Doğa Yürüyüşü | SR Outdoor & Adventure

Rumeli Feneri

Yakın zamanda katıldığım eğlenceli bir doğa yürüyüşü ve güzel haberlerle karşınızdayım:) Bu ara sosyal medyaya (Instagram) biraz daha fazla ağırlık vermem nedeniyle, blog sayfamı ne yazık ki ihmal ediyorum ama benim için buna değecek güzel bir yoğunluk var.

Önce 17 Aralık'ta katıldığım doğa yürüyüşünden, sonrasında ise SR Outdoor & Adventure Ailesinden bahsedelim diyerek girişi tamamlayalım :)

Yürüyüş Liderimiz M. Boğaç Tun

17 Aralık 2022 Cumartesi, Rumeli Feneri Doğa Yürüyüşü; Grubumuzun tecrübeli doğa yürüyüşü liderlerinden Boğaç Abi ve Tayfun'un bölgede önceden keşfi yaparak, rotasını hazırladıkları yürüyüş parkuru, doğa ile baş başa vakit geçirmek, İstanbul'un karmaşasından kısa süreliğine de olsa kaçmak isteyen Arkadaşlarla bir araya geldiğimiz harika bir etkinlik için buluşma sebebimiz oldu:)

Yürüyüş Ekibi:)

Orta zorlukta ki 10 kilometrelik parkurun, ilk 3 kilometresi deniz kenarı boyunca, sonrası ise orman içi ve köy yolundan devam ederek, bizi başladığımız noktaya keyifli bir şekilde geri bağladı. Son olarak buluşma noktamıza yakın bir restoranda kahve/ çay içerek etkinliğimizi tamamlayıp, günü mutlu bir şekilde bitirmiş olduk.

Rumeli Feneri Yürüyüş Yolu

Benimle birlikte 17 Arkadaşın katıldığı yürüyüş için buluşma noktamız Rumeli Feneri Topçu Kale'sinin yan tarafı oldu. Ekip bir araya geldikten sonra başladığımız yürüyüş ise yaklaşık 3 saat sürdü. Yürüyüş süresince benim açımdan harika kareler yakaladığım 2 tane de mola noktamız oldu. Bir tanesi deniz kenarı boyunca yürüyüş yaptığımız yoldaki deniz manzaralı alan, diğeri ise orman içinde -aslında çadır kampı yapmaya çok müsait- yeşillik bir açık alandı. Yürüyüş boyunca hava sıcaklığı da 19 dereceydi:) Bu da yürüyüşü daha keyifli hale getiren faktörlerin başında geldi.

Deniz Kenarı Rotası

Kısa yürüyüş bilgilerinden bahsettikten sonra, günübirlik doğa yürüyüşleri ile ilgili bir link bırakıyorum. Bu linkte günübirlik doğa yürüyüşlerinde dikkat edilmesi gereken hususları, ihtiyaç duyacağınız ekipman listesini bulabilirsiniz. Günübirlik doğa yürüyüşleri hakkında. 

Gelelim SR Outdoor & Adventure Ailesine :) 

Serkan Raşa

Kızı Mia İdil'e manevi bir miras bırakabilmek için, Moda'da ki evinden yola çıkan ve bu yürüyüş esnasında yaklaşık 4 milyon adım atarak Lozan'a yürüyen Serkan Raşa, aynı zamanda SR Outdoor & Adventure'ın kurucusu ve tam bir doğa sporları tutkunu.

Serkan ile birlikte her biri kendi alanında uzman Arkadaşların katkı ve katılımlarıyla; Butik Doğa Turları düzenleyen SR Outdoor & Adventure'ın en büyük amacı ve diğer gruplardan kendini farklı kılan yanı; doğa severleri bir araya toplayarak, herkesin keyif alacağı özel etkinlikler düzenlemesi. Burada ki kilit kelime ise; her daim, her alanda kulağa hoş gelen "BUTİK" :) Tabi katılımın sınırlı sayıda tutulması, haliyle faaliyetlerin daha eğlenceli, zaman açısından ise etkin ve verimli geçmesini sağlıyor.

SR Outdoor & Adventure

Benimde yakın zamanda bir parçası olduğum SR Outdoor & Adventure'ın başlıca faaliyetleri içerisinde; ülkemizin farklı şehirlerinde, grubuna hakim tecrübeli yürüyüş liderleri eşliğinde az bilinen (tabi bizler tarafından daha önce keşfi yapılmış) rotalarda doğa yürüyüşleri (yılın her mevsiminde) ve yine uzman yoga eğitmeni eşliğinde İstanbul yada farklı şehirlerde yoga kampları planlamak, icra etmek var. 

Bunların yanına ilave olarak; yoga kampları ve doğa yürüyüşü etkinliklerinin içerisinde olacak şekilde ve benim tarafımdan verilecek fotoğrafçılık ile ilgili küçük workshoplar ve fotoğraf çekim etkinlikleri, ilerleyen zamanlarda ise bunlardan ayrı olarak planlayacağım İstanbul içi yada farklı şehirlerde fotoğraf turları olacak:) 

Tabi burada kritik kelimeyi tekrar hatırlatmakta fayda var:) Butik Turlar.. Daha çok arkadaş gruplarının yada birbirini tanıyan insanların bir araya geldiği etkinlikler. Yapacağımız etkinliklerden maksimum faydayı sağlamak ve hepsinden önemlisi keyif alabilmek adına en önemli kriterlerin başında bu husus geliyor.

Rumeli Feneri Yürüyüşünden

Bu saydığım etkinliklerin yanında, zaman zaman İstanbul'da ücretsiz doğa yürüyüşleri ve tanışma etkinlikleri de oluyor. Katılmak isterseniz bunlara da bekleriz:) Tabi Hayat40tansonra olarak kendi bireysel gezilerime devam edip, sizlerle paylaşmaya devam edeceğim:) Ama bundan sonra yapacağım doğa ve fotoğrafçılık üzerine olan gezilerimi SR Outdoor & Adventure çatısı altında icra edip, sizlere aktaracağım.

Son olarak; Planlı etkinliklerimizin duyurularını hem burada, hem de kendi Instagram hesabımda sizlerle paylaşıyor olacağım. Güncel etkinlikler için; SR Outdoor & Adventure Instagram hesabını da takip edebilirsiniz.

Halen takip etmeyenler için Instagram hesabım; hayat40tansonra

Yazıyı, önümüzde ki ilk etkinliğin duyurusu ile tamamlayalım; 

13-15 Ocak 2023 tarihlerinde, Yoga & Hiking etkinliği için Kocaeli/ Yuvacık'ta buluşuyoruz:)

Yorum Gönder

54 Yorumlar

  1. Keyifli bir yürüyüş olmuş belli, iyi gezmeler

    YanıtlaSil
  2. Banu Acar'ı İz Tv'den bilirim. Ne keyifli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürüyüş Arkadaşlarımızdandı ve çok neşeli, keyifli bir insan:) Tabi ki tam bir doğa sever:) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. 10 numara 5 yıldız bir etkinlik. Çok çok şanslısınız:)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir etkinlik. İkamet sınırlarımın içinde kolayca ulaşabileceğim bir etkinlik olsaydı katılmayı çok isterdim. Ama benim bu konuda (yürüyüş için gerekli donanım) hiçbir hazırlığım yoktur.
    Bu güzel doğa yürüyüşü tanıtım ve paylaşımınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Recep Bey:) Etkinliğe değil ama sizinle tanışmaya gelmeyi çok isterim imkan ve fırsat olursa. Saygılarımla.

      Sil
  5. Keyifli bir gruba dahil olmuş gibisiniz. İzmir'de etkinliğiniz olursa katılmak isterim açıkcası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Sığacık taraflarında geçen sene doğa yürüyüşleri yapıldı. Tekrar planlama olursa mutlaka haber veririm:)

      Sil
  6. Evet doğa yürüyüşlerinde kıyafet ister istemez etkiliyor. Bir çok yerde çalı, çırpı, diken içinden geçiyorsunuz yada tırmanma, su geçişleri oluyor:(

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim:) Bi de beni klavye başında görseniz:))) Tuşlar parmaklarıma, parmaklarım beynime yetişmekte çok zorlanıyor... Tekrardan teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. Herzaman ki gibi yine güzel kareler ve sade bir anlatım olmuş..Emeğinize sağlık "hayat kırktan sonra" SR Outdoor & Adventure ile nice güzel paylaşımlarınız olur umarım 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Bu güzel etkinliği, gelişmeleri yazıyla da paylaşmak istedim:)

      Sil
  9. Elinize, yüreğinize,emeğinize sağlık; çok güzel bir yazı olmuş büyük bir zevkle okudum,yürüyüş de aldığım keyfi yeniden yaşadım.Fotoğraf çekim etkinliklerininde aynı keyfi vereceğinden eminim.Sabırsızlıkla bekliyor olacağız.Yeni güzel rotalara,keşiflere.

    YanıtlaSil
  10. Keyifli bir yürüyüş olmuş ne güzel. Ben de yürümeyi severim ama çabuk da yoruluyorum. Gerçi öyle bir ortamda sıkılmaz da insan. :) Fotoğraflar çok güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşık 3 saat sürdü ama eğlenceli bir Arkadaş grubu ile çok gerçekten zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Birde ekip çok profesyonel, aralarda esneme hareketleri, yerinde ve zamanında verilen molalar ile yürüyüş sonrasında kendinizi tamamen yenilenmiş hissediyorsunuz:) Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  11. A great walk and narrative. Thanks for sharing!

    YanıtlaSil
  12. Fotoğraflardan anlaşıldığı üzere çok güzel bir gezi olmuş. Sömestr tatilinde - 20 Ocak sonrası - İstanbul'da olacağız. Umarım günübirlik turlardan birine denk gelip katılırız biz de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ekip ve yürüyüş yapılan ortam çok keyifliydi:) İnşallah denk geliriz ve eminim çok keyifli olur:) Teşekkür ederim tekrardan.

      Sil
  13. Ovvv çok güzel ve de keyifli görünüyor ama parkuru tamamlayabilir miydim bilemedim. :) Yuvacık da enfes bir yer çok güzel fotoğraflar gelecek eminim.

    YanıtlaSil
  14. Very good, it reminded me of our coast, near here in Sintra
    Coisas de Feltro

    YanıtlaSil
  15. Tam bir yürümek tutkunu olarak hemen okudum büyük keyifle. Grupla yürümek pek benlik değil :) Ama belli ki çok güzel, kaliteli bir turmuş katıldığınız. Çok da memnun ayrılmışsınız..
    Bu sene Likya'nın bir kısmını yürümeyi planlamıştım, geçen seneki Mimas'tan sonra ama annemin ameliyatı nedeniyle iki ayağım bağlandı, onu bekledim şimdi kış dönemi ama bahara vallahi bir şeyler düşünüyorum, çok özlediğimi bu yazıyla da fark ettim..
    Eşim de bu yaz Norveç'i yürüyecek, o da tek başına, biz ikimiz böyle bir huy edindik :)) Birlikte yürüsek mi diyoruz ama çocuklara kim bakacak... Sanırım birkaç sene daha böyle ayrı ayrı.. Hoş bazen böylesi aslında daha da iyi demiyor değilim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki biraz daha büyüdüklerinde beraber de yapılır ama sizin tek yürüyüşleriniz size iyi geliyor gibi:) Bende tek yürümeye, gezmeye alışığım aslında ama bunun keyfi de bir başkaymış. Baharda bekleriz:) Teşekkür ederim.

      Sil

  16. Doğa yürüyüşleri çok güzel oluyor:))) Gerçi bugüne kadar hiç yapmadım, yorulur muyum bilmiyorum?:) Keyifli olduğu kesin:))) Yazınızdan ve çektiğiniz fotoğraflardan da anlaşılıyor:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sefer belki biraz yorucu olabilir ama sonrasında kendinizi çok iyi hissedeceğinize eminim:) Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  17. Doğa yürüyüşleri çok keyfli olsa gerek fotoğraflarda süper.

    YanıtlaSil
  18. Rumeli Feneri doğa yürüyüşü keyiflidir. Bir çok defa yürümüşümdür bu rotayı. Butik Turlar fikri de çok iyi düşünülmüş. Hayata geçirdiğinizde eminim güzel etkinlikler olacaktır. Size keyifli yürüyüşler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Oraya kale ve köyün keşfine gitmiştim daha önce ama yürüyüş daha keyifli geldi:) Saygılar.

      Sil
  19. Çok güzel ve keyfli bir gezi olmuş.

    YanıtlaSil
  20. Merry Christmas to you and all yours.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much:) Best wishes from Türkiye:)

      Sil
  21. Hocam, özellikle butik diye vurgulamışsın. Peki katılmak isteyen kişi sayısı çok olursa ne olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam yer kalmadı diyeceğiz:) Paradan çok öncelik kaliteli zaman geçirmek:)

      Sil
  22. Doğa yürüyüşlerine bayılırım. Sürekli yaptığım bir şey ama hiç bir etkinlik adı altında yapmadım bence güzel bir deneyim farklı insanlar ve farklı kafalarla daha değişik şeyler tadıyor insan ortam aynı dahi olsa yanındakinin yanımasıyla görüyorsun her şeyi şayet ben yürümeyi sevmeyen biriyle doğa yürüyüşüne çıktığımda ondan hiç keyif alamıyorum ama bu tarz butik gezilerde çok keyif alınacağı belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğa yürüyüşleri, kültür gezilerinden biraz daha farklı oluyor ve katılımcıları genelde aynı kafa yapısında oluyor:) Bugüne kadar yalnız yaptığım -ki aslında yalnız pek emniyetli değil- böyle bir etkinliğin grupla daha keyif verdiğini öğrenmiş oldum bende:) Teşekkür ederim:)

      Sil
  23. Böyle günübirlik yürüyüşleri görünce nasıl geçmişe özlem depreşiyor anlatamam.. sanırım o zamanlarda biz butik dediğiniz yürüyüşleri yapıyormuşuz. :)
    Harika, sizi kutluyorum :) @>-------------

    YanıtlaSil
  24. SR Outdoor & Adventure ailesi sizinle ne güzel örtüşmüş. Eminim birlikte çok güzel etkinlikler yapacaksınız. Yürüyüş en güzel sporlardan biri ama üç saat hayli iddialı. Umarım tatlı molalar veriyorsunuzdur. Küba yazınız da çok güzeldi. Başlığı görünce oraya gittiğinizi düşündüm. Şimdiden yeni yılınız kutlu olsun Sezgin Bey. Bütün isteklerinizin gerçekleşmesi dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sibel Hanım:) Yeni yılınız Aileniz ile birlikte tekrardan kutlu olsun, saygılar.

      Sil
  25. Küba yazınıza kaç kez gelip baktığımı hatırlamıyorum. Yazıyı okuyor, inceliyorum ve yorum yazmak için aşağıya iniyorum, yoruma kapalı. Sadece merak ettiğim için soruyorum, neden bu yazınız yoruma kapalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey;

      Küba yazısı tanıtım yazısı (başka bir yayıncı tarafından hazırlanmış) kapsamında yayına aldığım bir yazı. Benim yaptığım bir ziyaret değil:)

      Sil
  26. Ne kadar güzel bir yürüyüş olmuş :) katılımın sınırlı olması daha kaliteli bir ortam oluşturuyor diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Butik olan her şeyde sanırım kalite biraz daha yüksek oluyor.

      Sil
  27. Bugün Yuvacık taraflarındasınız, yazının sonunda öğrendim bu bilgiyi. İyi gezmeler diliyorum. :) Butik tur deyimini daha önce duymamıştım. Kapsamı hoşuma gitti. Geçmişte doğa yürüyüşlerine katılmışlığım var tadını bilirim. Kısmet olsa da tekrar başlayabilsem keşke. Başarılar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ne yazık ki bu tur sonrası uzun bir sessizliğe gömüldüm ve tekrar başlayabilmek için can atıyorum:) Teşekkürler.

      Sil
  28. Sevgili Sezgin Hocam, harika bir günde doğada birlikte olmak çok güzeldi.İyi ki sizi tanıdık.İyi ki bu ailede buluştuk.An'ı ölümsüzleştiren kıymetli karelerin için müteşekkirim..Sağ olasın..Birlikte nice etkinliklere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Boğaç Abi, benim içinde çok keyifli bir gündü. Daha nicelerine inşallah:)

      Sil
  29. Kesinlikle harika bir ortamdı:) Teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil