fotoğraf makinasını şenlendirmek için hemen gidip görmek istiyor insan. Kesinlikle gidilip görülecek. Bu şahane rehberlik için çok çok teşekkürler. Emeklerinize sağlık😊🙋‍♀️🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmenize çok mutlu oldum:-) Tam da dediğiniz gibi, bu kadar güzel yeri bir arada barındıran sayılı semtlerden ve beni çok mutlu eden bir yer oldu. İstanbul yazılarına devam edeceğim, umarım onları da beğenirsiniz:-)

      Sil
  9. Gerçekten Beşiktaş denince illaki gidilmesi gereken yerlerden biridir Yıldız Parkı, köşkleri ile, ormanı ile kuytu bir köşe gibi kalır bütün o curcunanın arasında. Oğlum Kabataş Erkek Lisesi'nde okuduğundan ben de gezdiğiniz bu yerlerde bulunma şansına eriştim, ve yine dediğiniz gibi en kötü yanı esnafın davranış şekilleri , ona rağmen gece manzarası tam da o kumpircilerin sokağından inanılmazdır. Tanıtım için teşekkürler. Gitmiş, yeniden gezmiş kadar oldum. Sağlıkla kalın, seyyahlığınız daim olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Aslında bazı yerleri geceleri de görmeyi, fotoğraf çekmeyi çok istiyorum ama hem yasaklar hem de zamandan dolayı henüz başaramadım:-) Dediğiniz gibi o bölgenin gece manzarası eşsizdir.. Anılarınızın canlanmasına mutlu oldum, tekrardan teşekkür ederim:-)

      Sil
  10. Cocuk havuza düştü dedigin yerde bi korktum neyse anne gec de olsa kurtarmus
    Benim wn en en sevdigim sey Ortakoyden kalkan Boğaz Turlaridir. Sıkıntılı şeylerden sonra ödül olarak yaprim hep simdi de düşünüyorum asi olmanin ödülü olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boğaz turu yıllar önce yapmıştım ve çok keyifliydi benim için de:-) Şimdi ki planlarımdan biri de vapur ile ne kadar iskele varsa gitmek:-)) Mutlu haftasonları dilerim.

      Sil
  11. Bu yazınızı daha ayrı sevdim, İstanbul'lu olmamın ve Beşiktaş'ta geçen çocukluğumdan dolayı:))) Gelmeyeli yıllar oldu ve yazınızı okuyunca özlediğimi daha çok fark ettim. Hele Beşiktaş Çarşı'nın içini görünce çok duygulandım, çok severim orayı. Hatta çarşı'nın içinde tarihi bir kurabiyeci var, hala duruyordur umarım (daha doğrusu fırın 7-8 Hasanpaşa Fırını) Çok güzel portakallı kurabiyeleri var, tavsiye ederim:))) Fotoğraflar çok güzel olmuş, Yıldız Parkı'nın güzelliği ve sakinliği bambaşka:))) Ortaköy, Çamlıca çok güzel, çok özlemişim:))) Bu yazıya bu kadar geç yorum yapmam hiç olmadı:) Emeğinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heykelin hemen çaprazında duruyor:-)) Ama namını daha önce duymadığım için girmedim, kaçırmışım:-(( Bir dahakine artık:-) Bazen yoğunluktan, bazen yoğuz yazı trafiğinden gözden kaçabiliyor, öyle düşünmeyin lütfen:-) Çok teşekkür ederim güzel yorum ve katkınız için:-)

      Sil
  12. I would like to walk thorugh that park and across that bridge!
    Great report of the cultural heritage of that beautiful place.
    Buildings and streets are well maintained. Ortaköy Camii is marvelous!

    Have a nice weekend!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. thank you so much Giorgio :-) Wish you a great weekend too:-)

      Sil
  13. şu yayında nasıl büyük emek var ama ben konudan bağımsız, babalar gününüzü kutlamak için geldim ❀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok naziksiniz 🙏 🙏 🙏 Hayatta olan, olmayan, babalığa hazırlık yapan, olmak isteyen, bu ismin hakkını veren tüm babalarımızın, babalar günü kutlu olsun 🙏 🌼🙏

      Sil
  14. ne kadar kapsamlı! ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Ihlamur Kasrı'na bende gideceğimmmm :) Selam sana Beşiktaşlıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha ne kasırlar var bir bilseniz:-)) Şimdi ki plan İstanbul'un tüm sırasıyla kasırlarını ziyaret etmek:-) Beşiktaş Can'dır:-)) Selamlar, sevgiler:-)

      Sil
  16. Hocam yan masadan uzanıp domatesini alırım tabaktan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam inan fark etmem:-)) O kadar dalgın bir adamım:-)

      Sil
  17. Bu yazıya konu olan yerleri o kadar çok gezdim ve severim ki, hatta gençliğimde Ortaköyde sokakta kurulan sanat pazarında yaptığım resimleri satardım. Her köşesi benim için değerli. Gri bulutlu bir hava
    sizi karşılamış ama yine de çekilen kareler çok güzel. Elinize sağlık, yine çok güzel bir yazı olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulutlar ve hava beni mutlu edecek tarzdandı ama serin olduğu için çok fazla vakit geçiremedim, bir kahve içip, Sarıyer'e doğru araç ile keyifli bir yolculuk yaptım:-)) Yorumlara bakınca burayı gezen son kişi gibi görünüyorum:-)) Keşke önceden bilseydim ve sizlerden öneri alsaydım.. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

      Sil
  18. Eskiden ortaköy kumpir yerken daha güzeldi şimdi tadı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son orada kumpir yediğimde 22-23 yaşlarındaydım, o yüzden arası yok bende:-) Ama şu an yenmeyeceği kesin:-)

      Sil
  19. Çok teşekkür ederim:-)) Bu aralar İstanbul'u yeniden, yazacak ve fotoğraflayacak şekilde keşfetmeye başladım:-) Tekrardan teşekkürler:-)

    YanıtlaSil
  20. Uzun zamandır uğrayamadım bloğa. O yüzden hem bir Beşiktaş 'lı ve Beşiktaş-Ortaköy'ü çok seven biri olarak hemen bu yazıya uğrayıverdim merakla :) İlk fırsatta diğerlerini de okuyacağım tabii.
    Ve bir kez daha anladım ki ,en biliyorum dediğim yerleri bile ziyaret etmeden önce sizin bloğa uğramak gerek ve de yeter şart :) Hiç bilmediğim ,ne güzel yerler bulmuş, gezmişsiniz yine. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum bu şekilde faydalı bulmanıza:-) Yazılarınızı özledik, daha sık görmek isteriz :-) Mutlu haftasonları dilerim:-)

      Sil
  21. Size de mutlu hafta sonları :)

    YanıtlaSil
  22. Beşiktaş ı, Yıldız parkını ne çok gezdim... Yine nostalji yaptım sayenizde. İstanbul yazıları devam etsin🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür, mutlu oldum anılarınızın canlanmasına:-)) İstanbul ile ilgili planlarım var ve sık sık gitmeye devam edeceğim:-)

      Sil
  23. Çok sevdiğim, uzun yıllarımı geçirdiğim ve çok özlediğim yerlere götürdünüz beni cümlelerinizle.

    Ellerinize sağlık.

    Bir dahaki gidişinizde benden de selam söylersiniz belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) İstanbul'un en modern, en tarihi yerlerinden ve her gidişimde keyif aldığım bir semt:)

      Sil