Kocaeli Fotoğraf Teknolojileri Müzesi | Hayat40tansonra

Kocaeli Fotoğraf Teknolojileri Müzesi

Bugün yepyeni, taptaze bir müzeden bahsetmek için bilgisayar başındayım:) Bu müze gezimiz; 19 Ağustos 2022 tarihinde halkın hizmetine açılan Kocaeli Fotoğraf Teknolojileri Müzesi. Açılışından sadece 4 gün sonra Oğlumla birlikte bu ilgi çekici müzeyi ziyaret etme imkanı bulduk.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından böylelikle kentimize yeni bir müze daha kazandırıldı. Ve fotoğrafa olan ilgimden dolayı, beni diğer yerlere göre biraz daha fazla heyecanlandıran bir müze oldu. Aynı zamanda benim için İzmit'e gelecek Arkadaşlara gezdirebileceğim bir yer daha demek anlamına geliyor :)

Müze İzmitliler için bilindik bir yerde. Seka Kağıt Müzesi ile Bilim Merkezi'nin birlikte bulunduğu binanın bir kısmı bu yeni müze için ayrılmış. Daha doğrusu Kağıt Müze'sinin üst katında küçük bir alan ile bu güzel müzeyi oluşturmuşlar. Ulaşım için yine de aşağıya bir görsel bırakıyorum.

Kocaeli Fotoğraf Teknolojileri Müzesi

Müzenin kendisine ait ücretsiz otoparkı var. Aracınızı bıraktıktan sonra 2 dakika yürüyerek müzeye ulaşabiliyorsunuz. Müze pazartesi günleri hariç, her gün 08.30-17.30 saatleri arasında  ziyarete açık. Yazının başında da belirttiğim gibi diğer iki büyük müze ile aynı mekanı paylaştığından onların sahip olduğu tüm imkanlara sahip. Bu arada Seka Kağıt Müzesi'nin detaylarını yazdığım yazıya buradan, İzmit Müzeleri yazıma ise buradan ulaşabilirsiniz.

Kocaeli Fotoğraf Teknolojileri Müzesi

Geçelim müzenin içeriğine; adından da anlaşılacağı gibi fotoğrafın geçmişten günümüze teknolojik gelişimini anlatan bir müze. Ve bundan dolayı da 1800'lü yıllardan günümüze kadar kullanılmış, halen kullanılan birbirinden değerli gerçek fotoğraf makinelerinin yer aldığı bir yer. Tabi bu makinelerin yanı sıra yazılı ve diğer görseller ile bu ekipmanlar desteklenmiş. 

Körüklü Makineler


Müze Manifestosu ile başlayan gezide, önce fotoğrafın 1800'lü yıllarda ki gelişimini anlatıyor.

Fotoğraf Teknolojileri Müzesi

Devamında ise 1900'lü yıllarda kullanılan makine ve ekipmanlarla devam ediyor. 

Fotoğraf Teknolojileri Müzesi

Yer yer fotoğrafçılık hakkında temel bilgilerin anlatıldığı panolar da bulunuyor. 

Temel Fotoğrafçılık Terimleri

Sonda ise müzeye bağışta bulunan birkaç fotoğrafçının biyografisi ve kullandıkları makineler sergileniyor.

Fotoğrafçılar

Müze alan olarak çok küçük ama içerik olarak son derece zengin:) Gerçi daha önce sırf bu konu üzerine açılmış bir müze gezmedim. O yüzden içeriği kıyaslama yapılarak ne kadar zengin bilmiyorum ama benim için gezmesi, vakit geçirmesi son derece keyifli bir müzeydi.

Müzedeki onlarca makineden biri:)

Müze bütün yazı boyunca bahsettiğim gibi küçük bir alanda ve kısa sürede gezeceğiniz seviyede. Bu yüzden buraya kadar gelmişken, Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezini gezebilir. Arkasından bir köprü geçerek ulaşabileceğiniz Sekapark Sahiline inebilirsiniz. Yada yine buraya araba ile 5 dakika mesafede bulunan müzeler bölgesine gidebilirsiniz:)

Vakit ayırıp okuduğunuz için şimididen teşekkür ederim:) Bu arada enerjimi toplar toplamaz bilgisayar başına geçip, 3 günlük Bursa civarına yaptığım güzel bir gezinin yazıları ile sizlerle beraber olacağım:)

Yorum Gönder

19 Yorumlar

  1. Fotoğrafçılıkla ilgilenenler için harika bir yer olmuş burası :)

    YanıtlaSil
  2. instada da takip ettim tüm fotoğrafları :) ilgi duyanlar için sahiden güzel bir yer, nostalji içinde . Körüklü makinelerin asaleti de bir başka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsterdim öyle makineleri kullanmayı:) Şimdi amatör seviyede fotoğraf çekmek çok basit oldu:) Teşekkür ederim, saygılar.

      Sil
  3. Senden sonra gittim gördüm abi güzel yer gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen güzel bir hizmet, özellikle benim gibi fotoğraf çekmeyi sevenler için:)

      Sil
  4. Güzel bir yermiş Bilgiler ve fotoğraflar için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraf işi çok keyifli ama aynı zamanda çok masraflı bir hobi yada bazıları için iş. Ben profesyonel makineler ile çok geç tanıştım ama en azından tanıştım:)

    YanıtlaSil
  6. İlk fotoğrafta ne çekilmiş hocam anlamadım ben :) Sokağı mı çekmiş?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Hocam, Fransız bir vatandaş (fotoğrafın mucidi) penceresinden sokağı çekmiş:) Ve o görüntüye ulaşabilmek için 8 saat uğraşmış:)

      Sil
  7. Fotoğrafçılıkla ilgilenenler için çok güzel bir müzeymiş. 😮

    YanıtlaSil
  8. Müzenin açılış haberi için teşekkürler. Aklımızda olsun. Geçenlerde Sakarya İstanbul yolu üzerinde Sekapark'ı görmüş aklım gezmek için çelinir gibi olmuştu ama başka zamana bırakmıştım. İstanbul'da Beyazıt taraflarında uzun yıllar önce bir müzeyi ziyaret etmiştim. Yanlış hatırlamıyorsan ekipman vs için büyük bir salon kullanılmıştı. Salonun haricindeki odalarda da fotoğraf sergileri bulunuyordu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim:) Seka Park, Bilim Müzesi, Kağıt Müzesi ve burası birlikte planlamaya alınıp güzel vakit geçirilecek alanlar ve D-100 karayolu üzerinde:)

      Sil
  9. Fotoğrafçılık bambaşka bir sanat:))) Çok iyi fotoğraf çektiğim söylenemez ama seviyorum, çabalıyorum kendi çapımda:))) İnstagram hikayelerinizden keyifle takip ettim, kesinlikle gidip görmek isterim burayı:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle özel ve çok zevkli bir sanat:) Teşekkür ederim.

      Sil